pracy zabieram owsiankę, to poza ulubionymi dodatkami w postaci orzechów, bakalii, czy też siemienia lnianego, dodaję obowiązkowo owoce (moje ulubione, to maliny); Jeżeli na śniadanie w pracy zabieram kanapkę, to zawsze dodaję na niej świeżą paprykę, rzodkiewki, ogórek, pomidory lub inne warzywa. Dodatkowo zabieram np. pomidorki koktajlowe jako przekąskę. Często robię do pracy sałatki pełne warzyw. Na obiad często jadam
Passions hobbies lifeuzupełniając go o dodatki. Ja do swojego dorzuciłam świeży szczypiorek. Całość wylądowała na toście z rzodkiewką i ogórkiem. Świetnie sprawdzi się tu również wędzony łosoś Artykuł Domowy twarożek na kanapki pochodzi z serwisu Mostek w kuchni
Mostek w kuchniZdrowe serce Wieczna młodość Dzień drugi Poziom energii dalej utrzymywał się na wysokim poziomie, zauważyłam również, że jakoś lepiej mi się w tym dniu spało. Oprócz soków zjadłam również kanapki z chleba żytniego z dodatkiem warzyw i sera, zupę ogórkową oraz owoce. W tym dniu miałam zaplanowane dłuższe wybieganie, dlatego potrzebowałam więcej energii. Po tym dniu waga spadła już
365 dni dookoła kuchnitego co najważniejsze. Głównymi składnikami pasztetu warzywnego jest ugotowana ciecierzyca, marchewka i jajka. Resztę załatwiają aromatyczne przyprawy. Pasztet wychodzi kremowy, gładki, wyrazisty w smaku, lekko orientalny. Idealny na kanapki, do sałatki lub jako przekąska. Na blogu znajdziecie też kilka innych przepisów na bezmięsne pasztety: Pasztet z cukinii i ciecierzycy Pasztet z czerwonej soczewicy Pasztet z ciecierzycą i kaszą jaglaną
HealthyCreationswyciągnięcie ręki, ale możemy w łatwy sposób przygotować pyszne wędlinki w domu. Dziś goloneczka. Od razu po przyrządzeniu może być daniem obiadem, pozostawiona do wystygnięcia świetną wędlina na kanapki. Składniki: 2 przednie golonki bez kości sól- ok 1,5 łyżki pieprz ziarna- 8 sztuk ziele angielskie- 5 sztuk liść laurowy 3-4 sztuki 2 marchwie 1 pietruszka pół selera
Z Majeczką w kuchniPyszny drobiowy lub drobiowo-wieprzowy pasztet. Uwielbiamy takie pasztety, zarówno same, jak i z dodatkiem chrzanu lub chrzanu z żurawiną albo jako dodatek do kanapek. Dzisiejszy pasztet dodatkowo jest w wersji fit, z małą ilością tłuszczu, z przewagą mięs drobiowych, warzywami i rosołem, oczywiście bezglutenowy, jak większość naszych pasztetów. Jest trochę bardziej suchy (ma dużo mniej tłuszczu niż poprzednie
Smaczne Zdrowefast food jest najlepszy! Moja rada co do burgerów: podczas doprawiania należy uważać aby nie przesadzić z ilością ostrej papryczki , lepiej podać ją oddzielnie aby każdy doprawił sobie kanapkę tak jak lubi, już sam sos jest w sobie wystarczająco pikantny. Gorąco polecam! Składniki na 4 porcje: 4 bułki z sezamem do hamburgerów 50 dag mięsa mielonego mieszanego( wołowina
Wanilia i Kardamonbyło Wam łatwiej samodzielnie komponować pełnowartościowe menu natydzień. Domowa dieta pudełkowa Dieta pudełkowa robi w Polsce furorę. Coraz więcej osób woli zamówić gotowy, zbilansowany i spakowany posiłek niż jeść kanapki albo codziennie robić jedzenie w domu lub szukać obiadu w firmowych stołówkach i pobliskich restauracjach. My też stosujemy dietę pudełkową, tyle że domowej produkcji – w oparciu o sprawdzone przepisy
Niedzielny kucharzpieczone na blasze kuchni kaflowych opalanych drewnem. Proziaki można również piec na blasze wyłożonej na ognisku lub po prostu na rozgrzanej patelni. Idealne same z masłem, zamiast bułki na kanapki, jako dodatek do sałatek lub zamiast chlebków do dań indyjskich. Składniki: 5 szkl. mąki 1 płaska łyżka sody 400-500 ml kefiru/maślanki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru
Czarnawisienkabezpośrednio na patelni, ale trzeba to robić szybko. Polecam użyć dużej szpatułki do formowania i przekładania chlebków na drugą stronę. Razowy chleb bez pieczenia można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem,smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem
Ola la LCHFdodatkiem gwiazdek anyżu i ziarenek gorczycy jest gotowa do jedzenia po nocy spędzonej w lodówce. Jest chrupiąca, lekko słodkawa z aromatem korzennych przypraw. Możemy ją wykorzystać do przygotowania kanapek, sałatek, czy wszystkiego tego co Wam podpowie Wasz kulinarna wyobraźnia! Pycha! Marynowana cebula Czas przygotowania: 15 minut+ czas marynowania Składniki: 2 duże czerwone cebule 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka soli
Kulinarne przygody GatityKiedy nudzi się nam jedzenie kanapek z serem, wędliną i dżemem to można w zamian przygotować smaczną pastę kanapkową. Oto jedna z propozycji :) Składniki : - 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym, - 2 ugotowane jajka, - 2 ogórki kiszone, - 1 mała cebula, - 4 - 5 suszonych pomidorów, - czosnek, - pieprz, sól, - 2 listki świeżej, posiekanej bazylii, - 1 łyżka majonezu, - szczypiorek. Wykonanie : Tuńczyka lekko
Przepisy MikołajaSchab z kurkami Przepyszny schab faszerowany kurkami, który można podawać na gorąco lub na kanapki. Przepis został zaczerpnięty z zagranicznej strony. Składniki : schab - 700 g Farsz : kurki - 380 g cebula - 1 szt natka pietruszki - 0,5 pęczka bułka tarta - 1 łyżka jajko - 1 szt ser żółty - 4 plastry sól i pieprz vegeta Przygotowanie: Schab opłukać, osuszyć. W schabie długim
Kuchnia Danusiwrzenia, trzymamy 2 minuty gotując. Po tym czasie znów studzimy do zimnej wody. Schab wyjmujemy odkładamy do lodówki na min 12 godzin, po tym czasie możemy już kroić na kanapki. Schab przygotowałam w garnku próżniowym HAPPYCALL IH dostępnym w sklepie PUREGREEN . W pokrywie garnka zastosowano potrójny system niskiego ciśnienia. Pokrywa posiada silikonową uszczelkę, regulator ilości wydobywającej
Z Majeczką w kuchnijego wersję wytrawną, a mianowicie gofry z dodatkiem żółtego sera. Są pyszne i doskonale sprawdzą się na śniadanie, kolację albo zwykłą przekąskę. Możecie też ich użyć do zrobienia nietuzinkowych kanapek np. na przyjęcie. W moim domu takie gofry znikają najczęściej jeszcze ciepłe oraz bez żadnych dodatków, ale przyznam, że również świetnie komponują się ze świeżymi warzywami i/lub ulubionym sosem. Polecam
Di gotuje