Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę?

Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę?

Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę?

Papryka- warzywo będące źródłem wielu witamin. Jej różne odmiany-myślę, że najpopularniejsza czerwona, ale też biała, żółta, zielona sycą nasze żołądki od lat. W poniższym artykule postaram się przedstawić, jak można wykorzystać ten dar jesieni, który należy wykorzystać w kuchni, ale może najpierw wspomnę jakie właściwości ma papryka. Źródło witaminy C, magnezu, żelaza, potasu, wapnia, a też flawonoidów witaminy E, prowitaminy A sprawia, że paprykę można nazwać kopalnią zdrowia. Nie zapominajmy o tym, że występu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sierotka maRysia w kuchni

Autor

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso mielone, cukinia, ziemniaki, papryka faszerowana, ogórki, sałatki, kurczak, sałatka, zupa krem, sosy, kanapka, kapustą, cukinia faszerowana, ryż, obiad, pieczarki, kanapki, makaron, zupa, sałatka z zupek chińskich, sos pieczarkowy, pieczone ziemniaki, dania z makaronem, sałatka z ryżem, kurczak z makaronem, sałatka pieczarkowa, krem z pieczarek, kurczak z ryżem, ziemniaki zapiekane, zupa krem pieczarkowa

Inne przepisy z sierotka maRysia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.