kanapka - 6539 przepisów (strona:130/436)

Grzanki z truflową pastą jajeczną z łososiem 99

Szybkie, małe kanapeczki na dwa kęsy dziś na śniadanie, aby napełnić brzuch czymś pożywnym i pysznym. Szybkie w wykonaniu, aromatyczne, małe grzanki idealnie nasycą organizm, polecam. Małe kanapki z jajem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gdzie kupić prawdziwe wędliny? 119

Gdzie kupić prawdziwe wędliny? Wędliny towarzyszyć mogą wszystkim posiłkom. Jako parówki śniadaniowe, kiełbasa w zupie czy też zapiekana, na kanapkach na kolację… Jednak chociaż sięgamy po nie chętnie, to wielokrotnie rozczarowuje nas smak, zapach czy nawet struktura kiełbasy. Wydaje się, jakby było w nich coraz […] Artykuł Gdzie kupić prawdziwe wędliny? pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Smak swojskiej kiełbasy 133

wędliny sięgamy często i chętnie. Jedzone w zupach, sosach, na kanapkach. Pieczone, grillowane, gotowane. Boczki, kiełbasy, kaszanki i pasztety. Lubimy ich smak. Ale lubimy także wiedzieć, co jemy. Bo nie każda wędlina jest taka sama, chociaż wyglądać może podobnie. Nie każda smakuje tak samo, pachnie tak samo, czy tak samo jest dla nas zdrowa. Tradycyjne podejście do wędliny… Każdy

Fascynacje Ani
Ogórki z curry 243

świetny pomysł na pyszne przetwory z ogórków. Sam przepis jest niezwykłe prosty i każdy poradzi sobie ze zrobieniem tych pysznych ogóreczków.  - tylko kilka składników - świetne nie tylko na kanapki - można je jeść już na drugi dzień

AniaGotuje.pl
Chlebak – obowiązkowy w kuchni! 134

potrzebny, czy jest to zbędna fanaberia? Pieczywo towarzyszy nam często przez cały dzień. Większość osób sięga właśnie po nie na śniadanie, a także na kolację. Służy nam ono do kanapek, a także innych potraw. Zapach i smak świeżego pieczywa kojarzy się ponadto z błogim dzieciństwem. Dzisiaj nie zawsze uda nam się dotrzeć do piekarni z samego rana, aby móc cieszyć

kruche babeczki
Papryka pieczona, bez skórki z zalewie octowej 78

pory jest u mnie w spiżarni co roku.Jest genialna,a dzięki temu ,że jest bez skórki jest lżej strawna,no i smak pieczonej papryki jest zupełnie inny,rewelacyjna na kanapki,do mięs

Swojskie jedzonko
Konfitura dżem z zielonych pomidorów na słodko 96

osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Przetwory Trudność: Łatwe Przygotowanie 20 min. Gotowanie 2 godz.  Kalorie 220 kcal Niezwykła konfitura z zielonych pomidorów do herbaty, na kanapkę lub jako dodatek do mięs. Niepowtarzalny smak i struktura, której ciężko się oprzeć. Składniki: 1 kg zielonych pomidorów 400 g cukru 1 cytryna 250 ml wody Sposób przygotowania: Pomidory umyć, usunąć szypułki

ProstePesto.pl
Domowa foccacia 134

Chrupiąca foccacia jest idealna na śniadanie, przekąskę czy kolację. Możemy ją przekroić i zrobić z niej kanapki. Gwarantuję Wam, że cała blacha szybko znika :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Serek z jogurtu greckiego (Labneh) 117

Labneh to popularny na Bliskim Wschodzie ser z jogurtu greckiego. Dziecinnie prosty w wykonaniu, pyszny dodatek do kanapek. Za każdym razem możesz tworzyć własny smak poprzez dodanie ulubionych przypraw i dodatków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki jogurt grecki, duży (ok. 400 g) ulubione dodatki i przyprawy – u mnie przyprawa Kamis “Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią

iMadzik.pl
Domowa foccacia 135

Chrupiąca foccacia jest idealna na śniadanie, przekąskę czy kolację. Możemy ją przekroić i zrobić z niej kanapki. Gwarantuję Wam, że cała blacha szybko znika :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Przepyszna pasta ze szparagów 78

oparłam o przepis klasycznego pesto bazyliowego. Zmniejszyłam ilość ziół, dodając w ich miesce podwójną porcję szparagów, a potem zmiksowałam na gładko z oliwą, orzechami i odrobiną parmezanu. Wspaniała na kanapki, chrupiące grzanki ale i jako pesto do makaronu :) Świeży, szparagowy smak wzmocniony ziołami i aromatycznym czosnkiem sprawdzi się także jako dodatek do grillowanych warzyw i mięs. Naprawdę warto zmiksować tych

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Hot dogi śniadaniowe w bułkach pszennych 147

Śniadaniowy fast food w zdrowszej wersji, zamiast tradycyjnych bułek lub kanapek. Pomysł na domowe hot dogi z bułek pszennych dostępnych w niemalże każdym markecie: Lidlu, Biedronce, czy Kauflandzie. Bułki nadziane parówkami drobiowymi, kiszoną kapustką i posypane prażoną cebulką. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Miniaturowe domowe hot dogi \u015bniadaniowe","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/hot-dogi-sniadaniowe.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content

ProstePesto.pl
Gofry z czerwonej soczewicy 268

dziś zapraszam na gofry, których bazą jest czerwona soczewica. Gofry z czerwonej soczewicy najlepiej smakują w wersji wytrawnej, moim zdaniem świetnie zastępuję pieczywo, są doskonałą bazą do letnich kanapek Najbardziej smakują mi z guacamole, wegańskim parmezanem i serem z nerkowców Wy możecie zjeść je z innymi, ulubionymi dodatkami Pamiętajcie jednak, aby przed przygotowaniem gofrów namoczyć soczewicę. Najlepiej zrobić to wieczorem

365 dni dookoła kuchni
Bruschetta z pomidorami i bazylią 116

Bruschetta, czyli taka kanapka na ciepło To bardzo prosta przekąska pochodząca z Włoch. Jest smaczna, szybka i łatwa do zrobienia, dlatego doskonale nadaje się nie tylko na domowe śniadanie lub kolację, ale też śmiało można ją podawać gościom na imprezach By bruschetta wyszła idealnie, należy użyć wyłącznie twardego miąższu pomidorów (bez gniazda nasiennego i soku). Bazylię można dodać

Kulinarny S.O.S.
Schab z pramezanową skórką 142

Schab upieczony w mleku jest delikatny i kruchy, a parmezanowa skórka dodatkowo podkręca jego smak. Idealny na kanapki, ale można go podawać też w wersji na ciepło. SCHAB Z PARMEZANOWĄ SKÓRKĄ Składniki: ok. 1 kg schabu bez kości 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ok. 1 litra mleka 100 g tartego parmezanu  Przygotowanie: Schab nacieramy solą

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania