
Przepis na : śniadanie
Choć w kalendarzu i za oknem trzyma jeszcze zima, moją kuchnię wypełnia wiosenny vibe! Bezglutenowa kanapka z jajkiem i awokado to klasyk, który sprawia, że poranek staje się lepszy. Przepis na chleb bez glutenu znajdziecie tutaj: bezglutenowy chleb z truflą - wystarczy zrezygnować z oliwy truflowej i będziecie mieli klasyczek. Składniki: 2 kromki chleba 2 jajka 1 awokado świeży szpinak sól, pieprz, płatki chili, sezam Do dzieła: Jajka gotujemy na twardo z lekko płynnym środkiem, u mnie to zazwyczaj ok. ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...