15 min Bób jest smaczny w każdej postaci, a do tego zawiera dużo wartości odżywczych. Bogaty w białko i kwas foliowy jest doskonały do wielu dań. Dlatego też dziś polecam Wam pyszną jajecznicę z bobem, którą warto zaserwować jako zdrowe śniadanie. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut, 1 porcje. Produkty 3 garście ugotowanego bobu, 2 jajka, 1 pomidor, 1 łyżeczka masła, sól, pieprz. Przygotowanie Ugotowany bób obierz ze skórki. Na patelni rozpuść masło i wrzuć na nią bób. Pomidora umyj, sparz wrzątkiem... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...