słodki, po prostu wspaniały. Co prawda wymaga trochę pracy, ale wykonanie idzie dość szybko i sprawnie. Polecam! Snikers bez pieczenia Przepis tutaj (KLIK) Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam! Truskawkowa mgiełka Przepis tutaj (KLIK
Blog z Apetytemplacki są cieńsze i jest ich 6, cienko przełożone kremem, najlepiej smakują gdy postoją kilka dni i się przegryzą. Co tu dużo pisać cienkie miodowe placki, krem budyniowy z kajmakiem i obowiązkowo polewa czekoladowa czynią z tego ciasta fantastyczny deser, nie tylko na specjalne okazje. Ciasto miodowe (na blaszkę 23x33 cm): 160 g masła lub margaryny 5 łyżek miodu(...)wrzące mleko i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na najwyższych obrotach miksera do białości. Następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu i kajmaku i miksujemy do wyczerpania składników i uzyskania jednolitego kremu. Gotowym kremem przekładamy placki. Czekoladę razem z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta
Cynamonowe szczęściecukru – 1 opakowanie (40 g) szczypta soli Masa: śmietana kremówka – 500 ml żelatyna – 2 łyżeczki wrzątek – 80 ml cukier puder – 2 łyżki Dodatkowo: kajmak (masa krówkowa) – 1/2 puszki szklanka migdałów Blacha: 24x24cm Przygotowanie 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie dodać cukier oraz żółtka. 2. Kolejno dodać mąkę wymieszaną(...)Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania wlać żelatynę. 7. Na biszkopt wyłożyć masę i przykryć drugim. Wierzch ciasta posmarować lekko podgrzanym kajmakiem i posypać migdałami. Artykuł Ciasto kajmakowe pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!Szybkie i bardzo smaczne ciasto bez pieczenia z dodatkiem kajmaku. ;) Zrobiłam je pierwszy raz na ostatni weekend, od teraz będzie gościć częściej na naszym stole
Prosty przepis naKruche ciasto przełożone sernikiem gotowanym, który bardzo uwielbiamy. Do tego pyszny i słodki kajmak i lekka jak pianka śmietanka. Ciasto jest pyszne i bardzo słodkie. Bardzo podzielne. Najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień gdy kruche ciasto trochę zmięknie, ale zapewniam, że tyle nie wytrzyma. Po jednym kawałku sięga się od razu po drugi. Zróbcie koniecznie takie ciasto. Potrzebujemy(...)margaryny Na śmietankę: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 200 ml zimnego mleka 2 łyżki żelatyny spożywczej 4 łyżki gorącej wody Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy puszka kajmaku ( 40 dag ) Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie równe części, każdą wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną, wykładamy
IzabelawkuchniPyszne ciasto ze słonecznikiem i kajmakiem na ciemnym biszkopcie. Bardzo smaczne i na każdą okazję, polecam. CIASTO : 6 jajek klasy ' M 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej, tortowej ( 150 g ) 2 łyżki ciemnego kakao(...)MASA : 200 g masła 400 g kajmaku 250 g mascarpone SŁONECZNIK : 300 g ziaren słonecznika 1/2 szklanka cukru
Kulinarne Fantazje Mariolidodatek nie wymaga pieczenia. Idealnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju spotkaniach przy kawce. Wypróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krówka bez pieczenia – składniki: kostka masła 1 puszka kajmaku (około 500g ) około 200 gram herbatników 500 ml mleka 3 łyżki cukru odrobina soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 60 gram orzechów włoskich 1 budyń śmietankowy ( tradycyjne opakowanie na 500 ml mleka ) (adsbygoogle(...)Układamy pierwszą warstwę ciasteczek i smarujemy je połową masy kajmakowej. Następnie układamy drugą warstwę ciastek. Na ciasteczka wlewamy masę budyniową. Na masę budyniową znowu ciasteczka, a wierzch smarujemy pozostałym kajmakiem i kładziemy orzechy włoskie. Tak przygotowane wstawiamy do lodówki na parę godzin, wówczas herbatniki zmiękną, masa budyniowa się dobrze zwiąże i ciasto będzie się dobrze kroiło na kawałki. Smacznego. (adsbygoogle
Olcia gotuje!rodziną. Czasem nie trzeba wiele by stworzyć coś pysznego Zgodzicie się? Składniki: 200 ml śmietanki kremówki 30% (zimnej, użyłam śmietanki w kubeczku) 250 g mascarpone 400 g masy krówkowej kajmak 2 pełne łyżki naturalnego kakao kruche korpusy deserowe* Ciasteczka z Krakowa do dekoracji: listki świeżej mięty i 1-2 pastylki czekolady Przygotowanie: Do miski wlewamy zimną śmietankę. Miksujemy na puch(...)sztywno). Dodajemy mascarpone, miksujemy (Uwaga! masa może chlapać). Następnie stopniowo dodajemy kajmak z puszki. Pod koniec dodajemy naturalne kakao, krótko miksujemy. Nasz krem wkładamy na kilka minut do lodówki. Schłodzonym kremem nadziewamy kruche deserowe korpusy. Każdą babeczkę dekorujemy listkami świeżej mięty i pastylką czekolady. Uwagi: Kremu wychodzi dość dużo. Ja resztę wykorzystałam do innych deserów, ale wy śmiało możecie nadziać
Słodkie okruszkijajek ¾ szklanki drobnego cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1kg twarogu sernikowego (prawdziwy, bez dodatku śmietanki itp) 120ml śmietanki 30% 2 tabliczki białej czekolady Polewa: Ok 150g kajmaku z puszki Orzeszki pistacjowe lub ziemne solone do dekoracji Maliny liofilizowane do dekoracji Sposób przygotowania: Składniki na spód łączymy ze sobą dokładnie, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód(...)pieczemy jeszcze 90 minut. Po upieczeniu pozostawiamy sernik 10 minut w zamkniętym piekarniku, a następnie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia, najlepiej na noc. Dekorujemy kajmakiem, orzeszkami i liofilizowanymi owocami
Kuchnia w czekoladziePrzepis na to ciasto mam już od dawna wydrukowany, więc nawet nie pamiętam z jakiej strony go wzięłam. Czekoladowy biszkopt przełożony kakaowym kremem, a do tego słone krakersy i kajmak. Jak dla mnie super. Składniki: (forma 35x25) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli(...)gorącej wody Polewa czekoladowa: 100g gorzkiej czekolady 50g masła 50ml mleka Poncz: 1/2 szklanki mocnej kawy 3 łyżeczki cukru Dodatkowo: 1/2 słoika dżemu porzeczkowego 1 puszka kajmaku 2 opakowania krakersów solonych Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temp. pokojowej. Mąki przesiać razem z kakao. Białka oddzielić od żółtek i ze szczyptą soli ubić
talerz przyjemnościmasła budyń. Masę budyniową podzielić na dwie części. Jedną część odłożyć, drugą część zmiksować z masą kajmakową z puszki (można ją wcześniej lekko ogrzać, wstawiając otworzoną puszkę z kajmakiem do gorącej wody). 6. Orzeszki posiekać, dodać do masy budyniowej z kajmakiem. Wymieszać i podzielić masę na dwie części. 7. Mocno schłodzoną kremówkę ubić z dodatkiem śmietan-fixu na gęstą, puszystą
W mojej kuchniHerbatniki pokruszyć w blenderze, dodać rozpuszczone masło wymieszać i wysyłać na blachę. Równomiernie rozprowadzić i ugnieść szklanką. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po godzinie rozprowadzić na herbatnikach kajmak, na kajmak banany. Ubić śmietanę z fixami i położyć na wierzch (ewentualnie można dodać do śmietany cukier puder ja tego nie zrobiłam żeby nie było za słodko). Posypać czekoladą. Autor
Wasze Przepisy