śniadanie? Wrzucam wiec małą inspirację, aby pokazać, że śniadania nie muszą się kojarzyć tylko z jajkami! Zaczynam nową serię na blogu: Szybki shoot. Tym razem shoot śniadaniowy, czyli kanapki z chlebka bananowego z owocami. Oprócz samych owoców ja jeszcze lubię posmarować takie “kanapki” olejem kokosowym, zastępując zwykle stosowane masło. Przepisu nie wrzucam bo wszystko widać na załączonym zdjęciu. Raczej
PaleoLifeparówki. Chyba się myliłam bo i te grube też bywają nazywane parówkami. Mimo problemu z nazewnictwem dzisiaj przedstawiam pastę parówkową ( czy serdelki czy parówki nie ma znaczenia ) na kanapki. Do śniadania pasowała idealnie. Składniki: 2 grube parówki 1 spora łyżka majonezu light ½ małego pęczka szczypiorku Pieprz Wykonanie: Parówki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy mikserem/ blenderem. Dodajemy majonez, przyprawiamy(...)pieprzem. Mieszamy. Szczypiorek siekamy i umieszczamy w paście. Ponownie mieszamy lecz delikatnie. I już można smarować kanapki. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore
Smaki EwyDelikatny, aromatyczny, mięsny. Do smarowania na kanapki. Idealne śniadanie czy kolacja z dodatkiem ogórka czy pomidora. Można podać go na Wielkanoc. Składniki: 1 kg zmielonej łopatki lub karkówki 300 g wątróbki indyczej główka czosnku 2 ziela angielskie i 2 liście laurowe 2 średnie cebule przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, cząber, papryka słodka i ostra łyżka vegety natur(...)pasztet jest za suchy dodajcie trochę więcej rosołu. Tu według uznania na oko musicie sami ocenić czy taka forma Wam odpowiada i czy łatwo będzie się smarowało na kanapce. Pasztet przełóżcie do wyparzonych słoiczków i pasteryzujcie przez 30 minut. Moje rady: 1. Zamiast słoiczków możecie ułożyć pasztet do szklanych miseczek i polać na wierzch roztopione masło i posypać
Zasmakuj Kuchnikiedy na początku trudno będzie uzyskać ładny kształt. Ja trochę ich już ugotowałam, ale nadal nie są tak piękne, jakbym tego chciała :) Zapraszam do stołu, czeka pyszna i sycąca kanapka :) Składniki na 1 porcję: 2 kromki tostowego pełnoziarnistego pieczywa 40-50 g ulubionego sera pleśniowego 2 jajka sól i świeżo zmielony pieprz do smaku odrobina masła do posmarowania pieczywa Kromki(...)żółtko powinno być płynne. Ugotowane jajko wyjąć łyżką cedzakową, odsączyć z wody (najlepiej na ręczniku papierowym) i ułożyć na wyjętej z piekarnika grzance. Posypać solą i pieprzem. Moja kanapka została podana z salsą pomidorową. Składniki salsy: 1 większy pomidor 1/3 papryczki chili 2 ząbki czosnku szczypiorek natka pietruszki sól 1 łyżka oliwy z oliwek Wszystkie składniki posiekać bardzo drobno. Dodać
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: Pierś z indyka moczona w marynacie, a następnie pieczona. Idealna do obiadu podana z sosem lub jako wędlina na kanapki. Taka domowa-najlepsza. Bardzo lubię takie pieczone mięso na kanapki. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z udziałem mięsa to zapraszam tutaj Znajdziecie tam mnóstwo przepisów, które warto wykorzystać. Polecam! 1 kg piersi z indyka marynata
O kuchni z uczuciempierwsze zawsze było najpopularniejsze i chyba najlepiej podawali tam ten prosty posiłek. Jest naprawdę prosty. Wszystkie dodatki przecież często są w domu, zresztą można w tę ciepłą kanapkę z "puchnącego" chleba włożyć, co nam fantazja podpowie. Przygotowanie bułek nie jest trudne i nie odbiega znacząco od jakiegokolwiek innego ciasta drożdżowego. Poniższy przepis pochodzi ze strony kitchn.com Na 8 sztuk(...)muszą też być sosy, np. czosnkowy na bazie jogurtu i majonezu oraz pikantny chrzanowy lub musztardowy, również z jogurtem. Najfajniejsze w tym obiedzie jest, że dzieci pakują w swoje kanapki nawet te warzywa, które zwykle odsuwają :) SMACZNEGO! #pita #kolacja #drożdżowe #jakzrobićpitę
I tu będę miała takie tenadaje się doskonale na tosty zapiekane w różnego typu tosterach. Jest też jak na pieczywo drożdżowe całkiem długo na tyle świeży, że można go jeść po prostu w kanapkach. Jeżeli jeszcze nie pokusiliście się nigdy o przygotowanie samodzielne chleba, ta propozycja jest doskonała na początek. Udaje się zawsze. Od chwili decyzji o wypieku do wyjęcia gorącego chleb z piekarnika mija(...)jednej chleb będzie miał kromki wielkości typowego chleba tostowego, ja dzielę, ponieważ chleb drożdżowy jeszcze nie nadkrojony jest mniej podatny na przesychanie, a małe kromki wygodne do szkolnych kanapek na krótką przerwę. Chleb w formach znowu przykrywam i równocześnie odpalam piekarni, kiedy uzyska 200 stopni będzie akurat czas na włożenie foremek do pieczenia. To u mnie, rozgrzewanie trwa
I tu będę miała takie teregulować jej ostrość :) Ponieważ kochamy z Mężem pikantne smaki, uwielbiamy także harissę. Domowa harissa jest pyszna i można ją dodawać do naprawdę wielu potraw - zup, gulaszy, past kanapkowych, jajecznicy, kanapek (smarować jak musztardą). Wymieszana z oliwą stworzy świetną marynatę, a wymieszana pół na pół z jogurtem naturalnym pyszny sos np. do falafeli . Jak się domyślacie, istnieje bardzo wiele przepisów(...)Testowałam jeszcze przepis Yotama Ottolengiego z książki "Jerozolima" z dodatkiem świeżych chilli, podsmażonej cebuli, kminem rzymskim, kolendrą i sokiem z cytryny - wyszła dużo łagodniejsza, bardziej jak pasta na kanapkę. Receptura Samar Khanafer bardziej kojarzy mi się z gotową harissą, którą wcześniej kupowałam w puszkach. Przepis na pastę harissa dodaję do akcji Panny Malwinny "VI Festiwal Kuchni Arabskiej
Chilli Czosnek i OliwaPyszny, świeżo parzony, aromatyczny i doprawiony tak, jak lubimy. Przepis na domowy schab na kanapki jest tak prosty, że aż wstyd go nie zrobić. Szynkowar sprawia, że przygotowanie domowego mięska jest dziecinnie proste, a efekt – rewelacyjny. Zobaczcie sami. Przepis wykorzystuje szynkowar, którego opis i informacje o tym, gdzie go kupić, znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/szynkowar-opis-i-recenzja/ . Lista zakupów(...)temu mięso szybciej się schłodzi. Schłodzone mięso chowamy razem z szynkowarem do lodówki na noc. Na drugi dzień nasz własnoręczny wyrób jest gotowy – możemy go wyciągnąć i kroić na kanapki. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest pyszny. Domowe mięsko zawsze jest lepsze od tego ze sklepu, do tego mamy pewność, że jest świeże. Możemy też dowolnie doprawić
Proste-przepisy.plmogłem bez tego żyć. Moi Drodzy, przedstawiam szynkowar! Do czego służy szynkowar? Ni mniej, ni więcej – do robienia szynek. A tak naprawdę nie tylko szynek, ale różnych mięs na kanapki – karkówki, mielonki drobiowej, boczku, schabu, łopatki itd. Ogranicza nas własna kreatywność. Z czego składa się szynkowar? Mój szynkowar składa się z 4 elementów: pojemnika, podkładki dociskowej, sprężyny i pokrywki. Niektóre(...)taniości) przygotować coś swojego, zdrowego i nieprzetworzonego – jest to zakup obowiązkowy. Moi goście są zawsze pod wrażeniem, gdy mówię im, że sam przygotowałem mięso, które właśnie jedzą na kanapce. Nic dziwnego – domowa karkówka wygląda trochę jak gulasz angielski z puszki, schab parzony w kawałku – prawie jak kupny. Tylko bez wstrzykiwanych polepszaczy. Zresztą, co tu dużo gadać, obejrzyjcie zdjęcia. Przepisy
Proste-przepisy.pldłuższego już czasu praktykuję zasadę, że najważniejsze w posiłku powinna być jakość a nie ilość. Dobre a czasem wręcz wyszukane produkty, zdrowe i odżywcze, zamiast klasycznych odwiecznych kanapek. Tak naprawdę wcale nie potrzebujemy aż tylu węglowodanów na śniadanie, a w przypadku kanapek stanowią one chyba połowę posiłku jak nie więcej. Nie pracując ciężko fizycznie powinniśmy zadbać o białko i witaminy
Sztuka gotowania w/g Samirytego świństwa sklepowego nie mam zamiaru mu kupować. Więc tak mu wymyślałam, aż w końcu zrobiliśmy. Krem wyszedł pyszny. Jest zdrowy, słodki, no po prostu mniam :)) Idealny na kanapki, do muffinek itd. Moi panowie większość zjedli z kanapkami. U mnie podwójna porcja wyszło tyle ile widać w słoiczku ;)) Składniki: 200 g suszonych daktyli 4 łyżki gorzkiego kakao łyżeczka kopiata cynamonu
kruche babeczkiróżne. Po ser musiałam pofatygować się do sklepu, bo u nas ser pleśniowy nigdy nie leży w lodówce dłużej niż dwanaście godzin. Oboje z synem zjadamy każdą ilość, na kanapkach, bez kanapek, pieczony, smażony. Nie ważne jak przyrządzony, ważne, że pleśniowy. W ogóle wszystkie rodzaje serów żremy z taką przyjemnością jak czekoladoholik pochłania czekoladę. A czekoladę też lubimy :) No więc
Blondynka Gotujeczerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Spaghetti z cukiną, jajkiem i oliwkami Woda ogórkowo - cytrynowa Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Zielony koktajl z młodym jęczmieniem, jarmużem i szpinakiem Ziołowe spaghetti
Moja smaczna kuchniasię z domową wersją tego pysznego sosu. Dziś zapraszam Was na prosty przepis na taki właśnie domowy sos czosnkowy. Spróbujcie. Sos możecie przechować w lodówce. Doskonale pasuje do pizzy , kanapek lub zapiekanek . Domowy sos czosnkowy Domowy sos czosnkowy 2016-05-16 22:52:40 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)pieprzem. Wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut (do dobrego schłodzenia). Próbujemy. Opcjonalnie dodajemy więcej majonezu i przypraw. Przekładamy do sosjerki. Podajemy z pizzą lub zapiekankami. Choć i na kanapki taki sos smakuje wybornie. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszki