jeszcze cały czas mogę cieszyć się jego smakiem i aromatem. Dzisiaj chciałam zaproponować wam proste danie warzywne z pieczarek, doprawionych właśnie na ten smak. Rewelacyjny dodatek do obiadu, do kanapek, do wrapów czy do zapiekanek. Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS PIECZARKI ZATAR Składniki : 3 cebule małe 1 łodyga selera naciowego 6 łyżek oleju
Dorota Smakujeminutowy schab pieczony to rewelacyjne w smaku i super soczyste mięso! Ostatnio zrobiłam przepyszny schab pieczony – wyjątkowo nam smakował i kawałek prawie kilogramowy znikł w dwa dni na kanapkach (fakt jesteśmy rodziną wielodzietną!). Mięso dzień lub dwa dni wcześniej marynujemy w przyprawach a potem rozgrzewamy piekarnik, schab pieczemy 10 min, wyłączamy piekarnik i zostawiamy tak schab w środku
Dorota SmakujePrzepyszna i łatwa w przygotowaniu pasta z pieczonego czosnku. Idealnie sprawdzi się na kanapki lub jako dodatek do sosów, czy zup. Poza bogatym smakiem pasta czosnkowa to także doskonałe źródło wielu witamin, które m.in. wspomagają naszą odporność. Przepis na pastę czosnkową jest bardzo prosty i wymaga tylko kilku prostych składników. Koniecznie wypróbujcie! PASTA CZOSNKOWA PRZEPIS Składniki 6 główek czosnku
Alle Dobre!tysiąca wysp to idealny dodatek do kanapek, burgerów, sałatek czy przekąsek. Artykuł Sos tysiąca wysp pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaPasztet z kabaczka lub cukinii to wspaniały pomysł na wykorzystanie urodzaju tych zdrowych warzyw. Jest aromatyczny, delikatny, wspaniały na ciepło jako element obiadu lub na zimno, rozsmarowany na kanapce. Wypróbujcie, jeśli lubicie cukinię i bezmięsne przysmaki. Pasztet z kabaczka swój piękny, słoneczny kolor zawdzięcza dodatkowi kurkumy i marchewki. Pięknie pachnie i ma wyjątkowy smak, ale jeśli nie przepadacie
Lekcje w kuchniSzybka, smaczna i łatwa w przygotowaniu pasta z marchewki i jajek. Idealna na kanapki, a także jak baza do wielu przekąsek. Artykuł Pasta z marchewki i jajek pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaKremowa, pyszna i pożywna - taka jest właśnie pasta z wędzonego łososia. Artykuł Pasta z łososia na kanapki pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaBardzo smaczna pasta do smarowania chleba na bazie wędzonej ryby z majonezem i keczupem. U nas zniknęła błyskawicznie! Ma konkretny smak za sprawą przypraw. Do kanapki z tą pastą pasuje ogórek lub papryka konserwowa. Składniki: ? 1 duża wędzona makrela ? 100 g sera żółtego ? 4 łyżki majonezu ? 4 łyżki keczupu pikantnego ? sok z 1/2 cytryny ? 1 łyżka posiekanego koperku ? sól, pieprz
To co kochamChoć w kalendarzu i za oknem trzyma jeszcze zima, moją kuchnię wypełnia wiosenny vibe! Bezglutenowa kanapka z jajkiem i awokado to klasyk, który sprawia, że poranek staje się lepszy. Przepis na chleb bez glutenu znajdziecie tutaj: bezglutenowy chleb z truflą - wystarczy zrezygnować z oliwy truflowej i będziecie mieli klasyczek. Składniki: 2 kromki chleba 2 jajka 1 awokado świeży szpinak
Spektrum SmakuTakie są najsmaczniejsze ale na każdym innym tłuszczu też dadzą radę Serwuj na ciepło z dowolnymi dodatkami lub sosami. A jeśli zostaną to będą pysznym dodatkiem na zimno na kanapki z majonezem.. mniam Smacznego! Artykuł Kotlety jajeczne z zielonym groszkiem, pyszny obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPasta z łososia wędzonego to doskonała propozycja na smaczne smarowidło do kanapek. Pasta jest pożywna i bogata w cenne tłuszcze, a do jej wykonania potrzebne jest tylko kilka prostych składników. Pasta z wędzonego łososia świetnie sprawdzi się na śniadanie, kolację lub jako przekąska na imprezę – wystarczy pastą posmarować krakersy i gotowe. Jeśli lubicie przygotowywać pasty kanapkowe , to koniecznie musicie
Alle Dobre!Pasta kanapkowa a la konfitura z czerwonej cebuli. Długo i wolno podsmażana i karmelizowana czerwona cebula jest przepysznym dodatkiem do pieczywa, kanapek, burgerów. Czasem przygotowuję ją i traktuję jako właśnie pastę kanapkową. Jest pyszna solo na chlebku, ale sprawdzi się też z dodatkami jak wędlina czy sery – ja lubię szczególnie z kozim. PRZEPIS NA PASTA KANAPKOWA CEBULOWA Składniki
Dorota Smakujewyciśnięte ząbki czosnku. Zamieszaj i podsmażaj jeszcze chwilkę. Tyle żeby jabłko zmiękło. Odstaw do lekkiego przestygnięcia. Na koniec dopraw solą. Możesz też pieprzem, chociaż my zawsze sypiemy prosto na kanapkę Rozłóż do słoików lub miseczek. Gotowe, teraz jak smalec zastygnie będzie można pałaszować W trakcie zastygania, możesz kilka razy delikatnie go zamieszać. Skwarki rozłożą się bardziej równo. Domowy smalec
Ogrodnik w podróżyProsta, a zarazem smaczna i pożywna pasta z makreli z puszki. Fajny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Artykuł Pasta z makreli z puszki pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cuda