pastą z awokado. 4. Plaster żółtego sera przekroić i wyciąć ząbki w kształcie włosów Frankesteina. Ułożyć na kromce. 5. Oczy i usta wyciąć z oliwek i ułożyć na kanapce. Pół oliwki nabić na przepołowioną wykałaczkę i wbić po bokach kanapki. ZAPRASZAM NA FILM Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
Atlas SmakówSok winogronowy Sok z winogron z powodzeniem można przygotować z winogron, które rosną na działce lub w ogrodzie. Przeważnie nie są to odmiany deserowe więc owoce
Korniszonkibędzie to smakować zupełnie inaczej niż omlet z boczkiem! Moja koleżanka ostatnio opowiedziała mi o swojej siostrze, która nie lubi ani sera, ani ogórków kiszonych, ale gdy dostaje kanapkę z jajkiem, plasterkiem ogórka oraz utartym serem, to zjada kanapkę aż uszy jej się trzęsą. Mnie też np. bardzie smakuje pieczone awokado niż „surowe”. Wszyscy mamy swoje ulubione smaki. (Nie)zwykły
Keto Przepisybędzie to smakować zupełnie inaczej niż omlet z boczkiem! Moja koleżanka ostatnio opowiedziała mi o swojej siostrze, która nie lubi ani sera, ani ogórków kiszonych, ale gdy dostaje kanapkę z jajkiem, plasterkiem ogórka oraz utartym serem, to zjada kanapkę aż uszy jej się trzęsą. Mnie też np. bardzie smakuje pieczone awokado niż „surowe”. Wszyscy mamy swoje ulubione smaki. (Nie)zwykły
Keto PrzepisyDomowe masło ze śmietanki kremówki Nie jesteśmy skazani na masło ze sklepu - z różnymi dodatkami, ulepszaczami i wzmacniaczami smaku oraz koloru. Pyszne masło może zrobić sobie
KorniszonkiSzarlotka z bitą śmietaną Szarlotka, czyli jabłecznik, to obowiązkowa pozycja deserowa jesienią. Smak ciasta z jabłkami chyba wszystkim kojarzy się z dzieciństwem i podwieczorkiem u babci
KorniszonkiBabeczki bananowe Te muffinki bananowe są naprawdę pyszne - wilgotne, pachnące i nie za bardzo słodkie. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają dodatkowi masła orzechowego. Cudownie smakują z dodatkiem
KorniszonkiKiszone rydze Kiszone rydze to prawdziwy przysmak polskiej kuchni. Choć dziś nieco zapomniany, na szczęście znów wraca do łask smakoszy. Do kiszenia trzeba wybrać rydze zdrowe
Korniszonkicoś na słodko, zachęcam do wypróbowania: Deser kawowy z serkiem ricotta Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Pieczona ricotta z gremolatą Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ravioli z semoliny z ricottą Ricotta(...)bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Tartaletki z ciasta francuskiego z ricottą i cukinią Zgrzewane kanapki z ricottą, rukolą i szynką Mus czekoladowy z ricotty / 1 porcja Składniki: 200 g ricotty 3 łyżeczki kakao bez cukru cukier do smaku lub zamiennik Przygotowanie: Ricottę przekładamy do głębokiego naczynia. Wsypujemy kakao i cukier. Przy pomocy
Moja smaczna kuchniaWątróbka po żydowsku to pasta idealna na kanapki, która składa się ze smażonej wątróbki wraz z dodatkiem cebuli, jabłka oraz ugotowanych jajek. Proste i bardzo smaczne połączenie smaków. Taką pastę możecie podać na świeżym pieczywie bądź zgodnie z tradycją żydowską - na chałce. Składniki: 250 g wątróbki drobiowej 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 średniej wielkości cebuli 1/2 kwaśnego jabłka
Ugotowaćawokado. Prawie codziennie macam je i sprawdzam, czy już wystarczająco zmiękło. Gotowe awokado zazwyczaj ląduje w sałatce, lub jakiejś paście. Tym razem padło na pastę jajeczną.. idealną do kanapek, czy wrapów a nawet jako dodatek do pieczonego łososia :-) Czas przygotowywania: 15 minut Ilość porcji: miseczka na kilka kanapek
AniaGotuje.plPyszny, domowy pasztet - idealny do smarowania na kanapki. Grzyby leśne, kilka przypraw i wątróbka drobiowa to jedne z bardziej udanych połączeń smakowych na jesień :-) - wszystkie składniki duszone w jednym garnku - prosty i szybki w przygotowaniu - można go trzymać w lodówce do 7 dni Polecam również inne pasztety do smarowania: pasztet drobiowy do smarowania bardzo przez Was lubiany i wyjątkowo(...)popularny domowy pasztet gryczany zaskakująco delikatny, lekko słodki pasztet wieprzowy do smarowania Wasz numer 1 na kanapki
AniaGotuje.plCiasto cytrynowe Babka cytrynowa to pyszne, wilgotne ciasto, które świetnie smakuje nie tylko w czasie świąt wielkanocnych, ale jest doskonałym dodatkiem do kawy o każdej porze
KorniszonkiMarynowane rydze to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania grzybów potrzebne są świeże, młode rydze
Korniszonkimiejsce w 95% jogurtów dostępnych na rynku. A co z drugim śniadaniem w szkole? Dawanie dziecku pieniędzy, aby kupiło sobie coś w szkolnym sklepiku, jest bardzo złym pomysłem. Kanapka z wędliną drobiową czy pastą rybną wraz z liściem sałaty i ulubionym warzywem, do tego owoc i butelka wody mineralnej, to dobra opcja na drugie śniadanie dla małego ucznia. Przekonajmy się(...)warto kupować wędliny wytwarzane w lokalnych masarniach, tradycyjnymi metodami. Bacówka Towary Tradycyjne zapewnia składniki na kanapki: szeroki wybór wędlin, zawierających łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B, żelazo i cynk, a do smarowania twaróg półtłusty Klinek o doskonałym kremowo-śmietankowym smaku. Obiad Obiad to mięso (np. pieczony schab z morelą z Bacówki) lub ryby (wymiennie), kasze, np. gryczana, ryż
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!