kanapka - 6539 przepisów (strona:123/436)

Pasta twarogowa z ogórkiem konserwowym i rzodkiewką 89

Dziś zapraszam was na bardzo smaczną i prostą w wykonaniu pastę na kanapki. Twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i zieloną cebulką to wyśmienita propozycja nie tylko na śniadanie. Świetnie sprawdzi się też na kolację czy lekki lunch. Polecam :) Składniki - 250 gram sera białego w kostce ( twarogu ) - 5-6 rzodkiewek - 2-3 mniejsze ogórki konserwowe - kilka gałązek zielonej cebulki - 1 ząbek czosnku

Kuchnia z widokiem na ogród
Jajecznica męża i domowe a la ciabatty I kilka słów o Paczce z Rusiborza 95

domowe a la ciabatty Witajcie moi drodzy. Co u Was pojawia się najczęściej na śniadanie? U nas różnie – od placuszków, desek z wędlinami i warzywami, po tradycyjne kanapki. Ale w weekend najczęściej przy śniadaniu pomaga mąż Ostatnio przygotował pyszną jajecznicę z kiełbasą, a ja do tego podałam domowe a la ciabatty, szynkę, pomidory i kabanosy. To było

Słodkie okruszki
Pasta z buraka i słonecznika 90

zdrowotnych. Burak... i przed oczami mam pełną miskę czerwonego barszczu, sałatki z buraków, szklankę zakwasu albo bardziej nowocześnie - pastę ze słonecznikiem i burakiem. Taka pasta to świetny dodatek do kanapek albo przekąska do krakersów czy paluszków chlebowych.  Polecam również inne "buraczane" przepisy: Sałatka z pieczonych buraków z jabłkiem i selerem Sałatka z quinoa i burakiem  Zakwas z buraków

Obiad gotowy
Udziec wołowy wolno pieczony w aromatycznych ziołach 88

Dzisiaj na obiad serwuję udziec wołowy pieczony w aromatycznych ziołach. Na ciepło zjadamy z ziemniaczkami i Wasza ulubioną surówką, a na zimno świetnie nadaje się na kanapki. Składniki : 1 kg udźca wołowego 300 ml piwa jasnego typu Pils 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki łyżeczka majeranku ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki

Niezły Młynek
Hallo Lublin :) Gdzie jeść w Lublinie? 96

Pelier Bistro  Co za wystój! Od wejścia zrobiło na mnie wrażenie. Podsumuję - piękne i zrobione z pomysłem. Ocena 10/10 wystrój, jedzenie, koktajle i obsługa. W karcie tosty, bajgle, kanapki i pizze. Miejsce na randkę, spotkanie, kawę, a wieczorem na -1 znajdziecie tam ukryty bar, w którym serwowane są super koktajle.    6.  2 PI ER Restauracja

Niezły Młynek
Domowe mięso ze słoika 92

domowych słoiczków jest napewno zdrowsze ,nie ma żadnych konserwantów ,no i wiemy co jemy ;-) Słoiczki możemy zabrać ze sobą praktycznie wszędzie,na wycieczkę,piknik,do pracy,świetne na kanapkę czy obiad.. Z 1 kg mięsa   wychodzi mi 4-5 słoiczków 0,5 litrowych. Składniki: mięso z szynki ,biodrówki lub łopatka sól ziele angielskie pieprz czarny ziarnisty liść laurowy

Przepisy mojej mamy
Sok i galaretka z jeżyn 106

zimowej herbatki! Jest dość prosty i szybki w przygotowaniu,a jeżyn pozostałych po odcedzeniu wcale nie musimy wyrzucać.Ja robię z nich smaczną galaretkę.Świetna do naleśników,na kanapkę czy do deserów. Kaszka manna z sokiem jeżynowym to ulubiona kolacja mojego synka:-) Składniki: 1 kg jeżyn 0,5 kg cukru galaretka cytrynowa-do galaretki z jeżyn  Jeżyny płuczemyi wsypujemy

Przepisy mojej mamy
Do czego wykorzystać sos z pieczenia mięsa 176

mięsa – dzisiaj zapraszam was na wpis z serii #ResztkiNaStół czy też #GotujęNieMarnuję Zapewne zdarza wam się piec mięso: czy to drób na obiad, czy wieprzowinę lub wołowinę na kanapki. Podczas pieczenia zwykle w blaszce lub rękawie w którym pieczemy, zbiera się aromatyczny tłuszcz, sos z przyprawami. To prawdziwa esencja smaku, domowa, mięsna kostka rosołowa – warto ją więc zachować

Dorota Smakuje
PIECZONA W PIEKARNIKU POLĘDWICA WIEPRZOWA MARYNOWANA W MUSZTARDZIE 101

wieprzową, która uprzednio kilka godzin marynowała się w musztardzie. Pokrojona w plasterki to doskonała propozycja podania mięsa na obiad, ale równie dobrze tak upieczone mięso może zastąpić wędlinę na kanapki. Tak naprawdę polędwicę trzeba natrzeć przyprawami, musztardą i wstawić do lodówki, po kilku godzinach obsmażyć i resztę już dokończy piekarnik :) Składniki: * 1 polędwiczka wieprzowa * pół łyżeczki soli * pół łyżeczki pieprzu

Zrób to smacznie
Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 65

piec około 60 – 70 minut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie smakuje na zimno, na kanapkach lub po odgrzaniu, jako element obiadu. Smacznego! The post Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food
Pasztet z kaszy jaglanej i pieczonych warzyw 81

jest: pasztet idealny. Doskonały w formie, zwarty, delikatnie wilgotny, aromatyczny. A smak? Cudowny, wyrazisty, głęboki i pełen bogatych nut przypraw. Tę całkiem solidną porcję można serwować samodzielnie, wykorzystać w kanapkach (pasztet jest wyłącznie węglowodanowy, więc jedzenie go wraz z chlebem jest zgodne z zasadami diety niełączenia) lub jako element obiadu – podany po odgrzaniu z ziemniakami i warzywami. Tradycyjnie, a jakże

Even Better Food
Ciabatta z mozzarellą i pesto 85

Prosta kanapka, ale z połączeniem smaków i konsystencji, które świetnie się sprawdzają. Chrupiąca ciabatta, stopiony ser, pesto, świeża rukola i sos balsamiczny doskonale się uzupełniają. Najlepiej smakuje na ciepło

Milion Smaków
Pasztet z kaszy jaglanej i pieczonych warzyw 74

jest: pasztet idealny. Doskonały w formie, zwarty, delikatnie wilgotny, aromatyczny. A smak? Cudowny, wyrazisty, głęboki i pełen bogatych nut przypraw. Tę całkiem solidną porcję można serwować samodzielnie, wykorzystać w kanapkach (pasztet jest wyłącznie węglowodanowy, więc jedzenie go wraz z chlebem jest zgodne z zasadami diety niełączenia) lub jako element obiadu – podany po odgrzaniu z ziemniakami i warzywami. Tradycyjnie, a jakże

Even Better Food
Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 83

piec około 60 – 70 minut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie smakuje na zimno, na kanapkach lub po odgrzaniu, jako element obiadu. Smacznego! The post Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food

Proponowane wyszukiwania