Kanapki nie mogą być nudne, dlatego warto pokombinować nawet ze znanymi nam na co dzień smakami, które w połączeniu ze sobą będą stanowiły ciekawe kompozycje, wcześniej przez nas niedostrzegane. Połączenie kiełbasy i jajka gotowanego na twardo jest dość powszechne, po dodaniu chrupiącej cebulki, to niebo w gębie. Tylko pamiętajcie o najważniejszym, smak kiełbasy jest dominujący, a więc wybierzcie dobrą kiełbasę
MamaOskarkaNastępnie wkładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy olejem i przykrywamy pokrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez godzinę i 20 minut. Schłodzone mięso można podawać zamiast wędliny na kanapkach
Qchnia po prostukiedy mam blender w mojej kuchni częściej pojawiają się pasty do kanapek. Tym razem naszła mnie wielka ochota na hummus, ale nie taki zwykły. Hummus, który mi się zamarzył musiał mieć coś więcej. I padło na suszone pomidory. Wyszło znakomicie. Do zrobienia sporego pojemniczka potrzebujemy: 1 puszkę ciecierzycy 3 płaskie łyżki pasty Tahini 4 suszone pomidory sok z połowy
Emskie SmakiPasty na kanapki są fajną odmianą dla wędlin i serów, które zwykle układamy na kromce ulubionego pieczywa i tak zaczynamy dzień. Moją propozycją jest pełna smaku i aromatu pasta do której zrobienia natchnęła mnie paczka suszonych pomidorów jaką otrzymałam ze sklepu Vivio . Potrzebujemy: 1 awokado 6 suszonych pomidorów 1 jajko ugotowane na twardo szczypta suszonego czosnku 1 łyżka soku
MamaOskarkaminut od zagotowania się wody.Studzić postawione do góry dnem. Tak przygotowaną paprykę możemy wykorzystywać w zimie do przeróżnych sałatek, jako dodatek do obiadu czy po prostu na kanapkę. Smacznego
Aromatyczne Podróżekurczaka. Kurczak w glazurze miodowej pasuje do bardzo wielu dodatków. Możecie go podać tradycyjnie z ziemniaczkami, kaszą jęczmienną, jaglaną, ryżem bądź z frytkami. Kurczaka możecie też położyć na kanapkę z dowolną sałatą i stworzyć na szybko lunch do pracy. Pomysłów tyle ile tylko wyobraźni. Cała sztuka w przygotowaniu kurczaka polega na tym, aby był on soczysty, ale zarazem miał błyszczącą
SMYKWKUCHNIMięsiwo w sosie własnym – mięsne przetwory Takie słoiczki z pysznym mięsem, pamiętam z dzieciństwa . Doskonale smakowały na zimno , do kanapki lub jedzone widelcem prosto ze słoika ..mniam ,a najlepsza była oczywiście galaretka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżyketchupowym sosie- nadszedł czas na sos curry . Stwierdziłam ,że warto poeksperymentować z następnymi wersjami sosów z cukinii . Tym razem użyłam curry i czosnku , efekt- rewelacyjny sos , doskonały na kanapki szczególnie z wędlinami drobiowymi ,a po wymieszaniu z majonezem – genialny do frytek . Tak jak w przepisie na ketchup z cukinii ,mimo pozornie dużych ilości cukru i octu , smaki są świetnie
Ogrodnik w podróżypopularnych w Polsce schabowych to ich liczba prawdopodobnie dobiła by do około 250 jajek rocznie. Jajka są również idealną bazą do wszelkiego rodzaju past, które możemy wykorzystać do kanapek. I chociaż – powiedzmy sobie szczerze – do zrobienia pasty jajecznej nie jest potrzebny żaden przepis, to postanowiłem go jednak opublikować jako przepis bazowy, który możemy modyfikować i urozmaicać w zależności
Jacob Tastesziemie te podlegały niegdyś Wiedniowi, a tamtejsi restauratorzy i smakosze zrobili wiele, by wypromować przysmak. Jeżeli tak jak ja jesteście miłośnikami bryndzy i jeżeli nudzą się Wam czasami kanapki z plasterkiem czegoś, posmarujcie kromki świeżego chleba smakowitym liptauerem. Dodam tylko, że w polskich sklepach (i to na północy) można czasami dostać prawdziwą liptowską bryndzę. PS Kiedy ja myślę o Liptowie
zadanie-gotowaniechrupiącą skórkę, są bardzo puszyste i mają mięciutki środek. Są wręcz idealne do burgerów, hot dogów i zapiekanek. Tego typu burgery dobrze smakują także na zimno, jako zwyczajna- niezwyczajna kanapka do pracy. Składniki na 4 średnie burgery: Bułki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki lekko ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 10g drożdży szczypta soli żółtko 2 łyżki oleju śmietanka sezam
Wrzosowa Polanaostatnio nie pozwala na takie przyjemności jak pieczona w ten sposób karkówka czy łopatka. Dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka i to mięso wykorzystać do przygotowania amerykańskiej kanapki w stylu hawajskim. Rwany, długo pieczony indyk, grillowany ananas, jarmuż i majonezowy sos... Pycha. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikUdało mi się kupić piękny udziec z indyka więc znowu zrobiłam pieczeń na kanapki. Mięsną masę wzbogaciłam suszonymi pomidorkami a fajnego posmaku nadał czosnek niedźwiedzi. składniki: 1 udziec z indyka ze skórą bez kości ( mój miał ok 1,1 kg ) 1 słoik suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego sól,pieprz Mięso z indyka
Monia miesza i gotujeSezon na truskawki powoli się kończy, więc staramy się je... Artykuł KANAPKI Z TRUSKAWKAMI I KREMOWYM SERKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEbazarze nareszcie można kupić morele w przystępnej cenie :) Bardzo lubię te owoce zarówno na surowo, jak i przetworzone. Dlatego postanowiłam "schować" trochę na zimę do naleśników, ciast i kanapek z serem. Składniki (na 7 słoików o pojemności 240 ml): 1,5 kg moreli (masa przed wypestkowaniem) 400 g cukru Morele dokładnie umyć, przepołowić i usunąć pestki. Połówki owoców wrzucić
Weekendy w domu i ogrodzie