żytniej. Nie oznacza to, że nieraz Aga nie zrobi coś innego, a ja tego nie spróbuje... Ostatnio z piekarnika wyjechały bułeczki z mąki orkiszowej, a z bułeczek zrobione były kanapki. Oczywiście kanapki były zgodne z dietą rozdzielną i zaprezentowane na filmie jako przykład praktycznej kolacji lub śniadania. Ten filmik zaciekawił niektórych do tego stopnia, że poprosili o przepis
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePiękny to on jest, smaczny jest również, jest mega zdrowy i znika w mgnieniu oka. Podoba się taki chlebek? na kanapki dla dzieci będzie znakomity, ja zajadałam ze smakiem nie tylko w kanapkach ale i sam, z czystkiem. Pieczemy? jeśli wygląda że jest trudny to nic mylnego, jest prosty w wykonaniu, polecam. Chleb ze szpinakiem i awokado na zakwasie. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowanieteż ten w środku tygodnia, ważne żeby go smacznie zacząć. Przepis na śniadanie, na takie które szybko zrobisz i będzie pyszne. Czy Ty też już masz dosyć kanapek na śniadanie , czasami ? Ja ogólnie tak mam, wolę na śniadanie coś ciepłego coś różnorodnego, a nie ciągle kanapki ;) rodzina moja ma troszkę inaczej, ale staram się to i u nich
Kuchnia na wzgórzumasę do formy, wyrównujemy i pieczemy w piekarniku ok 45-50 minut w 180 st C. Pieczeń możemy podawać na ciepło z sosem, z koperkiem lub na zimno do kanapek. U nas jednak zazwyczaj pieczeń zjadamy szybko i na kanapki nie starcza. Do pieczeni możemy wsadzić również ugotowane jajko na twardo
Kuchnia w oparachSłodkości bez pieczenia ..a u mnie z tej okazji "kanapka" jogurtowo-kokosowa..W sumie miałam zrobić coś innego, ale akurat córka sama coś zaplanowała zrobić..Szybko i pysznie..można zrobić w mniejszej foremce i wtedy "kanapka" będzie "grubsza". 400 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki ksylitolu lub cukru 4 łyżki wiórków kokosowych 4,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl. wody
Moje domowe kucharzenieSmorgastarta to rodzaj szwedzkiej kanapki, którą podajemy z różnego rodzajami past i warzyw. Danie to jest popularne nie tylko w Szwecji ale i w Finlandii czy Estonii. Smorgastarta przybiera różne kształty i rozmiary. Mąż jest z tych osób, które uwielbiają tego rodzaju kanapki. Syte, pyszne i kolorowe. Torcik jest przygotowany z chleba tostowego z dodatkiem pasty tuńczykowej, jajecznej i rzodkiewkowej
Kuchnia w oparachSmorgastarta to rodzaj szwedzkiej kanapki, którą podajemy z różnego rodzajami past i warzyw. Danie to jest popularne nie tylko w Szwecji ale i w Finlandii czy Estonii. Smorgastarta przybiera różne kształty i rozmiary. Mąż jest z tych osób, które uwielbiają tego rodzaju kanapki. Syte, pyszne i kolorowe. Torcik jest przygotowany z chleba tostowego z dodatkiem pasty tuńczykowej, jajecznej i rzodkiewkowej
Kuchnia w oparachLubicie pasty do kanapek? U nas jest to codzienność. Mąż uwielbia brać do pracy kanapki z pastami mojej roboty. Czasami jest to pasta jajeczna, czasami z tuńczyka a jeszcze innym razem warzywna. Tym razem postawiłam na pastę z kurczakiem i groszkiem w wersji karnawałowej. Składniki: 4 pałki z kurczaka sól pieprz przyprawa do kurczaka 1 cebula 2 łyżki groszku HORTEX
Kuchnia w oparachprzygotowaniu. Składa się tylko z trzech składników: jogurtu naturalnego Skyr (choć w rzeczywistości zaliczany jest do serków), ząbków czosnku (polecam teraz młody czosnek) i odrobiny soli. Pasta czosnkowa do kanapek lub jako dip czosnkowy do warzyw lub krakersów. Jeśli nie znacie jeszcze Skyra, to zapraszam do ostatniego mojego przepisu ze Skyrem , w którym pisałam czym jest Skyr :) The post Prosta
Moja Delicjapowinna być leciutko słodka. Bułki do hamburgerów, które możemy dostać w sklepach, są naprawdę kiepskie. Przede wszystkim są suche. Napompowane. I nijak im do prawdziwych bułek do tych słynnych kanapek. Ba! Nawet w burgerowniach można dostać kotleta w kiepskiej bułce. Moja rada? Nie możesz kupić, zrób sobie sama. Obiecałam moim chłopcom, że zrobię im takie prawdziwe burgery. Z wypasionym(...)kotletem i ich ulubionymi dodatkami. A, że przy okazji można przemycić w kanapce naprawdę wiele dobroci, postanowiłam zrobić własne bułki. Nie są to bułki dietetyczne, bo nie to chciałam osiągnąć, ale są to takie bułki, że naprawdę smakują i są syte. Prawdziwe amerykańce. Są takie, jakie powinny być i ten przepis może się przydać wiele razy, kiedy postanowicie wyprawić domówkę
Poezja Smaków - blog kulinarnyTort pomarańczowo-cytrynowy Biszkopt pomarańczowy (mała tortownica) 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej (może być tortowa) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru łyżka skórki
KorniszonkiLekka, pożywna pasta - idealna do kanapek na śniadanie! Wielkanoc tuż za rogiem. Już mnie żołądek kłuje na myśl o tych wszystkich świątecznych frykasach ;) Jednak zanim zabierzemy się za spożywanie mazurków, serników, pasztetów, białej kiełbasy i reszty wielkanocnych pyszności, trzeba jeszcze przetrwać ścisły post w Wielki Piątek . Jest okazja żeby wtrącić wtedy rybkę na śniadanie w postaci pasty kanapkowej . Żeby smarowidło(...)trzymało się na kanapce i nie było przy tym za ciężkie dla żołądka, składniki przemieszałam sosem jogurtowo czosnkowym , do którego użyłam Sosu czosnkowego od Folwark - mój wybór na nadchodzące Święta :) Składniki na śniadanie dla 3-4 osób: 1 makrela wędzona – średnia 2 jajka – ugotowane na twardo 3 ogórki kiszone – średnie 1 cebula czerwona – mała 2 łyżki jogurtu naturalnego
Grunt to przepis!Jak się okazuje reklama i słodycze to idealne połączenie. Na rynku obecnych jest wiele firm, które oferują reklamowe słodkości, jednak warto zastanowić się, którą ofertę wybrać
KorniszonkiPieczony schab w większości polskich domów przygotowywany jest właśnie na święta. U mnie gości także dość często w trakcie roku jako wędlina na kanapki. Najczęściej wtedy piekę jego mniejsze porcje po 0,5 kg mięsa, gdyż wolimy urozmaicone kanapki. Mięso dzięki pieczeniu w rękawie wychodzi soczyste, bez problemu pokroicie je w plasterki. Bardzo ważne jest także jego obsmażenie przed pieczeniem
Fabryka pomysłówpieczeń rzymską najpierw tylko podpiekamy, a później przenosimy do pomidorowego sosu i pieczemy w nim – mięso zostaje kruche i bardzo soczyste. Na ciepło – idealna na obiad, na zimno – na kanapki. I w obu formach to czysta poezja! Mielone mięso, jeśli źle je potraktujemy i za długo poddamy działaniu wysokiej temperatury, bardzo często robi się za suche, wiórowate i po prostu(...)schłodzeniu w lodówce klops bez problemu daje się kroić w cienkie plastry – zostaje zwarty, nie kruszy się. W takiej formie można podać go na półmisku wędlin – będzie idealny do kanapek! KLOPS, forma keksówka długości 25cm 500g mielonej wołowiny (mieszanka: udziec, łata, łopatka, antrykot) 500g mielonej wieprzowiny (mieszanka: szynka, karkówka, łopatka) 1 kulka mozzarelli z bawolego mleka 100g czerwonej papryki (waga
Karo in the Kitchen