kanapka - 6539 przepisów (strona:143/436)

SAŁATKA Z BROKUŁAMI I JAJKIEM 155

bazie majonezu, musztardy francuskiej i miodu. W lżejszej wersji możecie zastąpić połowę majonezu jogurtem naturalnym. Jeśli nie wykorzystacie całego sosu do polania sałatki, polecam wykorzystać go np. do kanapek. SKŁADNIKI / 2-4 PORCJE 1/2 brokuła 4 jajka 1/2 główki sałaty lodowej lub 1 opakowanie mieszanki sałat garść pomidorków koktajlowych 100 g sera feta DRESSING 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy

cool and minty
Śniadanie w ogrodzie ... 123

sobą na dwa sposoby albo w kawiarce albo po prostu w termosie.  Prosto? No pewnie! Na taki wypad sprawdzą się też rewelacyjnie naleśniki zapakowane w pojemniki, zwykłe kanapki, ciasteczka pełnozbożowe do kawy, czy po prostu ciepła owsianka w metalowym kubku, który owiniesz folią aluminiową. Tyle i gotowe! A, jak inaczej od razu zaczął się dzień

SMYKWKUCHNI
Papryka konserwowa 229

Papryka konserwowa to coś, bez czego nie wyobrażam sobie kanapki z pasztetem i bułki z kiełbasą. Serio! Nauczył mnie tego mój tata, który był wielkim koneserem papryki konserwowej. Żeby w końcu wyszła papryka konserwowa idealna, uśmierciłam kilka kilogramów tego warzywa, zabiłam kilkanaście słoików, nauczyłam się nowych przekleństw i utwierdziłam się w przekonaniu, że sprawdzone sposoby babć, sąsiadek

ladykitchen
„Parmeński” kotlet drobiowy 110

kuchni , lub macie stadko Tadków Niejadków do nakarmienia Składniki na 2 osoby : 2 szt pojedynczych filetów z piersi kurczaka 2 plastry szynki parmeńskiej 2 nieco grubsze niż na kanapki , plastry sera o mocnym smaku np Radamer ,Mazdamer 2 ząbki czosnku – małe sól ,pieprz do smaku 1 -2 roztrzepane jajka – jak do schabowego 1 szklanka bułki tartej olej

Ogrodnik w podróży
Pieczeń 141

Zapewniam Was jednak, że końcowy efekt z pewnością Was zaskoczy. Pieczeń jest pachnąca, wyjątkowo aromatyczna i smaczna. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole jak i na co dzień do kanapek. Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr 30 min Czas przygotowania 1 hr 50 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr 30 min Czas przygotowania

Wędrówki po kuchni
Ajvar – pasta z kuchni bałkańskiej 122

papryki, bakłażana (w niektórych przepisach z dodatkiem pomidorów lub pasty pomidorowej) oraz czosnku i chili. To znakomity dodatek do pieczonych i grillowanych mięs, bardzo fajnie urozmaica też smak codziennych kanapek. Do tej pory zawsze go kupowałam, ale w tym roku postanowiłam przygotować kilka słoiczków w domu. Jest pyszny, lekko pikantny i coś czuję, że Czytaj dalej... Artykuł Ajvar – pasta

Pasja Smaku
Maślany kurczak pieczony na ziemniakach 2994

luźno ,żeby kurczak i ziemniaki mogły się piec , a nie dusić . Kurczak jest gotowy , kiedy będzie pięknie zrumieniony , a ziemniaki przypieczone . Serwujcie na gorąco , a resztki na zimno do kanapek Smacznego! Artykuł Maślany kurczak pieczony na ziemniakach pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
SMAROWIDŁO Z PIECZONYM KURCZAKIEM 193

Uwielbiam wszelkie smarowidła i pasty do pieczywa, krakersów, tortilli czy mac.  Robi się je szybko a zdecydowanie zmienią nudną kanapkę w coś pysznego .  Dziś zapraszam na smarowidło z pieczonym kurczakiem i rzodkiewkami.  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie

Gotowanie Patki
Środa: Enchilada 281

podbiły szturmem USA. Kuchnia tex-mex bez tortilli, enchilad obejść się nie może. A jeszcze pod koniec XIX w. amerykański gentelmen tak pisał po podróży do Meksyku: „Enchiladas, tłuste kanapki z tortilli, zwierające chili i inne niezachęcająco wyglądające składniki i cały ten niesympatyczny bałagan, sprzedawane wszędzie, wypełniając powietrze zgryźliwym, przyprawiającym o mdłości zapachem”. Mnóstwo uprzedzeń i bzdur w jednym zdaniu

Niedzielny kucharz
TOSTOWE ROLLSY ZAPIEKANE Z SEREM I POMIDORAMI 125

wołała o to samo! Połączenie świetnego ciągnącego sera, który idealnie się topi z soczystymi pomidorami oraz świeżym chlebem tostowym tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze. W formie kanapek – byłaby klasyka! W formie zwijanych „rollsów” jest to danie, które zachwyci nie tylko smakiem, ale i wyglądem! Spróbujcie! Ps. ser Hochland Burger&Toast to nowość

Ostra na Słodko
Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni i cukierni w Lizbonie 133

Bakery. Fábrica Coffee Roasters Fábrica Coffee Roaster s to zdecydowanie najlepsza kawiarnia i palarnia w Lizbonie. Mają tutaj szeroki wybór ziaren, sposobów parzenia, a także kraftowe piwa, wino, kanapki i ciasta. Ze względu na dobrą lokalizację często wpadałem tutaj na kawę podczas zwiedzania. Dodatkowo fajnie urządzone wnętrze i obsługa składająca się z kawowych freaków czynią to miejsce wyjątkowym. Polecam również

Food Square
Ogórki kanapkowe w zalewie musztardowo-miodowej 313

roku robię na zimę sałatkę szwedzką z ogórków, która sprawdza się nie tylko jako dodatek do obiadu,ale często jadamy ją do kanapek. W tym roku postanowiłam wypróbować coś innego. Ogórki w długich plastrach w słodkiej zalewie. Już po tygodniu od zrobienia musiałam otworzyć jeden słoik i koniecznie spróbować. To był strzał w dziesiątkę. Są pyszne. Koniecznie spróbujcie sami. OGÓRKI

Bon appetit mon amie
Rogaliki serowe z malinami 202

kupić takie papierowe torebki? Polecam Wam zajrzeć do FPHU Green Pack . Wybór jest ogromny. Ja posiadam cały pakiet. Takie papierowe torebki, to u mnie coś niezbędnego. Pakuję w nie kanapki mężowi do pracy, domowe bułeczki, chlebek, idealne też są np. do domowych zapiekanek (ale o tym innym razem ) czy bułek czosnkowych itd. Tutaj możecie zobaczyć pełną ofertę (klik

Słodkie okruszki
Piada z pastą serowo-jajeczną 131

Zapraszam na pyszną kanapkę w włoskim stylu. Piada to rodzaj płaskiego włoskiego pieczywa podobnego do tortilli. Moją piadę podałam ze smaczną pasta serowo-jajeczną oraz warzywami. Polecam na śniadanie w weekend gdy mamy więcej czasu. Składniki: piada: 1,5 szkl mąki pszennej+do podsypania 100 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy sól do smaku pasta:200 g sera mozzarella Galbani

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ryż z serem pleśniowym i szafranem z dodatkiem marchewki chantenay i fasolki 101

Jeśli często podróżujecie lub nosicie obiad ze sobą do pracy i wolicie zjeść coś swojego, pewnego i coś innego niż kanapki ,to polecam moje danie lunchowe. Zabierzecie je niemal wszędzie ze sobą. Nie potrzebuje być podgrzanym.  Idealne w temperaturze pokojowej. Podładujecie sobie baterie, zjecie pewniaka- bo przygotujecie to sami. Nawet dzień wcześniej. I do pudełka! Składniki 2 torebki ryżu

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania