Kanapki często przyrządzam na śniadanie, lubię mieć na kanapce dużo dodatków. Najlepiej smakują polane sosem tatarskim firmy Roleski. Składniki: 2 bułki pełnoziarniste 4 plasterki szynki 2-3 jajka ugotowane na twardo Kilka listków sałaty Kilka małych pomidorków Szczypiorek Sos tatarski Roleski Masło Sposób przygotowania: Bułki kroimy na pół, smarujemy masłem, sałatę dokładnie myjemy, osuszamy, układamy na posmarowanych bułkach. Szynkę układamy
Bajeczna KuchniaDziś podrzucam Wam świetny (moim zdaniem) przepis na roladę mięsną. Smakuje rewelacyjnie, szczególnie na zimno, choć na ciepło do obiadu też była bardzo dobra. Ale na zimno do kanapki - fantastyczna! Z pewnością będzie powtórka, może nawet w te Święta? Polecam! Składniki: Masa mięsna: 1 kg mięsa mielonego (u mnie łopatka) 3 ząbki czosnku sól, pieprz majeranek 1 cebula czerstwa bułka(...)farszu. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1 godzinę w temp. 180 st. C. 6. Można podać na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapki. Smacznego!!! Źródło: Przyślij przepis, nr 3/2016
Kuchnia domowa AniPomimo dodanego bekonu kanapka jest fit. Składniki Pasta : pół dojrzanego awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne Kanapka : 4 plasterki bekonu 4 kromki chleba razowego sałata rzymska 1 pomidor malinowy pokrojony w plasterki czerwona cebula Przygotowanie Pasta : zmiksowałem awokado, sok z cytryny, oliwę, sól
R'n'G Kitchenktóre lubią słodkie śniadania Tosty z masłem orzechowym i bananami to pomysł na szybkie, pyszne i słodkie śniadanie. Idealne dla naszych dzieci jako zamiennik kanapek z kremem czekoladowym. Takie śniadanie jest o niebo zdrowsze niż powszechne kanapki z reklamowaną nuttelą, wystarczy porównać oba produkty pod względem składu i zobaczyć
Marta Gotujejedne z takich kotletów, które są świetne na ciepło do obiadu lub na zimno - pokrojone na plasterki są cudne na porannych kanapkach. Kukułka podrzuciła do środka jajka, ja dodałam paprykę i obiad gotowy. Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki 3 jajka 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia 1 cebula 1 rozgnieciony ząbek czosnku pół czerwonej papryki sól i pieprz(...)więc by pokroić je w plasterki należy je ponownie schłodzić. Część kotletów podałam z marynowaną papryką jako obiad, a pozostałe wstawiłam do lodówki i następnego dnia znalazły się na kanapkach
Gotowanie i blogowanieProsty i szybki do przygotowania dodatek do kanapek, sałatek, koktajli. Zdrowa posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu. Prażenie nasion wydobywa smak i aromat, a zwyczajne dania nimi posypane nabierają nowego wymiaru :) Składniki: 1 łyżka łuskanego słonecznika 1 łyżka maku 1 łyżka białego sezamu Przygotowanie Przygotować posypkę : Na suchej patelni teflonowej uprażyć słonecznik, mak i sezam, często mieszając(...)nasiona mają lekko się zezłocić – uważać, aby nie przypalić). 1 łyżka łuskanego słonecznika 1 łyżka maku 1 łyżka białego sezamu Gotową posypkę stosować jako dodatek do sałatek lub kanapek. The post Posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaTematem następnego tygodnia w wydarzeniu „ W 2016 nauczę się gotować ” mają być kanapki na ciepło. Tradycyjnie takie kanapki przyrządza się w piekarniku lub tosterze. Jednak kiedy mieszkałam na swoim pierwszy mieszkaniu nie miałam ani tego, ani tego. Wówczas zrodził się pomysł robienia grzanek na patelni. Taki sposób przyrządzania grzanek rozgościł się u nas dobre. Obecnie mimo, że mam piekarnik bardzo
Kolizje SmakówTakie pyszne kanapki przygotowałam sobie na kolację, użyłam pasztetu od firmy Tradycyjne Jadło który jest bardzo smaczny i bez konserwantów. Obowiązkowo musiałam podać je z ogórkiem kiszonym który doskonale smakuje z pasztetem. Składniki: 1 bułka grahamka Pasztet ze świniobicia od Tradycyjne Jadło 2 ogórki kiszone Masło Sposób przygotowania: Bułkę kroimy na pół, smarujemy masłem oraz pasztetem, ogórki kroimy(...)plasterki, układamy na kanapkach
Bajeczna Kuchniadressingu rosyjskim wspominałam Wam przy kanapkach Reuben. Wtedy jak na złość nie mogłam nigdzie dostać sosu Worcestershire, więc kombinowałam po swojemu i wyszedł pyszny dressing nierosyjski. Dziś napiszę i podam dokładny przepis na dressing rosyjski idealny do pastrami, ale także do domowych burgerów, frytek itd. Jest bardzo prosty i robię go często, bo jadamy go też z kanapkami. Tym razem
Blondynka Gotujepowiem, żeby te przedszkolne surówki były moimi ulubionymi, ale marchewka, to niezaprzeczalnie smak dzieciństwa. Kiedyś, rodzice dbali o to, aby do każdego obiadu pojawiała się surówka, a na kanapce lądowała sałata, ogórek czy pomidor. Pamiętam jak w przedszkolu serwowano nam nawet kanapki z surówką z kapusty kiszonej z wędliną. Całkiem je lubiłam Dzisiaj, kiedy ciągle się spieszymy, mało kto pamięta
Mieszam w Garnkutrzeba przyznać, że „amerykańska” kanapka z masłem orzechowym i kwaskowatą galaretką z winogron to mistrzowskie połączenie na miarę pomidora z cebulą (wiem, wiem podobno niezdrowe). Ja z kolei uwielbiam połączenie masła orzechowego z własnej roboty dżemem z aronii lub czarnej porzeczki. Jak mam ochotę na coś słodkiego, a akurat nic nie piekłam lub Miśki wszystko wyżarły to ratuje(...)życie taka kanapka. Dziś pomyślałam, dlaczego by nie zrobić takich ciasteczek? No to są, i nieskromnie powiem, że są o wiele lepsze niż jakaś tam sznytka, miękkie w środku, pachną cudnie, ehh… tylko 16 szt. mi wyszło, może t nawet lepiej. Składniki: 120 g mąki ryżowej 100 g maki pszennej 1 banan 150 g masła orzechowego (3 duże łyżki
greenscarfDomowe pesto z rucoli do makaronów i kanapek Domowe pesto to coś, co będziesz często przyrządzać w swoim domu, gwarantuję ;) Jest to znakomity dodatek do kanapek i makaronów. Pycha! Składniki: - dwie solidne garście rukoli - 1/4 szklanki miksu oliwy z olejem ( ja dałam nieco mniej) - 3 łyżki ziaren słonecznika - 2 obrane średnie ząbki czosnku - szczypta soli, świeżo mielony pieprz, szczypta cukru
Calzonella.comJeśli lubicie sobie czasem po dogadzać i przygotować na śniadanie coś innego niż pospolitą kanapkę z plasterkiem szynki czy sera, to ja Wam polecam taką pastę. Użyłam jej nie tylko do kanapek, ale także do nadziewania połówek białek- ugotowanych oczywiście. W jednym i drugim wydaniu smakuje super, choć ja to akurat rybna nie jestem :) Tutaj tego łososia zbyt mocno
Kuchnia w czekoladzierównie dobre zakończenie) :) Podpieczone na patelni kromki razowego pieczywa z dodatkiem dojrzałego awokado, pomidora, kolendry oraz sporej ilości soku cytrynowego i świeżo zmielonego pieprzu. Zapraszam! Składniki (na 4 kanapki): 4 kromki pieczywa (użyłam chleba razowego) 1 dojrzałe awokado 1 duży pomidor (lub 2 małe) ok. 2 łyżek posiekanej kolendry sok z cytryny trochę oleju z pestek winogron (można użyć też(...)pieczywie układamy po kilka plasterków awokado, następnie trochę pokrojonych pomidorów, skrapiamy wszystko raz jeszcze sokiem z cytryny i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem (nie żałujcie go). Na koniec kanapki posypujemy posiekaną kolendrą i zajadamy :) Smacznego
MyCookBook.pldesery. Wszystkie dania oraz ciasta są samodzielnie przygotowywane przez właścicielkę kawiarni, Ilonkę. Na śniadania możecie zjeść pyszną i zdrową jaglankę, owsiankę, jajka w różnej postaci oraz kilka rodzajów przepysznych kanapek ze świeżej bagietki. Jeżeli zjawicie się tam w porze obiadowej możecie sobie zamówić specjalne kanapki na ciepło, polecam tą z długomarynowaną wołowiną, naleśniki wytrawne i na słodko. W lokalu napijecie
moj przepis na