Lubicie pasty do kanapek? Ja bardzo, bo można fajnie kombinować ze składnikami. Dzisiaj mam dla Was pyszną i zdrową propozycję pastę z makreli i twarogu. Świetny pomysł na śniadanie :) SKŁADNIKI 125 g chudego twarogu 200 g wędzonego fileta z makreli 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy z oliwek pół pęczka szczypiorku sól, pieprz
Moje Kuchenne RewelacjeDomowa pieczeń, doskonała do kanapek i nie tylko. -- Potrzebujemy 1 kg mielonego: 500 g łopatki wieprzowej i 500 g wołowiny, 2 jajka, 1 cebulę, łyżkę suszonego czosnku, 2 czubate łyżki przyprawy kebab-gyros, 2-4 łyżki bułki tartej. . Wszystkie produkty "wrzucamy" do miski i dokładnie mieszamy. Żeby sprawdzić czy jest dobrze przyprawione, smażymy małą porcję i smakujemy. Przyprawiamy
chleba naszegoskróty: surową paprykę pokroiłam i zblendowałam. Potem ją udusiłam na małym ogniu wraz z cebula i czosnkiem, a potem odparowałam. Wyszła pyszna ! Używam jej jako pasty na kanapki, dodaje do duszonych warzyw czy też mięsa. No i oczywiście zamknęłam ja też w słoikach. Na zimę będzie w sam raz. Zachęcam Was do jej przygotowania, tak naprawdę robi się
Kulinarne przygody GatityDzień zawsze dobrze jest zacząć od porządnego, pożywnego i smacznego... Artykuł Kanapki z serkiem wiejskim i rybą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEchude pieczone czy duszone potrawy. Czasami jednak dam się skusić na lżejszą wersję. Zamiast wołowych burgerów z ciężkim sosem proponuję dziś delikatną w smaku i lżejszą formę tej popularnej "kanapki". Składniki (na 2 porcje): -180 g drobiowego mielonego mięsa (najlepiej z indyka) -100 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku -1 jajko -3-4 łyżki bułki tartej -100 g jogurtu naturalnego -1 ząbek
Zielona KuchniaDobre pasty kanapkowe powinny być przede wszystkim zdrowe, smakować rewelacyjnie i być proste i szybkie w wykonaniu. Pasty kanapkowe są dobrą alternatywą dla sklepowych wędlin, pasztetów
Kuchnia Pełna PasjiKanapka włoska czyli bruschetta to grzanka polana oliwą i posmarowana czosnkiem a na niej już pełna dowolność. U mnie na grzance wylądowała suszona na powietrzu, solona wołowina, dojrzewająca przez 3 miesiące, bresaola. Ser kaszkawał to długodojrzewający ser z mleka owczego lub krowiego, bardzo popularny we Włoszech jako Cacciocavallo. Bruschetta z bresaolą i kaszkawałem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKolejna propozycja szybkich kanapek do pracy czy szkoły :) Bajgle z domowym mięsem :) Przepis na pyszne i zdrowe domowe mięso z indyka poniżej :) Polecam :) SKŁADNIKI dla 2 osób: 2 bajgle 2 grubsze plastry domowego mięsa pieczonego 1 pomidor 1 Garść świeżego szpinaku 2 łyżki drobno siekanej natki Sól i pieprz do smaku Ketchup i majonez do posmarowania PRZYGOTOWANIE: Bajgle
Gotowanie PatkiSzybka i prosta propozycja kanapki do szkoły czy pracy - bajgle z salami , jarmużem i serem. Polecam :) SKŁADNIKI: 2 bajgle 4 plastry salami 4 plastry sera żółtego 1 garść jarmużu Dowolny sos do smarowania PRZYGOTOWANIE: Bajgle kroję wzdłuż. Smaruję z jednej strony sosem. Następnie kładę ser żółty w plastrach a następnie salami w plastrach. Na koniec kładę świeży
Gotowanie Patkiidzie liczne powroty do szkół,przedszkoli. Dlatego postanowiłam , że na moim Blogu opublikuję kilka fajnych kanapkowych propozycji na ten właśnie czas. Dziś polecam pyszną kanapkę z Bajglem , który został "nadziany" pysznym serem i świeżym jarmużem. SKŁADNIKI na 1 porcję: ✔1 Bajgiel ✔1 plaster sera żółtego np gouda ✔1 ogórek konserwowy ✔1 Garść jarmużu świeżego ✔Majonez do polania
Gotowanie Patkirazem szybka propozycja kanapki do szkoły i pracy. Bajgiel z wędliną i świeżym szpinakiem. Polecam i smacznego. SKŁADNIKI na 1 porcję: ✔1 Bajgiel ✔3 plastry wędliny ✔1 Garść świeżego szpinaku ✔2 łyżki sera żółtego tartego ✔Ketchup PRZYGOTOWANIE: Bajgiel rozkrajam wzdłuż. Jedną połówkę smaruję ketchupem. Następnie posypuję tartym serem żółtym. Kolejno kładę plastry wędliny. Na koniec kładę garść umytego
Gotowanie PatkiĆwikła z chrzanem to niezastąpiony dodatek na Wielkanoc i Boże Narodzenie, choć sprawdza się równie idealnie na co dzień, np. na kanapkach. Artykuł Ćwikła z chrzanem pochodzi z serwisu
NiePieprz.plDziś przepis na pyszną pastę z wędzonej makreli na kanapki.Lubię ryby pod każda postacią,nawet te na kanapkach :). SKŁADNIKI 1 wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo mała cebulka łyżka majonezu łyżka ostrej musztardy 1 ogórek kiszony sól i pieprz do smaku WYKONANIE Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości.Obraną makrelę rozgniatamy widelcem,jajka ugotowane
Mała w garnku mieszaZjeść kanapki też czasami trzeba :) Awokado jako doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych idealnie sprawdza się w tej roli, dlatego polecane jest na dietach, ALE trzeba z nim uważać ponieważ ma najwięcej ze wszystkich owoców kalorii! w 100 g aż 162 kcal! Na załączonym obrazku widzicie w jaki sposób można taką pastę podać aby posiłek wyszedł pełnowartościowy. Sama pasta
Zdrowie i pysznie na talerzugodziny 12:00, drugie gotowanie wieczorem i zostawić do wystygnięcia na całą noc. Dzięki temu wstając rano szyneczka już na nas czeka i możemy od razu pokroić ją na kanapki. Przygotowana w ten sposób szynka gotowana jest soczysta, miękka i nie zawiera żadnej chemii. Składniki Szynka wieprzowa (kulka) ważąca około 1 – 1,3 kg 6 łyżek soli 1 duża
Programista w kuchni