kanapki - 13123 przepisów (strona:186/875)

kanapka z pieczarkami i awokado 132

Thermomix czas 5-10 s?obr 5) pieczarki obieramy delikatnie i kroimy w plasterki - podsmażamy na patelni delikatnie soląc żeby puściły soki, pod koniec smażenia dodać sos sojowy  kanapkę posmarować awokado i na nim ułożyć pieczarki Mówię Wam smakuje tak dobrze jak wygląda :) Smacznego

Gotowanie z pasją
Schaboburger 159

talerzu rozkłócić jajko. Kotlety schabowe panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Z masy z mięsa mielonego formować burgery i także usmażyć. Na talerzu formować "kanapkę" kładąc: kotlet schabowy, sos, suszoną cebulkę, plasterki ogórka konserwowego, ser, burger, ser, ogórek, suszoną cebulkę, sos i drugi kotlet schabowy. Tak samo postąpić z drugą porcją. Smacznego ;-) Przepis dodaję

Zielona Kuchnia
Grzanki z łososiem wędzonym, jabłkiem i serem cheddar 116

cheddar z nutą tymianku okazały się świetnym pomysłem na śniadanie. Szczególnie na leniwe, niedzielne śniadanie. Idealne są, gdy mamy czerstwe pieczywo, choć na świeżym są równie smaczne. Moczenie gotowych kanapek w mleku z jajkiem sprawia, że grzanki nabierają soczystości, a smażone na maśle nabierają smaku, lekko orzechowego od delikatnie palonego masła. Odpowiednie smażenie grzanek powoduje, że grzanki na zewnątrz

Moja Delicja
pasta z awokado i jajka 144

cytryny sól do smaku Przygotowanie: awokado i jajka rozgniatamy widelcem, skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku (Thermomix czas 5 s/obr 3-4)  i już :) idealna pasta na kanapki czy grzanki gotowa. Smacznego

Gotowanie z pasją
pasta z awokado i jajka 131

cytryny sól do smaku Przygotowanie: awokado i jajka rozgniatamy widelcem, skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku (Thermomix czas 5 s/obr 3-4)  i już :) idealna pasta na kanapki czy grzanki gotowa. Smacznego

Gotowanie z pasją
Gotowana szynka wieprzowa 91

godziny 12:00, drugie gotowanie wieczorem i zostawić do wystygnięcia na całą noc. Dzięki temu wstając rano szyneczka już na nas czeka i możemy od razu pokroić ją na kanapki. Przygotowana w ten sposób szynka gotowana jest soczysta, miękka i nie zawiera żadnej chemii. Składniki Szynka wieprzowa (kulka) ważąca około 1 – 1,3 kg 6 łyżek soli 1 duża

Programista w kuchni
Schab z piekarnika – wędlina kanapkowa 778

drzwiczki i pozostawiamy mięso do wystygnięcia. Następnie przekładamy mięso do lodówki i już po kilku godzinach schab jest dobry do spożycia *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DOMOWA SZYNKA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ DOMOWA PIECZEŃ RZYMSKA PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Bruschetta z salami spianata i wędzonymi omułkami 168

stole, polecam i Tobie. Aromatyczne omułki tym razem z puszki w oleju i włoskie salami spianata spisały się tutaj rewelacyjnie. Polecam gorąco na śniadanie czy kolację. Ciepłe włoskie kanapki z salami i wędzonymi omułkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta do chleba z pieczonego selera 138

serca, koi stargane stresem nerwy. Do przygotowania pasty używamy pieczonego selera – ma on słodkawy, orzechowy aromat, który nadaje paście wyjątkowego smaku. Pasta doskonale zastępuje masło w tradycyjnych kanapkach, dobrze smakuje również ze świeżymi warzywami. Koniecznie wypróbujcie Pasta do chleba z pieczonego selera duży seler korzeniowy 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy szczypta suszonego oregano sól, pieprz garść orzechów włoskich

365 dni dookoła kuchni
Pasta z fasoli i suszonych pomidorów 122

które będzie składało się tylko z dwóch składników, ponieważ pod ręka miałam słoiczek suszonych pomidorów z ziołami. Pasta jest pyszna, przypomina w smaku hummus, a konsystencja pozwala na smarowanie kanapek, sucharków, czy postawienie słoiczka do chipsów. Spróbujcie :) Składniki (2 słoiczki): 1,5 szklanki ugotowanej fasoli lub duża puszka fasolki konserwowej słoiczek pomidorów suszonych (użyłam w zalewie ziołowej) Przygotowanie: Ugotowaną fasole

ChilliJemy
Udkówka z papryką 148

schłodzić w zimnej wodzie. Odkręcić docisk i wstawić do lodówki do schłodzenia na kilka godzin. Po tym czasie szynkowar polać ciepłą wodą i wydobyć wędlinkę, którą można kroić na kanapki

Monia miesza i gotuje
Pasta do chleba z pieczonego selera 111

serca, koi stargane stresem nerwy. Do przygotowania pasty używamy pieczonego selera – ma on słodkawy, orzechowy aromat, który nadaje paście wyjątkowego smaku. Pasta doskonale zastępuje masło w tradycyjnych kanapkach, dobrze smakuje również ze świeżymi warzywami. Koniecznie wypróbujcie Pasta do chleba z pieczonego selera duży seler korzeniowy 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy szczypta suszonego oregano sól, pieprz garść orzechów włoskich

365 dni dookoła kuchni
Bagietka z guacamole, pomidorem i jajkiem 125

Proste i niebanalne kanapki z guacamole , pomidorem i jajkiem, posypane świeżą kolendrą. Idealne na dobry początek dnia Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu i są pyszne. Awokado niewątpliwie jest bardzo zdrowym owocem, warto uwzględnić je w codziennej diecie. Składniki: bagietka 2 pomidory 4 ugotowane jajka oliwa z oliwek świeża kolendra sól pieprz Guacamole: 2 dojrzałe awokado 2 ząbki czosnku

Oryginalny smak
Kasztelańska wędlina słoikowa 133

Kasztelańska wędlina słoikowa Pyszna, Kasztelańska wędlinka słoikowa , to mój kolejny pomysł na jesienne dodatki do kanapek . Właśnie o tej porze roku zaczynam wędzić , parzyć i suszyć domowe wędlinki . Dlaczego właśnie teraz , bo nie ma nic bardziej przyjemnego niż siedzenie w ciepłej kuchni lub przy gorącej wędzarni ,gdy ogród otulają kolorowe liście i pierwszy chłodek Wędlina bardzo prosta do zrobienia , lepiej

Ogrodnik w podróży
Pasta do kanapek z czerwonej soczewicy 191

pozostałą częścia, dodaj ketchup. Gotowe. Smacznego Ps. przechowywana w lodówce spokojnie może stać nawet tydzień, oczywiście można też mrozić.             Artykuł Pasta do kanapek z czerwonej soczewicy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf

Proponowane wyszukiwania