Pieczeń z mięsa mielonego jest bardzo uniwersalnym daniem - możemy zjeść ją na obiad na gorąco lub wystudzić i zrobić z nią kanapki. Wersja z papryką przypadła nam do gustu:). 500g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 2 marchewki 1 pietruszka 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 4 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Marchew i pietruszkę
Szefowa kuchnimnie była to bazylia i oregano, ale na pewno świetnie sprawdzą się inne przyprawy czy świeże zioła. Prawdziwe energetyczne fit śniadanie i świetna alternatywa dla zwykłych kanapek. Składniki (2 porcje): 2 jajka ok. 50 g łososia wędzonego 4 garście rukoli pół czerwonej papryki 1/3 awokado pół opakowania Bielucha lub innego lekkiego serka olej kokosowy do smażenia sól, pieprz
Healthy food explorerpolega na tym, iż nie używamy żelfixów. Dżem gotuje się przez 3 dni przez co najmniej 1 godzinę. Ten przepis jest na dżem bez pestek. Idealny dla dzieci, na kanapki, do naleśników czy jako podkład do ciast. Dżem łatwo smaruje się, pachnie i prezentuje się wyśmienicie. Dżem porzeczkowo cytrynowy babcinym sposobem czerwone porzeczki 3 l. cytryna
Kuchnia PaulettesPrzy obecnej pogodzie zdecydowanie polecam upiec biszkopt wieczorem poprzedniego dnia. Trochę wysiłku przy pieczeniu wynagrodzi Wam jednak potem deser – mocno schłodzona domowa wuzetka bije na głowę każdą mleczna kanapkę i smakuje bajecznie! Składniki na biszkopt czekoladowy: 6 jajek 120 g mąki pszennej (12 łyżek) 60 g kakao (6 łyżek) 60 g mąki ziemniaczanej (6 łyżek) 216 g cukru
Ciastkozercyjabłek. To gotowiec, który po wyjęciu ze słoika wystarczy doprawić cynamonem i wykorzystać w szarlotce lub do ryżu zapiekanego z jabłkami. Jedno z nas używa tych jabłek zwyczajnie na kanapkach. Trochę więcej pracy i czasu wymaga zrobienie dżemu z jabłek i mirabelek . Jest znakomity do ciasta drożdżowego i lasagne na słodko . Gdy dojrzeją pigwowce i aronia, warto zrobić konfiturę
Weekendy w domu i ogrodzieUwielbiam takie chleby w których coś mi chrupie pod zębem. Chleb jest pachnący, z chrupiącą skórką i aromatycznym, miękkim i elastycznym wnętrzem. Idealny chleb na kanapki do pracy czy szkoły, polecam. Chleb nocny na zakwasie ze złotym lnem i słonecznikiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemleka". Podobnie z dodawaniem soli - sprawdzajcie jaka ilość Wam pasuje. Uwielbiam ten sos, bo w każdej chwili mogę szybko dorobić porcyjkę. Idealnie nadaje się do lodów, owsianki, kanapek lub jako dip do owoców (cudownie smakuje w połączeniu z kwaśnymi jabłkami). Przygotowany sos należy przechowywać w lodówce
Emcia Pichcicodziennie (dokładnie tak samo mam z nasionami chia), dlatego wypróbowuje coraz to nowe przepisy na smoothie, sałatki, pasty i inne przekąski z awokado w roli głównej. Taki dodatek do kanapek jest bardzo pożywny, zdrowy i zapewni Wam sytość na długo, najlepiej smakuje z jeszcze gorącą grzanką z bagietki, mniam! Wartość kaloryczna całej pasty: 375kcal Białko: 6,56g Tłuszcz: 30g Węglowodany
Feel Eatmakreli. Klasyka, którą warto umieścić w smakowitych kontekstach. Pasta ta idealnie posmakuje podana na domowych bułkach, których mamy sporo na naszym blogu. Świetnie też nadaje się jako baza dla kanapek zabieranych na wycieczki. Warzywa i ryby na letnie śniadania Letnie śniadania kojarzą się głównie z warzywami, którymi można objadać się do woli – którymi wręcz warto objadać się do woli. Żeby
KulinarneImpresje.plfarszem z fetą i warzywami. Nasze ulubione warzywa to brokuły. Kontrastu dodała marchewka. Takie kieszonki są pieczone w piekarniku. Idealne na ciepło jako danie główne lub na zimno na kanapkę. Po przekrojeniu mięsa widoczna jest kolorowa mozaika. Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami filety drobiowe 4 szt. słodka mielona papryka 1 łyżka ostra mielona papryka 1 łyżeczka
Kuchnia Pauletteskrążki cebulowe marynowane. Pyszne krążki cebulowe marynowane w occie jabłkowym, z kurkumą i goździkami. Absolutna rewelacja. Takie cebulki świetnie się sprawdzą jako dodatek do burgerów, hot dogów czy kanapek. Wyśmienite do pieczonej wieprzowiny lub grillowanego steku. Przepis nie zakłada dodawania oleju. Odpowiednie proporcje wszystkich podanych składników zapewnią właściwą kwasowość zalewy, dzięki czemu cebula bardzo dobrze się przechowuje i smakuje
Moja Książka KucharskaPasta nadaje się na śniadanie, kolację jako dip do warzyw, do smarowania kanapek zamiast masła. 6 młodych buraków ugotowanych na parze lub upieczonych w piekarniku 100 gram wyprażonych migdałów bez skórki olej np. z awokado ząbek czosnku kumin 1/2 łyżeczki * zamiast migdałów możesz dodać sera feta i tymianku zamiast kuminu sól i pieprz do smaku ** zamiast chleba użyłam wrapów warzywnych
AZgotuj!pyszne ogórki konserwowe z curry. Absolutnie pyszne ogórki konserwowe do chleba z masłem z curry, na zimę. Przepis na te ogórki jest prosty i dość klasyczny. Polecam przygotować kanapki z pasztetem z wątróbki i tymi ogórkami - to naprawdę pyszne połączenie. Ogórki konserwowe zalewa. Nie dodajemy żadnego oleju i ściśle trzymamy się przepisu. Proporcje podanych na zalewę składników są dość dokładne
Moja Książka KucharskaKażdy, kto ma dość kanapek może wziąć do ręki taki słoik i wyczarować fantastyczne śniadanie do pracy. Wachlarz produktów jest nieograniczony. Każdy wybiera to, co lubi. Do tego dobry sos i mamy to! :) Ja dziś wzięłam sałatę, szynkę, paprykę, pomidora, ser Feta.... SJŁADNIKI: Garść sałaty Pokrojona szynka gotowana 1/4 papryki 1/2 małego pomidora 3-4 oliwki kilka kosteczek sera Feta
Kopystką po garachHUMMUS Z BOBU! Idealna pasta na kanapkę. Sezon na bób pomału się kończy więc warto korzystać póki jeszcze jest. Jak już dobrze wiecie bo pisałam o tym nie raz, hummus - w języku arabskim oznacza ciecierzyca. Dlatego wszelakie pasty z warzyw nie powinny być nazywane hummusem, ale akurat hummus z bobu jest to znane danie arabskie. Dlatego tak też go nazywam
SMYKWKUCHNI