Pelier Bistro Co za wystój! Od wejścia zrobiło na mnie wrażenie. Podsumuję - piękne i zrobione z pomysłem. Ocena 10/10 wystrój, jedzenie, koktajle i obsługa. W karcie tosty, bajgle, kanapki i pizze. Miejsce na randkę, spotkanie, kawę, a wieczorem na -1 znajdziecie tam ukryty bar, w którym serwowane są super koktajle. 6. 2 PI ER Restauracja
Niezły Młynekdomowych słoiczków jest napewno zdrowsze ,nie ma żadnych konserwantów ,no i wiemy co jemy ;-) Słoiczki możemy zabrać ze sobą praktycznie wszędzie,na wycieczkę,piknik,do pracy,świetne na kanapkę czy obiad.. Z 1 kg mięsa wychodzi mi 4-5 słoiczków 0,5 litrowych. Składniki: mięso z szynki ,biodrówki lub łopatka sól ziele angielskie pieprz czarny ziarnisty liść laurowy
Przepisy mojej mamyzimowej herbatki! Jest dość prosty i szybki w przygotowaniu,a jeżyn pozostałych po odcedzeniu wcale nie musimy wyrzucać.Ja robię z nich smaczną galaretkę.Świetna do naleśników,na kanapkę czy do deserów. Kaszka manna z sokiem jeżynowym to ulubiona kolacja mojego synka:-) Składniki: 1 kg jeżyn 0,5 kg cukru galaretka cytrynowa-do galaretki z jeżyn Jeżyny płuczemyi wsypujemy
Przepisy mojej mamymięsa – dzisiaj zapraszam was na wpis z serii #ResztkiNaStół czy też #GotujęNieMarnuję Zapewne zdarza wam się piec mięso: czy to drób na obiad, czy wieprzowinę lub wołowinę na kanapki. Podczas pieczenia zwykle w blaszce lub rękawie w którym pieczemy, zbiera się aromatyczny tłuszcz, sos z przyprawami. To prawdziwa esencja smaku, domowa, mięsna kostka rosołowa – warto ją więc zachować
Dorota Smakujewieprzową, która uprzednio kilka godzin marynowała się w musztardzie. Pokrojona w plasterki to doskonała propozycja podania mięsa na obiad, ale równie dobrze tak upieczone mięso może zastąpić wędlinę na kanapki. Tak naprawdę polędwicę trzeba natrzeć przyprawami, musztardą i wstawić do lodówki, po kilku godzinach obsmażyć i resztę już dokończy piekarnik :) Składniki: * 1 polędwiczka wieprzowa * pół łyżeczki soli * pół łyżeczki pieprzu
Zrób to smaczniepiec około 60 – 70 minut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie smakuje na zimno, na kanapkach lub po odgrzaniu, jako element obiadu. Smacznego! The post Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną appeared first on Blog o gotowaniu
Even Better Foodjest: pasztet idealny. Doskonały w formie, zwarty, delikatnie wilgotny, aromatyczny. A smak? Cudowny, wyrazisty, głęboki i pełen bogatych nut przypraw. Tę całkiem solidną porcję można serwować samodzielnie, wykorzystać w kanapkach (pasztet jest wyłącznie węglowodanowy, więc jedzenie go wraz z chlebem jest zgodne z zasadami diety niełączenia) lub jako element obiadu – podany po odgrzaniu z ziemniakami i warzywami. Tradycyjnie, a jakże
Even Better FoodProsta kanapka, ale z połączeniem smaków i konsystencji, które świetnie się sprawdzają. Chrupiąca ciabatta, stopiony ser, pesto, świeża rukola i sos balsamiczny doskonale się uzupełniają. Najlepiej smakuje na ciepło
Milion Smakówjest: pasztet idealny. Doskonały w formie, zwarty, delikatnie wilgotny, aromatyczny. A smak? Cudowny, wyrazisty, głęboki i pełen bogatych nut przypraw. Tę całkiem solidną porcję można serwować samodzielnie, wykorzystać w kanapkach (pasztet jest wyłącznie węglowodanowy, więc jedzenie go wraz z chlebem jest zgodne z zasadami diety niełączenia) lub jako element obiadu – podany po odgrzaniu z ziemniakami i warzywami. Tradycyjnie, a jakże
Even Better Foodpiec około 60 – 70 minut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie smakuje na zimno, na kanapkach lub po odgrzaniu, jako element obiadu. Smacznego! The post Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną appeared first on Blog o gotowaniu
Even Better Fooddodatkiem papryczki chili i kaparów. Dodatki te sprawiają, że mięso ma bardziej wyrazisty, ostrawy posmak - co zdecydowanie nadaje jej pikanterii. Otoczona delikatną galaretką idealnie sprawdzi się jako wędlina na kanapki, nawet bez żadnych dodatkowych warzyw. Składniki: 1 kg mięsa z uda indyka, 15 g soli peklowej, 1 płaska łyżka słodkiej papryki, 1 papryczka chili, 2 czubate łyżki kaparów, 2 łyżki
Świat Domowej Kuchniprzygotowaniu. Świetnie smakują w wersji na ciepło i na zimno. Mogą posłużyć nie tylko jako poczęstunek, ale także idealny posiłek do pracy czy szkoły. Będą świetną alternatywą dla tradycyjnych kanapek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli więc szykuje Wam się domowa impreza lub nie macie pomysłu na posiłek do pracy, zawijasy drożdżowe będą idealnym pomysłem! Z pewnością posmakują każdemu z Was! PRZEPIS
Przepiski.pltenże sposób powinna być przechowywana w lodówce. Zalecam jednak nie trzymać jej dłużej niż przed dwa tygodnie. Tak przygotowana kapusta jest świetnym dodatkiem do dań obiadowych, hot dogów, kanapek czy kebabu. Szukasz przepisów na surówki z czerwonej kapusty? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Modrą kapustę . The post Szybka kapusta kiszona appeared first on MeCooks Blog
MeCooksPełnoziarnisty chleb z ziołami Dziś zapraszam na pełnoziarnisty chleb z ziołami - jest pyszny, aromatyczny i łatwy w przygotowaniu. Taki ziołowy chleb będzie idealny do stworzenia zdrowych kanapek. Pełnoziarnisty chleb z ziołami może być przygotowany z mąki pszennej lub orkiszowej (jasnej i razowej). Sprawdzi się też mieszanka pszennej z orkiszową. Ja do swojego chlebka użyłam ziół prowansalskich, ale możecie możecie skomponować
Lekcje w kuchni