kanapki - 13123 przepisów (strona:437/875)

domowy sos a la sos tysiąca wysp 146

wykonanie: Ogórek i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do nich majonez, ketchup, cukier oraz ocet. Wszystko miksujemy blenderem na gładką konsystencję. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy do np. kanapek, hot dogów, hamburgerów, warzyw, dań z grilla… *proporcje składników możemy dowolnie zmieniać wg własnego podniebienia

Domowy Smak Jedzenia
Kiszone papryki lekko pikantne. 324

Jednak niezbyt mi smakowały. Kiszone papryki zrobiłam moim sprawdzonym sposobem na kiszenie og ó rk ó w i cukinii. Papryki udały się doskonale. B ę d ą dodatkiem do kanapek, sałatek, pieczonego mięsa. Jeśli nie lubicie pikantnych przetworów mo ż na  pominac dodatek chilli.   Składniki: 2 kg papryki (ż ó łta, czerwona) 10 ząbków czosnku 2 papryczki chilli

Codziennik Kuchenny
Masło jabłkowe korzenne. Mus jabłkowy 199

szczególnie kiedy do jego zrobienia wybierzecie dojrzałe owoce słodszych odmian. Proces długiego smażenia przypomina robienie powideł , tyle że powideł nie przecieram ani nie miksuję. Takim masłem jabłkowym można smarować kanapki, naleśniki, używać jako sosu do serów, wędlin czy pieczonych mięs. Uwielbiam takie masło jako dodatek do pieczonego sera camembert. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
PIECZARKI MARYNOWANE 190

Bardzo smaczny dodatek do kanapek. SKŁADNIKI 1 kg małych pieczarek Kąpiel wodna 2 l wody łyżka soli 2 łyki octu Zalewa 3 szklanki wody Szklanka octu 10 % 2 łyżeczki soli 3 łyżeczki cukru Do każdego słoika 1/2 łyżeczki gorczycy 2 małe plasterki marchewki 1 ziarenko ziela angielskiego 2 ziarenka czarnego pieprzu 2 plasterki cebuli liść laurowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Umyte pieczarki

RAROSSA
Domowy paprykarz szczeciński 370

domowy paprykarz składa się z wędzonej makreli, białego ryżu, tartej marchewki, doprawiony jest czosnkiem, wędzoną i ostrą papryką. Nie brakuje w nim też smaku pomidorów. Domowy paprykarz podaję do kanapek, ale można też ułożyć go na liściach sałaty rzymskiej lub nadziać pomidory. Domowy paprykarz szczeciński jest bardzo smaczny, zdrowy i ma piękny soczysty kolor. Sprawdźcie ten prosty przepis na paprykarz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kiełbasa krucha 209

Propozycja przygotowania dobrej domowej kiełbasy ze schabu... Pomysł wykorzystania schabu do kiełbasy powstał podczas przygotowania  parzonych schabów na kanapki, w czterech smakach  schaby-parzone... Do schabów parzonych wykorzystujemy schab środkowy i wtedy zostaje sporo mięsa do wykorzystania na inne pyszne dania: gulasz, świeżonkę lub na kiełbasę. Skład na  ~3kg kiełbasy: 2 kg mięsa chudego pokrojonego w kostkę

chleba naszego
Bułki zapiekane z mozzarellą i salami 453

Znakomita alternatywa dla zwykłych kanapek, tym bardziej że te są na ciepło. Idealnie sycą na długie godziny i nadają energii. Polecam na śniadanie albo na popołudniową przekąskę. Bułki zapiekane z mozzarellą i salami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Dżem z cukinii 5213

Dżem z warzywa? Można? Można! Do naleśników, kanapek, ciast, deserów i placuszków ;). To prosty sposób na wykorzystanie nadmiaru tego warzywa. Ładny zielonkawy kolorek  to zasługa nie tylko cukinii, ale również agrestowej galaretki. Dżem po pasteryzacji świetnie się przechowuje, w chłodne zimowe dni bezkonkurencyjny!  Składniki: (na 2 słoiki o pojemności 500 ml) 1,5 kg obranej cukinii (bez skórki

Nastoletnie Wypiekanie
Kiełbasa słoikowa 669

Bardzo lubimy swojskie wędliny. Kiedy przygotowywałam tradycyjną kiełbasę białą czy swojską w jelitach, do parzenia wkładałam też część mięsa do słoików.  Mieliśmy przy okazji pyszną wędlinę do kanapek. Tym razem zrobiłam kiełbasę do słoików nieco bardziej aromatyczną. Z dodatkiem ziela angielskiego oraz kolendry.  Wyszła naprawdę smaczna :) Składniki: Na 1kg mięsa łopatki wieprzowej( można dodać nieco boczku lub podgardla

W garach u Gosi
Łatwe bułki pszenne na śniadanie 219

dość że one są łatwe, to są też szybkie i przepyszne. Idealnie nadają się do kanapek do pracy czy szkoły. Śniadanie z ich udziałem jest sycące i smakowite. Dodatek w postaci warzyw będzie znakomity, polecam. Łatwe bułki pszenne na śniadanie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Konfitutra malinowa z cukrem żelującym Diamant 176

Pyszny dżem z maliny podobnie jak z czerwonej porzeczki, idealny do kanapek lub naleśników.  Do przygotowania dżemu użyłam  cukru żelującego   Diamant , który sprawił, że owoce były gotowane krócej i nie straciły nic na swojej wartości i kolorze.  Składniki: 3 kg maliny 1 kg  cukru żelującego Diamant Przygotowanie: Owoce wsypujemy do garnka najlepiej z grubym dnem

Życie zaczyna się w kuchni
Pikantna pasta paprykowa do słoików 137

Gęsta i aromatyczna, pikantna pasta paprykowa do słoików. Idealna do tortilli, pizzy, jako dip, na kanapki czy jako marynata do mięs. Smakuje wspaniale i gwarantuję, że jeśli ktoś raz spróbuje tej pasty, to już nie sięgnie po gotowy ketchup! Pasta paprykowa przepis: Składniki Składniki na około 2 słoiki po 250 ml: Czerwona papryka – 1 kg 4 papryczki chilli

ale Pysznie
Kreteńskie dakos 221

wyobrażenie, o czym mowa. Obie przystawki są proste, nie istnieją bez soczystych, słodkich pomidorów i są kwintesencją smaku miejsca pochodzenia.  Dakos  to coś w rodzaju kanapek przygotowywanych z tradycyjnych jęczmiennych sucharów paximiadia , soczystych pomidorów i sera  mizithra lub ewentualnie fety, posypanych oregano i sowicie polanych pyszną oliwą. Ozdabia się je niekiedy dodatkowo kaparami lub oliwkami

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczeń z mięsa mielonego 136

cebule przyprawy Mięso wyrobić dokładnie z drobno posiekaną cebulą i przyprawami. Przełożyć do podłużnej blaszki do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez godzinkę. Zostawić do ostygnięcia. Podawać na kanapkach albo w grubych plastrach do obiadu. Artykuł Pieczeń z mięsa mielonego pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Pomidorki koktajlowe na ostro 105

życiu przetwór z pomidorów. Mam cichą nadzieję, że będą ciekawą, a na pewno kolorową, przypominającą lato alternatywą na stole w jakiś zimowy dzień. Podobno pyszne do pieczonych mięs i kanapek :). Pomidorki koktajlowe marynowane na ostro 50 dag małych czerwonych i żółtych pomidorków strączek zielonej ostrej papryki 5 ząbków czosnku 1 szkl białego octu winnego 1 łyżka ziaren gorczycy 3 liście

Pieguskowa Kuchnia