Smaczna pasta do kanapek ,pachnąca mięta , majerankiem i GRUSZKĄ.Cudowne smaki zamknięte w ziołowym twarogu.Zdrowy,lekki,i fantastyczne smarowidło. Składniki na jedną porcję `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10dag.twarogu 20ml.jogurtu naturalnego lub jak kto woli śmietanki 1/łyżeczki ziół(suszona rozdrobniona mięta,majeranek,szałwia,kminek mielony). 0.5 gruszki zmiksowanej sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Twaróg rozetrzeć ze śmietaną,posolić,dodać zioła ,zmiksowaną małą obraną gruszkę, wymieszać.Podawać do kanapek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiTeoretycznie łatwo ją zrobić, o ile dysponujemy pieczonym kurczakiem :), ale takie braki łatwo nadrobić. Pasta nadaje się idealnie jako dodatek do kanapek jak i do zajadania jej z surowymi warzywami (ogórek, cukinia, marchewka, papryka pozbawione pestek i pokrojone w słupki) lub krakersami. Proporcje na około 300ml pasty, idealna porcja na mecz piłki nożnej z dogrywką. 1 pieczona pierś z kurczaka(...)marynowana papryka (bez pestek) 200 gram serka do kanapek 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki przyprawy curry Kurczaka podzielić na kawałki i przetrzeć w miarę możliwości blenderem z jedną łyżką serka. Dodać paprykę i przyprawy i przecierać dalej, aż uzyska się jednolitą masę. Dodać resztę serka i krótko przetrzeć, tylko do połączenia składników. Przełożyć do miseczki
Czerwony Gupikdużym dzieciom To co mnie najbardziej urzeka w tym przepisie to prostota. 3 składniki i to w dodatku takie, które uwielbiam. Jeśli obtoczyć w preparowanej pszenicy, to otrzymalibyśmy zdekonstruowaną kanapkę mistrza – dla tych co nie są w temacie, to kanapki z masłem orzechowy i bananem wcinał Adam Małysz. Bananowe sushi Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 5 minut Potrzebujesz: banany masło
Blendmancharakterystyczny smak, nieco wyczuwalny w ciastach (również w biszkopcie). Wypieki wychodzą, ale nie są puszyste. Mimo to, w chlebku bananowym spisuje się całkiem dobrze :) Polecam na śniadanie, lub jako kanapki na słodko :) Składniki: 4 dojrzałe banany (400g) 1 szklanka mąki jaglanej* szczypta cynamonu 1 jajko 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Banany rozgniatamy, dodajemy jajko i olej(...)Suche składniki mieszamy w innej misce i łączymy z mokrymi. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 50-60 minut w 180*C. Kanapki z chlebka można smarować masłem orzechowym, serkiem homogenizowanym lub dietetycznym kremem czekoladowym. Wartości odżywcze: 1432 kcal w całym chlebku B: 25 g T: 62 g W: 197 g *można
Chocolate Muffin Blogczyli obiad i nie żałuję sobie. O 16 jem deser, czyli to co upiekę (dowody macie na blogu) lub owoce, a o 20 jem kolację z Miśką, czyli jakaś kanapka z avocado, czy coś w tym stylu. W weekendy jem śniadanie z Niną i jest to zazwyczaj 9 rano, więc kończę jeść o 17. Przez cały dzień piję herbatki ziołowe(...)pobiegać. A co robi Misiek? Otóż, nie ma mocnych aby zjadł w tygodniu śniadanie, nie ma! Zaczyna dzień od kawy z cukier, a śniadanie je (o ile sobie zrobił kanapki) o 12, jeżeli był na tyle leniwy, że nawet tego nie zrobił to je obiad około 16, czyli pierwszy posiłek, od obiadu
greenscarfgazet. Dzisiejszy eksperyment ogórkowy już teraz wiem, że jest sukcesem. Do podstawowej zalewy na ogórki małosolne dodałam ostrą paprykę i ukochaną czarnuszkę oraz czosnek. Genialne połączenie, idealne do mięsnych kanapek, na grilla, do sałatek, czy jako dodatek do obiadu. Ogórki małosolne z czarnuszką i ostrą papryką Składniki: ( składniki podane na 1 litrowy słoik ) małe ogórki gruntowe 4 łyżki czarnuszki(...)łyżki ostrej papryki w proszku oraz 4 łyżki czarnuszki. Zalewę przelewamy do słoika z ogórkami, zakręcamy. Przy ładnej pogodzie, gotowe są zazwyczaj na następny dzień. Podajemy jako dodatek do kanapek, sałatek czy obiadu
Moja smaczna kuchniaobawiać! Ponadto awokado jest bogate w potas (zawiera go więcej niż banany) oraz luteinę i zeaksantynę, które pozytywnie wpływają na oczy. Zastosowań dla guacamole jest naprawdę dużo. Od smarowania kanapek, po dip dla nachosów aż skończywszy na meksykańskich tortillach. Ile ludzi, tyle zastosowań. Guacamole jednak sprawdzi się niemalże u każdego. U mnie najlepiej sprawdza się połączenie na kanapce pasty
BlendmanJeśli masz jednak później zaplanowane grillowanie, upiecz pokrojonego w plastry bakłażana na ruszcie grilla właśnie. Plaster upieczonego bakłażana umieść w bułce lub 2 kromkach stostowanego pieczywa na grillu i kanapka po prostu palce lizać gotowa. Nie trzeba niczym więcej smarować, wystarczy przełożyć liściem sałaty lub jak u mnie liściem chińskiej kapusty. SKŁADNIKI: bakłażan pokrojony w grube plastry (weź bakłażana odmiany(...)posolić i popieprzyć a także lekko oprószyć suszonym czosnkiem. Przygotować bułki lub kromki tostów, przekładając je sałatą. Gdy druga strona bakłażana jest już dokładnie zgrillowana, plastry bakłażana układać na kanapkach. Podawać gorące i na zimno
Sztuka gotowania w/g Samiryzawsze zupę ogórkową robię po prostu z całych kiszonych ogórków startych na tarce. Kiszonych ogórków kładę bardzo dużo, mam ochotę na sałatkę to robię sałatkę, mam ochotę na kanapki to robię kanapki, mam ochotę na zupę to robię zupę. Z takich kiszonych całych ogórków mogę zrobić wiele rzeczy a przecier to już pozostaje tylko zupa. Ale jak ktoś ma ochotę
Monia miesza i gotujeOwocowe śniadanie kojarzy mi się raczej z owsianką, sałatką owocową lub, w ostateczności, z omletem. Jednak kanapki też mogą być owocowe i nie mam tu na myśli dżemu. Owoce na kanapkach sprawdzają się smakowicie. Najbardziej z twarogiem. A jeśli twaróg zmiksujemy z bananem – jeszcze lepiej
KucharzycaStanęłam przed ciekawym wyzwaniem, zrobienia czegoś z pasztetem, co nie będzie zwykłą kanapką. Na pomysł takiej akcji wpadła firma Profi dając duże pole do popisu i fantazji. Długo myślałam nad tym do czego można użyć pasztecików, które głównie kojarzą się z kanapkami, aż w końcu doznałam olśnienia, zrobię pieczone pierogi z pomidorow o-zi ołowym farszem. Połączyłam kremowe paszteciki Profi
Bon appetit mon amiegorczycy sarepskiej uprawianej w Rosji), w których główną rolę pełnią ziarenka zarówno gorczycy białej, jak i czarnej. Dla miłośników delikatnych smaków i kremowych dodatków do mięs, sałatek czy kanapek produkowane są takie musztardy, jak delikatesowa, stołowa czy francuska (z wyraźnymi, kolorowymi ziarenkami gorczycy). Delikatna, a także odrobinę słodka w smaku jest musztarda kremska i smakowa – miodowa . Musztarda chrzanowa znajdzie oczywiście(...)tworzyć smaczną marynatę także do ryb (np. łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie z dodatkiem chrzanu możesz przygotować ogórki kiszone! Jeśli u Ciebie musztarda najczęściej gości tylko na kanapkach lub jako dodatek do mięs na grilla, czas to zmienić, aby pierwszą niedzielę sierpnia spędzić niezwykle pysznie! // Post Jeżeli musztarda wydawała Ci się banalnym składnikiem, teraz spojrzysz na nią inaczej
CodogaraCzasem mi się nudzą płatki, albo nie chce mi się piec bezglutenowego pieczywa, wtedy na śniadanie robię ten banalnie prosty i szybki placek, który można potraktować jak kanapkę, naleśnika, lub tortillę. Można go jeść na ciepło i na zimno, na słodko, na słono, na ostro, jak się komu podoba. W tym wydaniu zgięłam go na pół i zapakowałam do środka(...)sałatę, kawałeczki bezglutenowej szynki z jelenia, rzodkiewkę, pomidorki koktajlowe, kiszonego ogórka i sos majonezowo - chrzanowy. Domownik patrzył na moje śniadanie z zawiścią (dodam, że miał swoje kanapki ;) ). Podaję przepis na placek śniadaniowy - sztuk 1. Składniki: 2 łyżki mąki z quinoy 2 łyżki bezglutenowej mąki owsianej (może być inna BG) pół łyżki skrobi ziemniaczanej (lub skrobi kukurydzianej, lub mąki
Quinoa Raz!Czasami podczas pobytu w innym mieście, najnormalniej nie mam ochoty na nic kupnego do jedzenia i niekiedy wręcz zmuszamy się pójściem do jakiejś restauracji na zjedzenie czegoś. Takie domowe kanapki z pysznych bułeczek, rozwiązują ten problem. Z podanej porcji wychodzi ok 10-12 bułeczek, w zależności od wielkości. Bułeczki w smaku przypominają popularne z dzieciństwa grahamki. Są bardzo sycące, jedna(...)kanapka z takiej bułki i jesteście najedzeni. Polecam tradycyjnie zabawę z mąkami. Ja akurat teraz nie miałam mąki orkiszowej, więc zastąpiłam ją mąką owsianą. Doskonale sprawdzi się również w tym wypadku gryczana, nadając charakterystyczny posmak. Do ciasta na bułeczki możecie dodać ulubione ziarna lub tylko posypać nimi górę bułek. Drukuj Bułeczki żytnio-orkiszowe window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki
Mieszam w Garnku