drożdżach suchych lub świeżych to zdecydowanie jeden z naszych ulubionych chlebów, do którego wracam bardzo często. Jest pyszny jeszcze delikatnie ciepły z samym masłem. Dzięki niemu stworzycie najlepsze kanapki z dowolnymi dodatkami. Polecam, smacznego:) Jeśli lubicie drożdżowe pieczywo, polecam Wam mięciutkie, maślane bułeczki japońskie (najlepsze!): Przepis na chrupiący chleb pszenny na drożdżach, składniki: łyżka suchych drożdży
Lekcje w kuchniKiedyś już robiłam podobny serek kremowy z jogurtów greckich - klik , a tym razem zrobiłam serek ze śmietany 18 % i w thermomiksie.Smaczny, kremowy twarożek idealny ot tak do zjedzenia na kanapkę albo do naleśników itd. 1000 g kwaśnej śmietany18% tłuszczu Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać śmietanę, podgrzewać 40 min/90°C/obr. 1 . Zdjąć motylek. Zawartość
Moje domowe kucharzeniePaprykarz z makreli / Polish Smocked Mackerel Spread Pamiętacie jeszcze paprykarz na kanapki? Dziś polecam go w znacznie zdrowszej i o wiele smaczniejszej niż sklepowa wersji. Paprykarz z wędzonej makreli to ciekawy pomysł na inną niż wszystkie pastę kanapkową. Jeśli nie przepadacie za makrelą, użyjcie innej wędzonej ryby. W wersji luksusowej sprawdzi się wędzony na gorąco łosoś. Możecie użyć ulubionego rodzaju
Lekcje w kuchniorkiszowe z mąką jaglaną / Spelt Millet Kaiser Rolls Dziś zapraszam na zdrowszą wersję popularnych kajzerek (przepis TUTAJ ) , czyli domowe bułki orkiszowe z mąką jaglaną . Są fantastyczne do stworzenia pysznych kanapek. W związku z tym, że do kajzerek dodajemy również mąkę jaglaną, nie są aż tak puszyste i lekkie jak te upieczone na zwykłej, jasnej mące pszennej. W swojej strukturze
Lekcje w kuchniprosty i szybki przepis jest idealny do wypróbowania. Od niego warto zacząć przygodę z domowym pieczywem . Chleb słonecznikowy na suchych lub świeżych drożdżach jest wspaniały do stworzenia zdrowych kanapek, pasują do niego wytrawne i słodkie dodatki, świetnie smakuje z samym masłem. Polecam, smacznego:) Przepis na błyskawiczny chleb mieszany (bez wyrabiania i rozczynu), składniki: na foremkę o wymiarach 11x36
Lekcje w kuchniHummus Przy Wielkim Piątku zapraszam na postną przekąskę. Hummus z ciecierzycy to uniwersalny, klasyczny przepis, świetny jako pasta do grzanek lub kanapek lub dodatek do wielu dań. Hummus to zdrowa pasta pełna białka roślinnego. Oprócz ciecierzycy zawiera też tahini, sok z cytryny i czosnek. Ja zawsze przyrządzam go do smaku, nie odmierzając składników. Dodajcie tyle, by Wasz hummus był sezamowy
Lekcje w kuchnizapasy z zamrażarki. Znalazł się zmielony indyk, szpinak oraz piersi drobiowe z których powstały mi takie zawijańce. Część zniknęła na obiad zanim zrobiłam zdjęcie a reszta jako wędlina na kanapkę. składniki: 4 pojedyńcze piersi z kurczaka ( moje miały po 300 g) 400 g mięsa mielonego z indyka, u mnie zmielony udziec 150 g szpinaku, u mnie mrożony pół bułki
Monia miesza i gotujepełna smaku kanapkowa pasta z wędzonej makreli, kremowego twarożku i filecików anchovies. Doprawiona startym czosnkiem i opcjonalnie także czerwonym pieprzem oraz świeżą kolendrą. Znakomity zamiennik wędlin na kanapkach. Można przechowywać do 2 dni w lodówce. Wędzoną makrelę z powodzeniem można zastąpić inną wędzoną rybą, np. pstrągiem. Można także użyć odsączonego z zalewy tuńczyka z puszki lub ze słoiczka. Zamiast
cool and mintyPrzyznaję, że trochę znudziło mi się pieczenie zwykłego domowego chleba, co robię w każdy weekend od ponad 10 lat. Zresztą - i tak nie mam zupełnie czasu na robienie kanapek. Dlatego ratunkiem są dla mnie podpłomyki z różnymi dodatkami ( np. ze szparagami ), a w ostatnim czasie cebularze, do których zrobiłam kolejne udane podejście. Tym razem upiekłam je bez sera, więc
Weekendy w domu i ogrodziepiekę chleb, to wiadomym jest, że i do tego chleba jest potrzebne tak zwane smarowidło. Nie przepadam za gotową wędliną, więc robię rożne pasty, żeby urozmaicić nasze codzienne kanapki. Dziś mam dla Was pyszną i bardzo prostą do zrobienia pastę. Pasta rybna z ogórkiem powstała na bazie białego sera i wędzonej makreli. W domu ją uwielbiamy, jest idealna
Kulinarne przygody Gatitypiekłam wczoraj, gdy zabrakło mi świeżego chleba, a nabrałam ochoty na pieczywo. A że zaczyna się sezon na szparagi, które bardzo lubię, właśnie one są dają poczucie jedzenia gotowej kanapki. B. - dziękuję za dostarczenie szparagów 😊 Składniki : 200 g mąki typ 650 + mąka do podsypania 100 g aktywnego zakwasu (pszennego, orkiszowego; dowolnego) 6 g soli ok. 80 g ciepłej wody pół
Weekendy w domu i ogrodziepokrojonego drobno pora, oraz posiekany koperek. Dodajemy majonez i jogurt, jak ktoś woli bardziej „mokrą „ pastę to może dodać więcej majonezu . Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Smarujemy pastą kanapki i dekorujemy świeżym koperkiem. The post Pasta z jajkami i porem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętego jak czas mi pozwala staram się robić pasztety do chleba, wędliny czy szynki. Tym razem proponuję szynkę z piersi kurczaka z szynkowaru. Jest soczysta i delikatna, idealna na kanapki, bez zbędnego tłuszczu i dodatków z "E" Oczywiści najlepiej sprawdzi się mięso ze sprawdzonego źródła, bez zbędnych antybiotyków i ostrzykiwania. Serdecznie polecam choć co jakiś czas przygotujcie domową wędlinę
Krylowa Kuchniaumyć i posiekać. Do miski włożyć twarożek, część oliwek i szczypiorku. Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i zmieloną kolendrą. Po wyłożeniu pasty z twarożku na kanapki udekorować pozostałymi cząstkami oliwek i szczypiorkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta z twarożku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyPapryka w oleju to nasza tegoroczna propozycja na paprykę na zimę. Upieczona papryka, przełożona natką pietruszki, czosnkiem i ostrą papryczką, a następnie zalana olejem będzie dobrym uzupełnieniem kanapek z serem i wędliną lub świetnym dodatkiem warzywnym do obiadu. Przepis na pieczoną paprykę w oleju jest bardzo porosty, polecamy więc go każdemu, kto lubi robić przetwory na zimę. Składniki na paprykę
niecodziennikpary