kanapka - 6539 przepisów (strona:148/436)

Ciasto marchewkowe - UWAGA uzależnia :) 188

nich olej.  Połączyć zawartość obu misek a następnie dodać do nich orzechy, marchewkę oraz ananasy. Wszystko dobrze wymieszać łyżką. Składniki na masę: 300 g serka śmietankowego na kanapki (np. Philadelphia) w temperaturze pokojowej 90 g masła w temperaturze pokojowej 70-90 g cukru pudru ( wedle uznania) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem i wanilią

The Sweet Damsel
PASTA JAJECZNO-SEROWA Z GORGONZOLI I MASCARPONE do chleba 195

PASTA JAJECZNO-SEROWA (GORGONZOLA-MASCARPONE) do chleba Znudziły się Wam kanapki z serem i szynką? Zainspirujcie się! ;) Pasta serowa z gorgonzoli i mascarpone to smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych okładów kanapkowych. Doskonała nie tylko jako dodatek do śniadania lub kolacji. Podpieczone na suchej patelni kromki z bagietki, do tego serowa pasta, świeże zioła i sezonowe owoce - no idealne

Moja Książka Kucharska
Pasta z pieczonych warzyw-na kanapkę 199

Aromatyczna lekko słodka pasta z pieczonych warzyw na kanapkę. Pikantna dzięki oliwie z chili. Zdrowa , nadaje się nie tylko do pieczywa ale również do podkreślania smaku mięs czy nawet makaronu. Jest naprawdę pyszna a śniadanie z razową bułeczką i tą pastą to rarytas! Składniki: 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 pietruszka 2 średniej wielkości marchewki 4 szalotki (małe cebulki

Wanilia i Kardamon
Chleb bez mąki 383

Lubicie jeść kanapki a chcecie ograniczać węglowodany w diecie? Nie ma problemu👌 Polecam przyrządzić chlebek którego bazą są ziarna oraz babka płesznik. Taki posiłek to porządna dawka tłuszczów nienasyconych oraz wielu innych cennych wartości odżywczych. Do tego chlebek długo utrzymuje świeżość, nawet do tygodnia od upieczenia 👍 CHLEB BEZ MĄKI Składniki: - 4 duże jajka - 100g jogurtu naturalnego - 70g pestek słonecznika

Zgrabne Gotowanie
Pulled Beef - szarpana wołowina z główką czosnku i kością 189

Wspaniałe i pyszne mięsko od przygotowania. Idealne na kanapki, do pity, tortilli, szarpane do obiadu czy ucięte jako plaster - o ile uda się ukroić plaster bez rozpadnięcia. Przygotowałam mięso w wolnowarze, ale możecie również skorzystać z piekarnika.  W moim odczuciu mięso gotowane czy pieczone razem z kością ma inny smak, nie wspominając już o delikatnych włóknach mięska, które

Gotowanie i blogowanie
Dlaczego lubię domowe pesto 141

pesto. Zmiksowanie pesto zajmuje zaledwie kilka minut. Warto zrobić większą porcję. Pesto to para nie tylko z makaronem. Można je wymieszać z twarożkiem, dodać do zupy lub posmarować nim kanapkę …Zawsze mam słoiczek pesto w lodówce, a Wy? Uwielbiam pesto bo można je przyrządzić na wiele sposobów. Miksowałam bazyliowe pesto . W sezonie na jarmuż robię jarmużowe pesto . Zdarzyło

codojedzenia
Zupa krem z kiszonej kapusty 156

przeważnie mam jej choć trochę w zapasie. Najbardziej lubię podjadać kiszonki tak po prostu, ze słoika, no i są doskonałym dodatkiem do prawie wszystkich dań obiadowych czy nawet kanapek. Od kiedy jem kiszonki bardzo regularnie, właściwie codziennie chociaż troszeczkę, to jestem zdrowsza i nie łapię byle infekcji. Codziennie dostarczam sobie porcję naturalnej wit. C i błonnika, a także dobrych probiotycznych

Smaczna Pyza
Hiszpańska ensaimada de Mallorca – drożdżowo-francuski zawijaniec 190

Masła używamy dość dużo – ok 200g, ale wszystko zależy od tego, jak cienko rozwałkujecie ciasto. Generalnie, najlepszy efekt uzyskamy smarując rozwałkowane ciasto masłem tak grubo, jak smarujemy serkiem kanapkę;) Możemy zwijać ciasto na kilka sposobów. Ja po posmarowaniu placka masłem dzielę go w połowie wysokości na dwie części, nie rozcinając go do końca. Zwijam każdą część w rulonik. Rulonik

Mieszam w Garnku
Pieczeń rzymska z portobello, bazylią i cheddar 150

Zapraszam na kolejny przepis na mielone. Pieczeń rzymska to alternatywa dla mielonych koletów. Pieczeń smakuje zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno na kanapkę. Dlatego zawsze przyrządzam pieczeń z dużej porcji mielonego. Pieczeń rzymska to nieskopmlikowane danie mięsne na co dzień lub na imprezę. Zazwyczaj przyrządza się je z gotowanym jajkiem. Dzisiaj zapraszam na włoski twist, pieczeń

codojedzenia
Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru 147

wybrzeży Ligurii, ale jest popularna na terenie całych Włoch.  Może być cienka lub puszysta, słodka lub słona, ilość wersji i wariantów jest nieograniczona. Można ją traktować jako podstawę kanapek albo jako przystawkę. Wczoraj przygotowałam klasyczną ziołową focaccię ( focaccia al rosmarino e salvia ) z dodatkiem drobno pokrojonej cebulki Upiekłam ją jednak w... wolnowarze. Wbrew temu, co możemy sądzić, Crock

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pesto buraczane 152

wśród roślin w temacie odkwaszania📉 organizmu i fundament przywracania naszego zdrowia💚. Jak mówią Chińczycy🙏: "Organizm odkwaszony to organizm uzdrowiony...❤"      Powtórzę: Uwaga❗ Grozi obżarstwem...❗😁 Zjadłem nieskończoną ilość kanapek z pesto z buraka...❗ i po co mi tyle węglowodanów... ❓ Składniki: 4 małe buraki pieczone 3 ząbki czosnku 4-5 łyżek oliwy sok z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Buraki obieramy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Domowy burger z konfiturą z cebuli 218

konfiturą z cebuli. Konfitura będzie słodka i delikatna w smaku. Nie musicie się również obawiać „przykrego zapachu z ust” :) Konfiturę z cebuli możecie również wykorzystać np. do kanapki z wołowiną albo kurczakiem. Z całą pewnością posłuży jako smaczny dodatek. Składniki na burgera 200g mięsa wołowego 1 żółtko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz bułki do hamburgerów pomidor Składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z selera z brzoskwinią i rodzynkami 137

przygotowałam pyszną, lekko słodką surówkę z selera z brzoskwinią i rodzynkami .  Surówka z selera idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale także jako sałatka do wędlin i kanapek. Jak to z surówkami bywa - jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu, także zrobicie ja błyskawicznie! Polecam! Surówka z selera z brzoskwinią i rodzynkami Składniki:  1 średniej wielkości korzeń

Codzienne Gotowanie
Jadłospis nastolataka – co należy jeść? 134

będzie mogło sięgnąć po batona czy czekoladę bez konsekwencji. Jak jeść? Głównym posiłkiem jest śniadanie. Powinno być zdrowe, aby dostarczyło dużo energii na prawidłowe rozpoczęcia dnia. Szykując swojemu dziecku kanapki do szkoły, nie zapomnij o jakimś owocu – może to być jabłko lub banan i o czymś słodkim, aby w razie potrzeby mogło szybko podnieść poziom cukrów np. batonik Michaś

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania