kanapki - 13123 przepisów (strona:192/875)

Domowa ricotta 136

razu zjedliśmy w kawałku, część dodałam do makaronu z cukinią – przepis wkrótce, a resztę moja mama dodała do sosu szpinakowego. Już go sobie wyobrażam w zapiekankach, na kanapkach, z dżemem lub warzywami. Czuję że często będzie u nas gościł. Bardzo Was namawiam do spróbowania. A u nas wakacje pełną parą, Emilka u babci toteż każdy weekend spędzam ostatnio

Cooking for Emily
pasta z tuńczyka 168

mnie w domu puszka tuńczyka zawsze siedzi gdzieś w zakamarkach kuchennych. A jak jest już puszka to wariacji na jej temat wiele. Najprostsza i najszybsza pasta na kanapki jest najlepsza. Idealnie nadaje się również na imprezę jako przekąska na krakersy. Oczywiście wtedy każdy musi zjeść, żeby nie było ;) Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżeczki majonezu mała cebulka

Gotowanie z pasją
pasta z awokado, serka i jajek 146

lepiej i nastroje również się poprawią.  Jak już awokado patrzy na Ciebie z kuchennego blatu, oznacza to, że trzeba go wykorzystać. Dlatego postanowiłam sprawić sobie delikatną pastę na kanapki. Dodałam tylko jajko i serek i wyszło super.  Awokado jest jednak samo w sobie mdłe więc lekko doprawiłam solą i pieprzem.  Jeśli ktoś już chce odpocząć od wędlin

Gotowanie z pasją
Kurze jedzenie, czyli kanapki z pastą jajeczną 468

masła klarowanego i mieszamy z jajkami. Następnie dodajemy 2 łyżki majonezu, pokrojony drobno szczypiorek, szczyptę soli i pieprzu i dokładnie mieszamy. Gotowe! Z takiej ilości składników zrobimy około 5 kanapek z pastą jajeczną

Dieta bez mleka
Kanapka z serem wędzonym i żurawiną 214

rukoli, 2 grube plastry sera wędzonego, 1/2 cebuli, pokrojonej na cieniutkie plasterki, 1 łyżeczka konfitury z żurawiny do mięs. Dzisiaj zaproponuję świetną przekąskę dla wszystkich miłośników serów wędzonych. Kanapka z serem wędzonym i żurawiną, to forma grillowanego tosta, podawanego na ciepło z dodatkiem lekko roztopionego sera, rukoli, cebuli i żurawiny. Wcześniej pokrojony ser, umieścić w piekarniku najlepiej

Świat Domowej Kuchni
Jajka zapiekane w chlebie czyli sposób na resztki i nie tylko. 179

się lekko zrumieni. Podajemy na ciepło, z pomidorem lub bez, jak tam już kto woli. Obramowanie z chleba jest chrupiące i pachnące masłem, środek delikatny i puszysty. Takim kanapkom na ciepło, trudno się oprzeć. Zapewniam, nikt nie będzie narzekał, że tam coś starego dostał

Dieta moja pasja
PEŁNOZIARNISTA TORTILLA Z JARMUŻEM I WĘDLINĄ 177

Pyszna pełnoziarnista tortilla z wędliną , jarmużem i świeżą papryką to idealna alternatywa dla tradycyjnych kanapek jaką można zabrać ze sobą do pracy , na wycieczkę czy do szkoły.  Polecam każdemu.  SKŁADNIKI: 1 pełnoziarnista tortilla 3-4 plastry ulubionej wędliny 1 garść jarmużu 1 /3 czerwonej papryki ketchup do posmarowania PRZYGOTOWANIE:  Tortillę smaruję ketchupem. Następnie kładę umyty i drobno

Gotowanie Patki
Pasta z makreli z chrzanem 182

Pasta z makreli z chrzanem – idealne rybna pasta na kanapki! Kremowa i lekko ostra:) Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 180 g wędzonej makreli 2 – 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka majonezu ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Makrelę oczyścić z ości i przełożyć do miseczki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Kanapka grillowana z szarpanym indykiem 146

nasza dieta ostatnio nie pozwala na takie przyjemności, dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka w wolnowarze i to mięso wykorzystać nie tylko do obiadu, a także do kanapek. Rwany, długo pieczony indyk niczym nie ustępuje wieprzowinie. Jest równie pyszny, ale za to zdrowszy, a pierś wbrew pozorom wcale nie okazała się za sucha. W wolnowarze mięso wyszło idealne

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Słodka pasta ze słonecznika 187

dzisiaj jest to pasta ze słonecznika . Ja to mam ambicje i życiowe problemy Pasta ze słonecznika w dzisiejszym wydaniu jest na słodko. Zrobiona prosto i klasycznie. Świetnie zastępuje na kanapce masło orzechowe. Zresztą jak prażony słonecznik mógłby nie być dobry… Do wykonania przepisu użyłem syropu ryżowego, ale możesz go zastąpić również syropem klonowym, daktylowym, z agawy lub po prostu

Blendman
Pasta kanapkowa z kaszą jaglaną, szparagami i orzechami 133

Wystarczy naprawdę kilka dobrych składników, aby wyczarować coś dobrego. Dziś udało mi się to z pastą sałatkową na kanapkę, która może także nosić miano sałatki. Potrzebowałam do niej niewiele produktów, a smak naprawdę mnie urzekł.   Składniki 5-6 zielonych szparagów 1 jajko 1 szklanka kaszy jaglanej 3-4 plastry sera żółtego 2-3 plastry szynki kilka orzechów włoskich

Raj dla Podniebienia
Bułki nadziewana cukinią i kurczakiem. 131

plasterki pomidora. Uwielbiam cukinię i mnie najlepiej smakuje  z jej dużą ilością, ale kto uwielbia mięsiowo, też będzie zadowolony.  I tym prostym sposobem mamy aromatyczną, świeżutką kanapkę, niech się chowa jedzenie z sieci

Dieta moja pasja
Syrop z mniszka lekarskiego na 400 kwiatków 202

rózniez do celów kulinarnych. A jeśli chodzi o dawkowanie w celach zdrowotnych to również zapraszam do mądrzejszych źródeł :) Moja Mama zajada się ciemnym chlebkiem z syropem (niczym dawne kanapki z miodem

Kuchnia po mojemu
Tortille pełnoziarniste z pikantnym farszem z cieciorki, dobry pomysł na lunch do pracy. 153

Tortille z pikantną pastą z cieciorki to zdrowy oraz ciekawy pomysł na lunch. Jest to alternatywa do kanapek, dobrze doprawione smakują naprawdę wyśmienicie. Składniki: 4 tortille pełnoziarniste (przepis tutaj) spora garść świeżego szpinaku 250g ciecierzycy 3 ząbki czosnku cebula łyżeczka oleju rzepakowego 50g pieczarek kurkuma, imbir, gałka muszkatołowa, chilli Sposób przygotowania: Na łyżeczce oleju podsmaż drobno posiekaną cebulkę. Kiedy

wysmienity
Sos tatarski 189

tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek. Mi sos tatarski bardzo smakuje podczas letnich posiedzeń przy grillu, jako dodatek do kiełbasy, lub szaszłyka z grilla. Składniki na sos: szklanka

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania