kefirze Śniadaniowe bułki na kefirze i drożdżach to prosty przepis na bułki krojone, które nie wymagają formowania. Wychodzą puszyste, delikatne i miękkie, w sam raz do przygotowania kolorowych kanapek. Świetnie smakują z wytrawnymi i słodkimi dodatkami. Bułki kefirowe Śniadaniowe bułki z kefirem to wspaniały pomysł, jeśli zastanawiasz się co można zrobić z dużej ilości kefiru . Jeśli akurat nie masz
Lekcje w kuchniCię zainteresować: Bruschetta z krewetkami, burratą i pomidorkami Bruschetta z pieczoną papryką i burratą Pieczone figi z serem camembert i orzechami włoskimi Feta pieczona z figami, pistacjami i rozmarynem Kanapki z guacamole, rukolą, kozim serem i granatem Artykuł Bruschetta z figami, kozim serem, miodem i orzechami włoskimi pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakRóżnego rodzaju pasty do pieczywa to coś, co uwielbiam! Za każdym razem ciekawie odmieniają moje kanapki Tym razem mam dla Was fantastyczną recepturę z wykorzystaniem mięsa z rosołu . Pasta z gotowanego kurczaka i jajek to genialny, wysokobiałkowy dodatek do pieczywa. Smakuje idealnie w połączeniu z chrupiącym żytnim pieczywem i korniszonami. Mniam! Spróbujcie sami! Pasta z gotowanego kurczaka i jajek Składniki
Natka PietruszkiPasta z ciecierzycy z dodatkiem suszonych pomidorów to pyszne smarowidło na kanapki, które urozmaici wam śniadanie lub kolację. Artykuł Pasta kanapkowa z ciecierzycy pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaPasta z tuńczyka i jajek to smaczna pasta którą przygotujesz w 15 minut. Idealna na lunch, kolację czy też dodatek do kanapek na przyjęciu. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI: 4 jajka 185g tuńczyka w sosie własnym(1 puszka) 3 ogórki konserwowe 1 czerwona cebula 1 mały pęczek kopreku 2 łyżki majonezu
karolgotujeOgórki w zalewie curry to kolejne przepyszne przetwory z ogórków, które szykuję co roku. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu, ale równie dobrze smakują na kanapkach. Mają delikatnie słodkawo-kwaśny posmak, który uwielbiam! Te pyszne i proste w przygotowaniu ogórki w curry są gotowe do spożycia już po tygodniu od przygotowania. Można je serwować również jako dodatek do dań
Alle Dobre!Bajecznie prosta w przygotowaniu, pyszna i delikatna pasta ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Idealna na kanapki! Artykuł Pasta kanapkowa z rzodkiewką i szczypiorkiem pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaPasta z tuńczyka i jajek to smaczna pasta którą przygotujesz w 15 minut. Idealna na lunch, kolację czy też dodatek do kanapek na przyjęciu. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI: 4 jajka 185g tuńczyka w sosie własnym(1 puszka) 3 ogórki konserwowe 1 czerwona cebula 1 mały pęczek kopreku 2 łyżki majonezu
karolgotujePasta jajeczna z boczkiem Pasty kanapkowe to znakomity pomysł by odczarować nudne kanapki. Chciałam zaproponować pyszną pastę jajeczną z boczkiem dojrzewającym i pieczarkami. Prosta do przygotowania pasta smakuje wybornie czy to na świeżej bułeczce czy też na chrupiącej grzance. Teraz w okresie Wielkanocnym z pewnością będzie chętnie jedzona. Po inne pomysły na pasty kanapkowe zapraszam was do mojego wpisu Przepisy
Dorota Smakujejeszcze cały czas mogę cieszyć się jego smakiem i aromatem. Dzisiaj chciałam zaproponować wam proste danie warzywne z pieczarek, doprawionych właśnie na ten smak. Rewelacyjny dodatek do obiadu, do kanapek, do wrapów czy do zapiekanek. Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS PIECZARKI ZATAR Składniki : 3 cebule małe 1 łodyga selera naciowego 6 łyżek oleju
Dorota Smakujeminutowy schab pieczony to rewelacyjne w smaku i super soczyste mięso! Ostatnio zrobiłam przepyszny schab pieczony – wyjątkowo nam smakował i kawałek prawie kilogramowy znikł w dwa dni na kanapkach (fakt jesteśmy rodziną wielodzietną!). Mięso dzień lub dwa dni wcześniej marynujemy w przyprawach a potem rozgrzewamy piekarnik, schab pieczemy 10 min, wyłączamy piekarnik i zostawiamy tak schab w środku
Dorota SmakujePrzepyszna i łatwa w przygotowaniu pasta z pieczonego czosnku. Idealnie sprawdzi się na kanapki lub jako dodatek do sosów, czy zup. Poza bogatym smakiem pasta czosnkowa to także doskonałe źródło wielu witamin, które m.in. wspomagają naszą odporność. Przepis na pastę czosnkową jest bardzo prosty i wymaga tylko kilku prostych składników. Koniecznie wypróbujcie! PASTA CZOSNKOWA PRZEPIS Składniki 6 główek czosnku
Alle Dobre!tysiąca wysp to idealny dodatek do kanapek, burgerów, sałatek czy przekąsek. Artykuł Sos tysiąca wysp pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaPasztet z kabaczka lub cukinii to wspaniały pomysł na wykorzystanie urodzaju tych zdrowych warzyw. Jest aromatyczny, delikatny, wspaniały na ciepło jako element obiadu lub na zimno, rozsmarowany na kanapce. Wypróbujcie, jeśli lubicie cukinię i bezmięsne przysmaki. Pasztet z kabaczka swój piękny, słoneczny kolor zawdzięcza dodatkowi kurkumy i marchewki. Pięknie pachnie i ma wyjątkowy smak, ale jeśli nie przepadacie
Lekcje w kuchni