dzisiaj chcemy Wam kilka słów o nich napisać. Jeżeli jesteście ciekawi, czy przypadły nam do gustu, zapraszamy! :) Od Primaviki dostaliśmy bardzo różnorodne produkty do przetestowania - zaczynając od smarowideł na kanapki, przez masła orzechowe, na daniach gotowych kończąc. Oferta firmy jest naprawdę bogata. Samych past i pasztetów kanapkowych jest kilkanaście rodzajów - z ciecierzycą, z soczewicą, z kaszą jaglaną, warzywne, meksykańskie(...)niejednego wybrednego kupującego - mix orzechowy crunchy, masło pistacjowe, masło z prażonych orzechów laskowych, masło tradycyjne (bez dodatku soli i cukru). Masła doskonale sprawdziły się nie tylko jako smarowidło na kanapki, ale też do własnej produkcji słodyczy: Pancakes śniadaniowy w 5 minut Czekoladki pistacjowe Na koniec zostawiliśmy gotowce - czyli dania główne , które wystarczy odgrzać i obiad można podawać na stół. Znajdziemy
Bananowe Poleserii wiem co jem. Pasta jest kremowa a wręcz aksamitna i delikatna. Świetne smarowidło na kanapkę na śniadanko a nawet kolację. Składniki: 8 jaj ugotowanych na twardo tuńczyk w puszce 2 puszki majonez light 2 łyżki cebula 1 szt. sól, pieprz do smaku szczypior siekany 3-4 łyżki Sposób przygotowania: 1. Jaja pokroić na mniejsze części(...)konsystencja będzie gładka. Dodać majonez, sól, pieprz, szczypior i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Zmiksować blenderem. Pastę nakładać na kanapki
Kuchnia Pauletteswymieniać, ale jednak trzeba pamiętać, aby nie przedobrzyć, ponieważ zbyt duże spożywanie przetworów mlecznych może spowodować zakwaszenie organizmu albo spowoduje alergię na laktozę. Ja na śniadanie proponuję kanapkę, ale w nieco innym wydaniu i nie z chleba zwykłego.Jest to twarożek, ale wzbogacony w warzywa, które są bardzo cenne w naszej diecie, przełożony masą wazową. Kiedy jednak pociecha(...)Dodać do twarogu. Doprawić solą, pieprzem. Dodać jogurt oraz olej z pestek winogron. Dokładnie wymieszać. 3. Kokilki/ foremki wyłożyć woreczkiem śniadaniowym ( po to, aby dobrze wyszły z tego kanapki ). Następnie do każdej nałożyć po 1-2 łyżki masy z wazy. Na to 2 łyżki masy twarożkowej. Dokładnie ugnieść łyżeczką w każdy kąt. 4. Na twarożek nałożyć warstwę masy
Kuchnia Paulettesnajlepsze, bo dają radość z przygotowywania i są bardzo indywidualne pod wzgledem własnego smaku. Odkąd pamiętam uwielbiałam ketchup. Szczególnie do domowych frytek, żółtego sera czy wędlin na kanapkach. Towarzyszył mi i mojej rodzinie od zawsze, tak jest do dziś. Teraz, oprócz kanapek i frytek dodaję go sosów, bigosu, spaghetti, itp. Są ketchupy pikantne, łagodne, z różnymi dodatkami ziołowymi
Zasmakuj Kuchniwędzenia, ale jeśli takiego nie mamy może być również boczek surowy. Tak upieczony schab świetnie smakuje na ciepło, a po schłodzeniu rewelacyjnie sprawdza się jako bardzo aromatyczna wędlina na kanapki. Składniki: 1 kg schabu bez kości 3 - 4 plastry boczku tradycyjnie wędzonego lub surowego 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 jabłko 5 ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe(...)Jeśli schab będzie podany na ciepło, to po upieczeniu od razu rękawa nie rozcinać, pozostawić w nim mięso na około 10 minut, a jeśli ma to być wędlina na kanapki, pozostawić schab w rękawie do całkowitego wystudzenia. Do schabu na ciepło z części wytopionego soku, upieczonej cebuli i jabłka bez skóry można zrobić sos. Zobacz również: Schab pieczony
Kuchcik gotujewykorzystać miód i cynamon - rzadko spotykane składniki przy typowych wędlinach. Nic to! I tak dałam radę :) Domieszałam kilka ulubionych przypraw, dorzuciłam trochę aromatu pomarańczy i otrzymałam wędlinkę na kanapki o iście rewolucyjnym, ale jakże pysznym smaku! Sama nie spodziewałam się takiego efektu - wędlinka wyszła mocno pachnąca pomarańczą, o słodkawo-ostrej, korzennej otoczce. Przyprawy z miodem i owocem idealnie(...)pozwolić mięsu w nim wystygnąć do końca. Na noc wstawić upieczoną karkówkę do lodówki - wędlina wtedy zrobi się bardziej zwarta i łatwiejsza do krojenia . Zajadać jako wędlina na kanapki - mniam! :) INTERGALAKTYCZNIE GOTOWAŁAM WSPÓLNIE Z: C.D.N
Grunt to przepis!Pyszna i aromatyczna pasta na kanapki. Idealne śniadanie. My smarujemy nią świeże bagietki i nakładamy plasterki świeżego zielonego ogórka, na to trochę szczypiorku.....:) lub wykorzystujemy ją do bruschetty. Bardzo polubiłam wszelkie pasty. Odkąd Brat mojego Męża zaczął nas raczyć od czasu do czasu na stole rozmaitymi pastami, w tym z ciecierzycy, z makreli i innych, zawsze pysznych, przypadły(...)gustu tego typu przekąski. Pomyślałam, że faktycznie to świetny pomysł i urozmaicenie na kanapkę zamiast wędliny czy sera. Dużym plusem takich past jest też to, że możemy dodać do nich niemalże wszystko, a także to, że zdrowe zmiksowane składniki można podawać dziecku. Oczywiście można robić dwie wersje - tę przyprawioną dla dorosłych i starszych dzieci, tę bez przypraw, delikatniejsza
Zasmakuj KuchniDużo naraz jeść się po prostu nie dało, więc szybciej byłam głodna. A gdy czułam głód, szybko robiło mi się niedobrze. Dlatego jeszcze do niedawna dzień zaczynałam od małej kanapki, zanim jeszcze wstałam z łóżka. Jeśli mąż był rano w domu, to jego prosiłam o kanapkę, aby samej zbyt szybko nie wstawać. Naprawdę pomagało i na żołądek, i na energię
Anioszek w kuchnipiekarniku, dzięki temu są chrupiące i delikatne bez dodatku zbędnego tłuszczu. Kotleciki są z dodatkiem kaszy kusku i płatków owsianych. Polecam nie tylko na obiad ale również do kanapek czy do sałatki. Smacznego. SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szalotka 3 jajka 1/3 szklanki kuskusu 1/3 szklanki płatków owsianych 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki koncentratu Sól(...)opakowaniu. Następnie dodaję do mięsa. Mieszam dokładnie. Formuje kotlety. Na papier do pieczenia kładę kotlety. Piekę ok 30 min w 180 stopniach. Podaję gorące lub zimne do bułki czy kanapek
Gotowanie Patkipiekę drożdżówki w dużych ilościach, które mrożę z myślą o tych dziwnych śniadaniach, robię puddingi z szałwii hiszpańskiej, które zaskakująco dobrze sycą i wchodzą gładko, niemal bez gryzienia. Bo kanapki, które trzeba solidnie przeżuć przed połknięciem, to zdecydowanie zbyt duże wyzwanie... W końcu jednak nadchodzi wolny weekend, i wtedy z C. śniadania celebrujemy. Często siedzimy przy stole ponad godzinę, jedząc(...)wymieniając wrażenia z minionego tygodnia (tak na co dzień nie widujemy się bowiem zbyt często). Nie liczymy kalorii, ale cieszymy się smakiem. Robimy więc kanapki w najbardziej kolorowych wersjach, jak tylko się da, zimą często jemy owsianki, czasem C. robi naleśniki, a ja - gofry. Bywa też, że piekę puchate placuszki w amerykańskim stylu, które polewamy miodem lub syropem klonowym
Pożeraczka, czyli raz adobrzeułożenie ich na półmisku, w tym przypadku jest trochę więcej pracy, ale moim zdaniem warto. :) Piekarnik rozgrzewamy do 200ºC. Pomidory kroimy w grubsze plastry, odwrotnie niż kroimy je na kanapkę. Naczynie żaroodporne lekko smarujemy oliwą z oliwek i wykładamy na nie plastry pomidora. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z grzałką górną Czas - ok. 30 minut(...)posypujemy nią ser i pomidory. Na koniec całość polewamy kilkoma kroplami octu balsamicznego oraz dobrej jakości oliwy z oliwek. Taką sałatkę na ciepło możecie podać do zwykłego pieczywa, kanapek czy zjeść w ciągu dnia jako zdrową przekąskę. Ja swoją sałatkę podałam z focaccią i plastrami parmezanu. Było pysznie
Cooking Monsterupodobałam sobie tradycyjny hummus choć zdarza mi się też eksperymentować z dodatkami. Dziś proponuję Wam pyszną pastę z ciecierzycy z aromatycznym czosnkiem i suszonymi pomidorami. Doskonale nadaje się na kanapki, znakomicie smakuje też jako drobna przekąska z krakersami. składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 3-4 łyżki pasty z suszonych pomidorów 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku wykonanie: Wszystkie(...)razie potrzeby dodając nieco wody, aby pasta miała odpowiednią konsystencję. Lubię tę pastę dość mocno przyprawioną ale jeśli wolicie wersję delikatniejszą możecie ograniczyć ilość czosnku. Ciecierzycę najczęściej jemy na kanapkach, dobrze komponuje się też z sadzonym jajkiem . Doskonale sprawdza się w formie imprezowych przekąsek - na krakersach lub jako dodatek do chrupiących paluszków grissini
babka w formieczasu nikomu nie zaszkodzi zjedzenie łyżeczki, łyżki czy słoika majonezu W konsystencji najbardziej przypomina mi majonez kielecki. Ja nie wykorzystywałbym sojonezu do dekoracji. Świetnie natomiast sprawdzi się na kanapki, do sałatek jarzynowych, pasty bezjajecznej czy w towarzystwie wegańskich kiełbasek. Dla mnie majonez, poza Wielkanocą, kojarzy się mocno z wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz(...)czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską, a co najważniejsze, z majonezem! Uwielbiałem. W dzieciństwie również często robiłem wraz z siostrą kanapki z majonezem posypane prażoną cebulką… tyle tłuszczu, tyle niezdrowego jedzenia, a tyle szczęścia to dawało. Dzisiaj też, dzięki temu przepisowi, mogę cofnąć się do tamtych czasów i zasmakować tego
BlendmanPrzepis na twaróg urodził się w mojej głowie na myśl o kanapkach z twarożkiem, posmarowanych powidłem śliwkowym lub z pomidorkiem i szczypiorkiem. Pyszne. Zaraz potem moje myśli zaczęły galopować. Zastanawiałem się co bym mógł z takiego serka zrobić, gdyby był wegański, jak by wyglądał… Jedynym warunkiem, w tym przypadku, było użycie wyłącznie produktów łatwo dostępnych, bo jednak nie każdy(...)stopni), aby powstał kwas mlekowy charakterystyczny dla produktów mlecznych, takich jak twaróg, kefir itd. To jest bardzo ważny proces! Użyj jako masy serowej do sernika, zamiast twarogu na kanapki lub zrób swoje własne pasty, takie jak pasta bezrybna czy pasta z ziołami. Artykuł Wegański twaróg pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanjest naprawdę dobry. Czy na pewno sos tzatziki jest taki pyszny? Moja dziewczyna tak bardzo rozsmakowała się w tym sosie, że zajada go na wszelkie możliwe sposoby – na kanapkach, z makaronem, ale także potrafi go wyjadać z miseczki łyżeczką. Ja osobiście najbardziej lubię go podawać w tortilli razem z wegańską fetą. Świetnym połączeniem jest również sos tzatziki + hummus(...)kanapce. Niebo w ziemi! Artykuł Sos tzatziki ze słonecznika pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendman