Labneh to odsączony jogurt grecki. Po 1-2 dniach odsączania jogurtu na sicie uzyskamy serek idealny do smarowania kanapek, po 4-6 dniach zwarty serek.U mnie jest to delikatny kremowy idealny do smarowania na kanapki.Do takiego serka możemy wykorzystać różne zioła, szczypiorek itd,u mnie na pierwszy raz jest bez niczego tylko sól,ale następnym razem będę kombinować
Moje domowe kucharzeniepieczemy jeszcze przez 60 minut *** *** Roladę można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: SCHAB Z PIEKARNIKA – WĘDLINA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
Blog z ApetytemThermomix czas 5-10 s?obr 5) pieczarki obieramy delikatnie i kroimy w plasterki - podsmażamy na patelni delikatnie soląc żeby puściły soki, pod koniec smażenia dodać sos sojowy kanapkę posmarować awokado i na nim ułożyć pieczarki Mówię Wam smakuje tak dobrze jak wygląda :) Smacznego
Gotowanie z pasjąThermomix czas 5-10 s?obr 5) pieczarki obieramy delikatnie i kroimy w plasterki - podsmażamy na patelni delikatnie soląc żeby puściły soki, pod koniec smażenia dodać sos sojowy kanapkę posmarować awokado i na nim ułożyć pieczarki Mówię Wam smakuje tak dobrze jak wygląda :) Smacznego
Gotowanie z pasjątalerzu rozkłócić jajko. Kotlety schabowe panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Z masy z mięsa mielonego formować burgery i także usmażyć. Na talerzu formować "kanapkę" kładąc: kotlet schabowy, sos, suszoną cebulkę, plasterki ogórka konserwowego, ser, burger, ser, ogórek, suszoną cebulkę, sos i drugi kotlet schabowy. Tak samo postąpić z drugą porcją. Smacznego ;-) Przepis dodaję
Zielona Kuchniacheddar z nutą tymianku okazały się świetnym pomysłem na śniadanie. Szczególnie na leniwe, niedzielne śniadanie. Idealne są, gdy mamy czerstwe pieczywo, choć na świeżym są równie smaczne. Moczenie gotowych kanapek w mleku z jajkiem sprawia, że grzanki nabierają soczystości, a smażone na maśle nabierają smaku, lekko orzechowego od delikatnie palonego masła. Odpowiednie smażenie grzanek powoduje, że grzanki na zewnątrz
Moja Delicjacytryny sól do smaku Przygotowanie: awokado i jajka rozgniatamy widelcem, skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku (Thermomix czas 5 s/obr 3-4) i już :) idealna pasta na kanapki czy grzanki gotowa. Smacznego
Gotowanie z pasjącytryny sól do smaku Przygotowanie: awokado i jajka rozgniatamy widelcem, skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku (Thermomix czas 5 s/obr 3-4) i już :) idealna pasta na kanapki czy grzanki gotowa. Smacznego
Gotowanie z pasjągodziny 12:00, drugie gotowanie wieczorem i zostawić do wystygnięcia na całą noc. Dzięki temu wstając rano szyneczka już na nas czeka i możemy od razu pokroić ją na kanapki. Przygotowana w ten sposób szynka gotowana jest soczysta, miękka i nie zawiera żadnej chemii. Składniki Szynka wieprzowa (kulka) ważąca około 1 – 1,3 kg 6 łyżek soli 1 duża
Programista w kuchnidrzwiczki i pozostawiamy mięso do wystygnięcia. Następnie przekładamy mięso do lodówki i już po kilku godzinach schab jest dobry do spożycia *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DOMOWA SZYNKA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ DOMOWA PIECZEŃ RZYMSKA PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ
Blog z Apetytemstole, polecam i Tobie. Aromatyczne omułki tym razem z puszki w oleju i włoskie salami spianata spisały się tutaj rewelacyjnie. Polecam gorąco na śniadanie czy kolację. Ciepłe włoskie kanapki z salami i wędzonymi omułkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieserca, koi stargane stresem nerwy. Do przygotowania pasty używamy pieczonego selera – ma on słodkawy, orzechowy aromat, który nadaje paście wyjątkowego smaku. Pasta doskonale zastępuje masło w tradycyjnych kanapkach, dobrze smakuje również ze świeżymi warzywami. Koniecznie wypróbujcie Pasta do chleba z pieczonego selera duży seler korzeniowy 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy szczypta suszonego oregano sól, pieprz garść orzechów włoskich
365 dni dookoła kuchniktóre będzie składało się tylko z dwóch składników, ponieważ pod ręka miałam słoiczek suszonych pomidorów z ziołami. Pasta jest pyszna, przypomina w smaku hummus, a konsystencja pozwala na smarowanie kanapek, sucharków, czy postawienie słoiczka do chipsów. Spróbujcie :) Składniki (2 słoiczki): 1,5 szklanki ugotowanej fasoli lub duża puszka fasolki konserwowej słoiczek pomidorów suszonych (użyłam w zalewie ziołowej) Przygotowanie: Ugotowaną fasole
ChilliJemyschłodzić w zimnej wodzie. Odkręcić docisk i wstawić do lodówki do schłodzenia na kilka godzin. Po tym czasie szynkowar polać ciepłą wodą i wydobyć wędlinkę, którą można kroić na kanapki
Monia miesza i gotujeserca, koi stargane stresem nerwy. Do przygotowania pasty używamy pieczonego selera – ma on słodkawy, orzechowy aromat, który nadaje paście wyjątkowego smaku. Pasta doskonale zastępuje masło w tradycyjnych kanapkach, dobrze smakuje również ze świeżymi warzywami. Koniecznie wypróbujcie Pasta do chleba z pieczonego selera duży seler korzeniowy 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy szczypta suszonego oregano sól, pieprz garść orzechów włoskich
365 dni dookoła kuchni