Surówka z selera z brzoskwinią i rodzynkami 182przygotowałam pyszną, lekko słodką surówkę z selera z brzoskwinią i rodzynkami . Surówka z selera idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale także jako sałatka do wędlin i kanapek. Jak to z surówkami bywa - jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu, także zrobicie ja błyskawicznie! Polecam! Surówka z selera z brzoskwinią i rodzynkami Składniki: 1 średniej wielkości korzeń
Codzienne Gotowanie
Jadłospis nastolataka – co należy jeść? 189będzie mogło sięgnąć po batona czy czekoladę bez konsekwencji. Jak jeść? Głównym posiłkiem jest śniadanie. Powinno być zdrowe, aby dostarczyło dużo energii na prawidłowe rozpoczęcia dnia. Szykując swojemu dziecku kanapki do szkoły, nie zapomnij o jakimś owocu – może to być jabłko lub banan i o czymś słodkim, aby w razie potrzeby mogło szybko podnieść poziom cukrów np. batonik Michaś
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szybka sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 268kukurydzą zapraszam po przepis. Szybka sałatka a czemu, bo zawiera kilka składników. Kilka minut pracy i gotowa, świeża pyszna w smaku. Ja ją podałam dzieciom w raz z kanapkami na kolację i zniknęła szybciutko. Może to być też sałatka na przykład do obiadu. Szczerze polecam. Szybka sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 1/4 kapusty pekińskiej 2 pomidory
Kuchnia na wzgórzu
Sałatka Oracza – Gordona Ramsaya 198sałatkę bardzo mnie zaciekawił. Po spróbowaniu najbardziej zachwycona jestem cebulą. O tak, mogłabym całą ją wyjeść i jeszcze byłoby mi jej mało;) Już kombinuję, by wykorzystać ją do kanapek, do burgerów, jako dodatek do mięs czy innych sałatek. Sałatka całościowo wyszła ok, ale nie żebym jakoś specjalnie miała się nią zachwycać. Niestety nie miałam rukoli i dałam szpinak. Nie sądzę
Smaki Na Talerzu
Chleb bananowy na dzikich drożdżach 257Bardzo aromatyczny i pyszny bochen dziś przedstawiam. Chleb jest wilgotny i ma chrupiącą skórkę, idealny na kanapki i na tosty. Chwilę się na niego czeka ale efekt jest tego wart. Tak napisałam że czeka bo pracy przy nim niewiele tylko potrzeba czasu. Czas przy wypiekaniu chleba jest składnikiem niezbędnym, nauczyłam się tutaj cierpliwości. Chleb rośnie na dzikich drożdżach wyhodowanych
Moje Małe Czarowanie
Zakwasowe chlebki z patelni 159był zdrowy i świetnie pracował. Aby jednak nie wyrzucać zakwasu do śmieci powstały takie oto zakwasowe chlebki z patelni. Są chrupiące, o puszystym wnętrzu i idealnie nadają się na kanapki czy jako dodatek do zup czy sosów. Polecam serdecznie taki sposób wykorzystania zakwasu. Zakwasowe chlebki z patelni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Pasta z awokado 481Mieszamy ponownie. Na kromkach pieczywa układamy pastę z awokado. Każdą z kromek posypujemy po łyżce startego grana padano. Do podania można przygotować ćwiartkę z cytryny i dodatkowo skropić kanapki. Dla jeszcze lepszego smaku pieczywo można przygotować jak na bruschettę, czyli grillować na patelni, w tosterze lub piekarniku
Moja smaczna kuchnia
Zapiekanki domowe z kiełbasą 230wysp , albo dip jalapeno . Zatem zabieramy się za kulinarną podróż do czasów PRL-u. Na pewno wam zasmakuje. Możecie także spróbować moich dwóch innych przepisów – podwójnego sznycelburgera , albo kanapki z zapiekanym boczkiem . Zobacz mój film z przygotowania zapiekanek Składniki – Zapiekanki domowe z kiełbasą 3 bagietki po ok. 30 cm 6 kiełbasek śląskich 300 g sera cheddar 2 średnie
Kuchennyviral.pl
Ser smażony 237mieszając. Na koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki. Ser wyłożyć do szklanej miski przykryć folią aluminiową pozostawić do wystygnięcia. Wystudzony ser wstawić do lodówki. Podajemy jako przystawkę, dodatek do kanapek. Smacznego
kgwjanczewo
Jajeczno - brokułowa pasta kanapkowa 222Rewelacyjna, zdrowa śniadaniowa pasta do kanapek na bazie chrupiącego brokułu, ugotowanych na twardo jajek, pachnącego, świeżego szczypiorku i wyrazistego, aromatycznego czosnku to moja propozycja smarowidła własnej roboty. Składniki: 500g brokułu 3 jajka 1 pęczek szczypiorku 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować al dente w lekko osolonej wodzie
Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta jajeczna z rzeżuchą 188drobną kostkę Rzodkiew umyć i także drobno pokroić. Połączyć wszystko z rozgniecionym widelcem serem. Dodać rzeżuchę. Wymieszać z jogurtem naturalnym. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na kanapce udekorować plasterkiem rzodkiewki i rzeżuchą. SMACZNEGO
Fiołkowe Talerze
Sałatka z rukoli, pieczonego buraka i sera feta 490przy okazji pieczenia ciasta czy pieczeni wrzucić jeszcze dodatkowo buraka. Pieczony burak świetnie nadaje się jako dodatek do sałatki, ale także można go pokroić w plasterki i położyć na kanapkę czy też dodać do hummusu. Można użyć także buraka gotowanego (dla zabieganych są w sprzedaży, np. w Lidlu), ale pieczony ma bardziej intensywny smak. Rukolę umyć dokładnie pod bieżącą wodą
Dietolog
Chleb kasztanowy na niepogodę 238wiem, z której strony się do niej zabrać. Chlebek jest na proszku, robi się go więc błyskawicznie, a dzięki dodatkowi szynki i sera, pokrojony w kromki, jest już gotową kanapką. Plaster pomidora będzie w tym wypadku czystą ekstrawagancją... Chlebek jest wyśmienity - smak kasztanów jest zaskakująco intensywny - i pyszny. Ja go uwielbiam. Na ciepło, z ciągle jeszcze lekko ciągnącym serem, smakuje
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makaron z papryką i kurczakiem... 194minut. Wyjmij z piekarnika i zostaw do przestudzenia. Rozetnij plastik i zostaw mięso do całkowitego ostudzenia, najlepiej na kratce. Zimne pokrój na plastry i przechowuj w lodówce (pyszny na kanapkach!) albo zamrażaj w szczelnych pojemnikach. Makaron : zagotuj garnek mocno osolonej wody i ugotuj makaron al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu (zwykle około 8-10 minut). W międzyczasie oczyść
Lejdi of the house
Pikantny sos pomidorowy 327zapiekanka ziemniaczana w warzywami – pizza z patelni – prawdziwa włoska pizza – pizza z pieczarkami – pizza z ciasta francuskiego – tacos ze stekiem – kanapka ze stekiem – przepis na pizzę z salami – pomysł na kurczaka PIKANTNY SOS POMIDOROWY Przygotowanie: 10 minut Składniki: – 1 puszka pomidorów 400 g lub 4 duże pomidory – 1 mała cebula
nietylkopasta.pl