kanapka - 6539 przepisów (strona:138/436)

Dżem dyniowy z nutą pomarańczy i wanilii 104

bardzo macie na nią pomysł, warto zrobić dżem dyniowy. Prosty w wykonaniu, a do tego bardzo aromatyczny i smaczny. U nas w domu dżem dyniowy dajemy na kanapki, jako nadzienie do naleśników ale też np. babeczek. Nada się również jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast. Cały przepis opiera się na puree z dyni. Jeśli nie wiecie w jaki sposób

Mieszam w Garnku
Sos paprykowo-pomidorowy (Lutenica) 121

Lutenica, a właściwie Ljutenica to sos paprykowo-pomidorowy pochodzący z Bałkanów. Niezwykły smak i aromat pieczonych warzyw sprawia, że sos świetnie pasuje do pieczonych mięs, jak również kanapek. Podobno każda gospodyni na Bałkanach robi go na swój sposób. Polecam również przepis na ajvar . Zerknij również do działu PRZETWORY . Składniki: 3 kg pomidorów lima 1,5 kg bakłażanów 3 kg papryki

Pasja Smaku
Placki zamiast chleba 97

taki wysoki. Placki są bardzo sycące. Z powodzeniem zastąpią pieczywo, nie tylko na śniadanie. Sprawdzą się na słodko i wytrawnie. Moje dzieci zjadły z miodem, a ja, w formie kanapki z jakiem i łososiem. Kładąc więcej ciasta na porcje, placki wyrastają na tyle, by móc je traktować, jak płaską bułeczkę. 4 porcje: 1 szklanka naturalnego jogurtu

Kucharzyca
Jak naturalnie i niebanalnie wzmocnić smak potraw wegańskich? 95

przy tym słodkiego posmaku; znacząco dopełnia smaku wielu potraw roślinnych, szczególnie zaleca się dodawanie płatków do zup, sosów, roślinnych kotletów i pasztetów; idealnie nadają się również do smarowideł na kanapki, można je nimi posypywać; sprawdzają się również jako panierka do kotletów; dodatek bardzo popularny w kuchni roślinnej, często pojawiający się w przepisach, do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością

Ugotowane pozamiatane
Tarta z maślakami 119

tarcie całkowicie się zetnie . Serwujemy lekko przestudzoną , wtedy łatwiej ją pokroić . Smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło . Doskonała na obiad , kolację , a nawet do pracy zamiast kanapek Polecam ! Smacznego !     Artykuł Tarta z maślakami pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany 178

cukinii i bakłażanów, a gdy pójdziecie na zakupy, to szukajcie warzyw od naszych polskich producentów.  Inne ciekawe przepisy z wykorzystaniem papryki, cukinii i bakłażana: bruschetta z pieczoną papryką kanapka panini z grillowaną papryką i cukinią oraz serem żółtym pasta do chleba z pieczonej papryki i fety spaghetti peperonata pide z cukinią i fetą tarta z cukinią, pomidorami i fetą

Chilli Czosnek i Oliwa
Pancakes bazyliowo-figowe, bez glutenu, mleka i cukru 96

dodatkami. W ten właśnie sposób powstały pancakes na mące gryczanej z dodatkiem bazylii, słodzone bananami i figami. Pankejki mogą Cię uratować, gdy chcesz zrobić na śniadanie coś innego, niż kanapki, … Artykuł Pancakes bazyliowo-figowe, bez glutenu, mleka i cukru pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
UDZIEC Z INDYKA PIECZONY W AROMATYCZNEJ MARYNACIE 115

Pyszny, soczysty, delikatny, pieczony w piekarniku udziec z indyka uprzednio marynowany w aromatycznej marynacie. Doskonale sprawdzi się na ciepło na obiad lub na zimno jako przekąska albo wędlina na kanapki.  Mięso z indyka można zmielić na mięso mielone a można też upiec je w całości, dowolnie zamarynować i upiec w piekarniku, to świetna propozycja na szybki obiad

Zrób to smacznie
Kiedy dzieci nie ma w domu, robimy…. szakszukę! 193

pyszna! A jak pachnie… Wrzesień, czas kiedy musimy więcej i szybciej. Nie zawsze mamy nadstan wolnych minut, aby o 7 rano przyrządzić pyszne śniadanie. W pośpiechu połykamy kanapkę, przepijając kawą, która co nieco do tej kromki z szynką i serem nie pasuje. Co więcej, to średnio ciekawe śniadanie. Dlatego najczęściej obieram wariant, że coś ciekawego, odżywczego, nadającego energii robię

W Kawiarence
Cynamonowe płatki śniadaniowe (Keto, Paleo, LowCarb) 174

były stałym bywalcem na moim stole. Chyba właśnie dlatego, że w momencie kiedy zrobiły się takie popularne, to ja preferowałam już stały pokarm na śniadanie, czyli zwykłą pospolitą kanapkę. A tak na poważnie, to rzeczywiście jakoś nie mam zbyt wielu doświadczeń z tym produktem. Dlatego też rzędy półek w supermarketach z płatkami śniadaniowymi we wszelakich odsłonach były

Modern Cave Girl
Marynowana papryka 121

Marynowana papryka: Marynowana papryka to teraz obowiązkowa pozycja na mojej liście przetworów w tym roku. Zimą słoiczek przygotowanej w ten sposób papryki posłuży jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek. Papryka marynowana z tego przepisu jest zawsze pyszna i chrupiąca. Przygotowanie jest bardzo proste, a dodatki możesz skomponować według własnych upodobań smakowych. Przygotowanie takich słoiczków nie zajmie Wam dużo czasu

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ogórki w zalewie musztardowej z miodem 149

razem proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie musztardowo-miodowej . Tak przygotowane warzywa są bardzo kruche, mają ciekawy słodko-kwaśny smak i idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs, kanapek, sałatek i przekąsek. Zatem do dzieła - robimy ogórki w zalewie musztardowej z miodem ! Składniki na ogórki w zalewie musztardowej z miodem 2 kg ogórków gruntowych 5 ząbków czosnku

Gotujemy i jemy
Sałatka w słoikach z ogórków, papryki i cebuli 179

słoiku to ratunek, który zawsze jest pod ręką. Tak zwana sałatka szwedzka jest idealnym rozwiązaniem przy niespodziewanych gościach na obiedzie, jako dodatek do burgerów i hot dogów, jako uzupełnienie kanapek oraz jako świetny akcent do zimnych i ciepłych mięs, także składnik innych sałatek. Sałatka według tego przepisu ma lekki aromat miodu, jest niezwykle chrupka i nie zmienia smaku! Sałatka

Gotujemy i jemy
Zupa z pieczonych pomidorów 118

Ostatnio kupiliśmy 15 kg bawolich serc (piszę o pomidorach). Niby dużo, a jednak dziś okazało się, że w sumie średnio. Część rozdaliśmy tu i tam, część pałaszujemy do kanapek i sałatek, część wylądowała dziś w piekarniku. I z tej ostatniej części zrobiłam, póki co, najlepszą pomidorową w swoim życiu.  Aaa, makaron. Wiem, że wygląda jak larwy. Dopiero potem zorientowałam

Kardamonovy
KUCHENNA APTEKA #42 - OGÓRKI 108

Ogórki to jedne z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Mają delikatny, orzeźwiający smak i wykorzystuje się je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek, a także wykonuje się z nich przetwory - kisząc, konserwując, marynując je. Ogórki w 96 % składają się z wody, a reszta do niewielkie ilości witamin i składników mineralnych. Ich wartość odżywcza nie jest zbyt wysoka

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania