Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę?

Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę?

Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę?

Papryka- warzywo będące źródłem wielu witamin. Jej różne odmiany-myślę, że najpopularniejsza czerwona, ale też biała, żółta, zielona sycą nasze żołądki od lat. W poniższym artykule postaram się przedstawić, jak można wykorzystać ten dar jesieni, który należy wykorzystać w kuchni, ale może najpierw wspomnę jakie właściwości ma papryka. Źródło witaminy C, magnezu, żelaza, potasu, wapnia, a też flawonoidów witaminy E, prowitaminy A sprawia, że paprykę można nazwać kopalnią zdrowia. Nie zapominajmy o tym, że występu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sierotka maRysia w kuchni

Autor

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso mielone, ziemniaki, cukinia, papryka faszerowana, sałatka, kurczak, sałatki, ogórki, zupa krem, zupa, makaron, kanapki, pieczarki, obiad, ryż, cukinia faszerowana, kapustą, kanapka, sałatka z zupek chińskich, sos pieczarkowy, pieczone ziemniaki, dania z makaronem, sałatka z ryżem, kurczak z makaronem, sałatka pieczarkowa, krem z pieczarek, kurczak z ryżem, ziemniaki zapiekane, zupa krem pieczarkowa, zupa pieczarkowa

Inne przepisy z sierotka maRysia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.