kanapki - 13123 przepisów (strona:196/875)

Najprostsza pasta jajeczna 143

Pasta z zaledwie kilku składników. Prosty i smaczny pomysł na urozmaicenie kanapek To moja ulubiona pasta jajeczna. 4 jajka 150 g żółtego sera typu gouda 3 czubate łyżki majonezu szczypta soli szczypta pieprzu pęczek szczypiorku Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub dokładnie ugnieść widelcem. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W misce wymieszać

Bullio
Pasta z wędzonej makreli 117

smarowania chleba na bazie wędzonej ryby z majonezem i keczupem. U nas zniknęła błyskawicznie! Ma konkretny smak za sprawą przypraw. Do kanapki z tą pastą pasuje ogórek lub papryka konserwowa. Składniki: • 1 duża wędzona makrela • 100 g sera żółtego • 4 łyżki majonezu • 4 łyżki keczupu pikantnego • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka

To co kocham
Pasta z tuńczyka do chleba 111

Pyszna pasta rybna na kanapki w kilku odsłoanach. W wersji wiosennej z nowalijkami, letniej z pomidorem, a zimowej z ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Wykonanie tej pasty zajmuje tylko kilka minut, dłużej trwa delektowanie się jej smakiem. Jest to dość popularna pasta, najczęściej robiona z dodatkiem śmietany. Ja dodaję majonez

To co kocham
Tosty z truskawkami i miodem 114

śniadanie, które mogą śmiało konkurować z deserem lub słodką przekąską. Cieszą podniebienie smakiem i oczy wyglądem. Samo przygotowanie to 5 minut pracy. Składniki na 8 kanapek: • 4 tosty pszenne • 4 łyżki serka białego kanapkowego • 8 truskawek • 8 łyżeczek miodu, u mnie gryczany Wykonanie: • Pieczywo tostowe opiec w tosterze. • Każdą kromkę posmarować łyżką białego serka

To co kocham
Minikanapki z pastą jajeczną 104

Pastę jajeczną wszyscy bardzo lubią i świetnie sprawdza się na kanapkach. Dodatek szczawiku zajęczego – ziółka trójlistnego nadaje paście jajecznej kwaskowatego smaku, a ogórek zielony orzeźwiającego. Składniki: • 1 opakowanie okrągłego pumpernikla • 1 średni ogórek zielony • 2 łyżki twarożku śmietankowego • 3 jajka • 50 g sera żółtego • 2 łyżki majonezu • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować, obrać

To co kocham
Kanapki z awokado 172

Małe, dojrzałe awokado grzecznie czekało w kuchni na wykorzystanie. Powstała więc zielona pasta o smaku cytrynowym, która idealnie sprawdziła się na kanapkach. Dodatki dodały jej nie tylko uroku, ale też smaku. Nieprzypadkowo Aztekowie nazywali ten owoc „masłem Boga”. Awokado jest jednym z najbardziej wartościowych darów natury. Dzięki ogromnej zawartości cennych składników pozwala uniknąć

To co kocham
Chleb kukurydziany bezglutenowy 153

wyrosną. Chleb chrupie dzięki zawartości siemienia lnianego i sezamu. Zamroziłam po dwie kromeczki i delektuję się nim, gdy mam ochotę na zdrową kanapkę. Składniki: • 350 g mąki kukurydzianej • 100 g mąki ryżowej • 50 g mąki gryczanej • 3 łyżki siemienia lnianego • 2 łyżki sezamu • 3/4 łyżki soli • 1,5 łyżki cukru • 12 g suszonych drożdży

To co kocham
Zdrowe kanapki z awokado i kiełkami 158

Upały nie sprzyjają ciężkim, gorącym obiadom czy kolacjom. Sięgamy po coś szybkiego, lekkiego i orzeźwiającego. Dzisiaj polecam zdrowe kanapki na kukurydzianych ultracienkich waflach z awokado i kiełkami. Składniki: • wafle kukurydziane cienkie • 1 awokado • ćwiartka cytryny • kiełki rzodkiewki i soczewicy Wykonanie: • Z awokado wyjąć miąższ i rozgnieść widelcem. • Wafle posmarować awokado, skropić sokiem

To co kocham
Indyk w glazurze musztarodowo - miodowej 158

czasie możemy rozłożyć na talerze warzywa. Mięso kroimy na plastry i gotowe. Smakuje świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno jako dodatek do sałatek lub w kanapce

Emskie Smaki
Pasztet z soczewicy 147

Miałam na taki pasztet ochotę więc zrobiłam :)  Inny przepis na mój pasztet, lekki drobiowy tutaj :), a na pasztet roślinny tutaj :) Świetne, domowej roboty, pasztetowe dodatki na kanapki. Ważna wskazówka! Jeśli po ugotowaniu soczewicy nie odciśniecie jej dobrze z wody, a jajka w rozmiarze L dacie dwa - to pasztet będzie do smarowania, a nie do pokrojenia w plastry. Dlatego proponuję

Szczęśliwa kuchnia
Domowa szynka gotowana 202

środku było ugotowane. Należy sprawdzić widelcem czy szynka się ugotowała - wbić widelec w mięso i jeśli wchodzi miękko - to szynka jest gotowa Odstawimy do wystygnięcia, a potem zajadamy się kanapkami z domową szynką :) Smacznego i na pewno na zdrowie

Szczęśliwa kuchnia
Szynka wieprzowo-wołowa z galaretką - szynkowar 175

balkon) Po wystudzeniu wkładamy szynkowar do lodówki na kilka godzin (ja włożyłam na całą noc) Wyjmujemy szynkowar z lodówki i wyciągamy z niego naszą wędlinę. Powstałą galaretkę wykładamy na kanapki wraz z szynką :) Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Pasta jajeczna z serem, prażoną cebulką i przyprawami 193

Uwielbiam pasty jajeczna. Kilka składników, a już możemy się cieszyć nową, pyszną wersją kanapki. Dziś zapraszam Was na pastę jajeczną z serem, prażoną cebulką i przyprawami. Prosta, szybka, syta (nie ukrywam, że nie jest to dietetyczna wersja ) i co najważniejsze naprawdę smaczna. Połączenie smaków okazało się przysłowiowym „strzałem w 10”. Spróbujcie, polecam. Składniki: 4 jajka M 5 łyżek

Słodkie okruszki
Pasta kanapkowa z jajek i awokado 139

zbyt dużo na zapas, gdyż awokado w procesie utleniania ciemnieje i robi się mniej wyględne, co nie znaczy, że mniej zjadliwe :) Pasty z podanych proporcji wystarczy na ok. 4 kanapki. Składniki: - 1/2 awokado - 2 małe jajka (moje były naprawdę małe, mniejsze niż standardowe M- jeżeli macie jedno naprawdę duże, to w zupełności wystarczy) - łyżka soku z cytryny  - łyżka drobno

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania