kajmak - 2148 przepisów (strona:32/144)

Ciasto krówka przepis 126

Ciasto krówka to popularne ciasto z masą kajmakową. Jest wiele przepisów na to łatwe ciasto, dziś przedstawię Wam swoją wersję ciasta z dziurką i masą krówkową. Robiąc ciasto z kajmakiem nie trzeba go przecinać na pół aby przełożyć, mam na to inny niezawodny sposób. Dlatego ciasto na maślance jest łatwe i robi się bez użycia miksera. Ciasto krówka kokosowa(...)trochę inny. Jednak jest to ciasto krówka przepis sprawdzony i godny polecenia. Nim coś opublikują sama sprawdzam czy da się zjeść. 😉 A więc jak zrobić ciasto z dziurką i kajmakiem?   Zapraszam na przepis 🙂           Ciasto krówka przepis Przepis

Dieta moja pasja
Ciasto z jogurtów greckich bez pieczenia 153

Ciasto z jogurtów greckich bez pieczenia, delikatny kremowy niby ”sernik” na ciastkach. Sernik z kajmakiem i orzechami. Pyszny domowy deser na biszkoptach z gęstego jogurtu greckiego lub jogurtu typ grecki. Sernik bez sera można przygotować na śmietanie lub na jogurcie. To pyszne proste ciasto zrobisz bez użycia piekarnika, a także bez miksera. Gotowane ciasto z jogurtów greckich często(...)nazywane sernikiem bez masła i zbędnych dodatków. Ciasto bez pieczenia, proste w wykonaniu z biszkoptami, kajmakiem i orzechami. Jak zrobić ciasto gotowane z jogurtem? Jak zrobić ciasto gotowane w garnku? Sernik gotowany z jogurtów Utarło się mówić, że ciasto z jogurtów czy pieczone czy gotowane to sernik. I tutaj mam dylemat, do sernika potrzebny jest ser, tu mamy jogurt

Dieta moja pasja
Sernik z serkiem mascarpone i kajmakiem 119

Pyszny sernik z mascarpone i kajmakiem, to prawdziwa uczta dla podniebienia i niebo w gębie dla miłośników serniczków. Artykuł Sernik z serkiem mascarpone i kajmakiem pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Keto wegański mazurek (Paleo, LowCarb) 138

nimi. Nie umiem powiedzieć dlaczego, ale jego konsystencja odpowiada mi dużo bardziej. Stąd decyzja o wegańskim spodzie do mazurka. A nadzienie? Nadzienie to w oryginalnej recepturze wariacja na temat kajmaku. Przygotowuje się go praktycznie z kremówki i cukru. Gotuje tyle, żeby masa zgęstniała, ale nie nabrała intensywnego koloru. W efekcie, po ostudzeniu powstaje dość zwarta i twarda, ale bardzo słodka(...)przy okazji tarty Snickers , która – swoją drogą – perfekcyjnie sprawdzi się w roli wielkanocnego mazurka . Alluloza zdaje egzamin wszędzie tam, gdzie mamy do czynienia z karmelem czy też kajmakiem. Głównie właśnie dlatego, że się nie krystalizuje, a więc po ostudzeniu nie zmienia konsystencji, a po drugie daje się karmelizować. Tym sposobem powstał ten oto keto wegański mazurek. Równie pyszny

Modern Cave Girl
Ciasto Hucułka 1661

słoika dżemu z czarnej lub czerwonej porzeczki 3 białka 1/2 szkl cukru 1/2 opakowania kisielu np. jagodowego 6 łyżek orzechów włoskich posiekanych Masa: 120 g masła 300 g kajmaku Ciasto kruche 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i dzielimy go na 2 części, a następnie z każdej z nich odcinamy po 1/5 i chowamy do zamrażalki. Jeśli macie dwie(...)ostudzone ciasta zdejmujemy z blaszek oraz odklejamy papiery z nich. 5. Jeden blat z powrotem wkładamy do blaszki. Masa 6. Masło miksujemy na puch, a następnie dodajemy po łyżce kajmaku aż do wykończenia. 7. Gotową masę wykładamy na dolny blat, przykrywamy drugim blatem, owijamy folią i chowamy do lodówki na cała noc.  Po wyjęciu z lodówki następnego dnia, ciasto

Gotowanie...to proste !
Kruche babeczki z czekoladą, konfiturą z porzeczek, kajmakiem i bitą śmietaną 123

coś naprawdę słodkiego i nieważne, że to ma z tysiąc kalorii, ważne, że słodkie i pyszne :D I takie właśnie  są  te babeczki, po prostu sama słodycz - kajmak, czekolada i bita śmietana, których słodki smak przełamuje lekko kwaśna konfitura z porzeczek. Kruche babeczki z czekoladą, konfiturą z porzeczek, kajmakiem i bitą śmietaną Składniki: Ciasto

Na kulinarnym poligonie
Ciasto Snickers 157

łyżki cukru 1 i 3/4 łyżki miodu Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 100 g masła Dodatkowo: 250 g kajmaku Masa orzechowa 1.  W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, następnie dodajemy posiekane orzechy i całość podgrzewamy przez około 5 minut na małym ogniu ciągle mieszając. Następnie zestawiamy z ognia do lekkiego przestygnięcia(...)opakowaniu i studzimy pod folią aby nie było kożucha. 4. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu, aż do wykończenia składników. Złożenie ciasta według kolejności: - blat - kajmak - blat - masa budyniowa - blat z masą orzechową Ciasto najlepiej smakuje po 1 dniowym odstaniu. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Kruche rurki z kremem kajmakowym 102

Masa kajmakowa: 350 ml śmietany kremówki 200 gr masy kajmakowej 2 łyżeczki spirytusu Kremówkę wlać do misy miksera ubić na sztywno, po koniec ubijania dodawać powoli, łyżka po łyżce kajmak. Kolejną łyżkę kajmaku dodawać po dokładnym wmiksowaniu poprzedniej porcji, dodać spityrus, krótko zmiksować. Krem kajmakowy przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką Bismarck (nr 230 Wiltona) lub inną do nadziewania

moj przepis na
Domowe wafelki Knoppers 123

oryginalnego przepisu, to dla mnie nadal jest ciut za słodki – ale to kwestia gustu. Dla małych i dużych łasuchów, pożywny wafelek przekładny masą orzechową, masą waniliową i kajmakiem. Bardzo łatwy do zrobienia. Można dodatkowo polać czekoladą lub zanurzyć w czekoladzie. Przepis wart wypróbowania! Składniki na wafle o standardowej wielości kwadratu o boku około 30 cm (wychodzi około 30 wafelków(...)Ponadto: Opakowanie wafli 1/4 puszki masy kajmakowej Pierwszy wafel położyć na deseczce, posmarować masą z nutelli, przykryć drugim waflem. Następnie posmarować masą mleczną, przykryć trzecim waflem. Następnie cienko rozsmarować kajmakiem, przykryć czwartym waflem. Obciążyć deseczką i włożyć na lekkie stężenie kremów do lodówki na 2 godziny. Na 15 min przed podaniem wyjąć z lodówki i pokroić. Ewentualnie: 100 gr czekolady

moj przepis na
Ciasto 3 BIT wersja mniej słodka ze wskazówkami 124

prawidłowo ubić śmietanę ze śmietan fixem lub żelatyną. Efektem warsztatów było bardzo popularne ciasto 3 BIT. U mnie dziewczyny poznały wersję mniej słodką, z kakaowymi herbatnikami, z mniejszą ilością kajmaku i cukru Składniki na blachę 40×30 cm: 500 g herbatnikow kakaowych około 75 szt 250 g masy kajmakowej, możecie dać więcej, ja nie chciałam przesłodzić 2 budynie śmietankowe(...)dodać 2 śmietan fixy. Dodaje się je na samym początku ubijania śmietany. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć 1 warstwę herbatników, tak aby forma była dokładnie pokryta herbatnikami. Rozsmarować kajmak, najpierw delikatnie, nie szarpać łyżką, bo herbatniki się wtedy podnoszą. Można łyżkę maczać we wrzątku, żeby sobie ułatwić. Wyrównać. Wyłożyć 2 warstwę herbatników, wyłożyć krem budyniowy. Wyrównać. Wyłożyć 3 warstwę

moj przepis na
Sernik papieski 276

Beza orzechowa: 6 białek pół szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka mielonych orzechów włoskich 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej szczypta soli Dodatkowo: 1 puszka kajmaku (ok 500g) 200g masła w temperaturze pokojowej pół opakowania herbatników     *** Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia ( użyłam foremki o wymiarach 26 x 26 cm ). Na dnie blaszki(...)Pieczemy dalej w temperaturze przez 180’C przez 30 minut. Sernik wyjmujemy z piekarnika i odkładamy do przestudzenia *** *** Masło ubijmy mikserem na puch, następnie wrzucamy po jednej łyżce kajmaku i cały czas miksujemy, do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Na bezie rozprowadzamy równomiernie masę kajmakową *** *** Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz słonecznik i podgrzewamy ciągle mieszając, aż słonecznik skarmelizuje się

Blog z Apetytem
Kruche rurki z kremem kajmakowym 105

Masa kajmakowa: 350 ml śmietany kremówki 200 gr masy kajmakowej 2 łyżeczki spirytusu Kremówkę wlać do misy miksera ubić na sztywno, po koniec ubijania dodawać powoli, łyżka po łyżce kajmak. Kolejną łyżkę kajmaku dodawać po dokładnym wmiksowaniu poprzedniej porcji, dodać spityrus, krótko zmiksować. Krem kajmakowy przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką Bismarck (nr 230 Wiltona) lub inną do nadziewania

moj przepis na
Domowe wafelki Knoppers 124

oryginalnego przepisu, to dla mnie nadal jest ciut za słodki – ale to kwestia gustu. Dla małych i dużych łasuchów, pożywny wafelek przekładny masą orzechową, masą waniliową i kajmakiem. Bardzo łatwy do zrobienia. Można dodatkowo polać czekoladą lub zanurzyć w czekoladzie. Przepis wart wypróbowania! Składniki na wafle o standardowej wielości kwadratu o boku około 30 cm (wychodzi około 30 wafelków(...)Ponadto: Opakowanie wafli 1/4 puszki masy kajmakowej Pierwszy wafel położyć na deseczce, posmarować masą z nutelli, przykryć drugim waflem. Następnie posmarować masą mleczną, przykryć trzecim waflem. Następnie cienko rozsmarować kajmakiem, przykryć czwartym waflem. Obciążyć deseczką i włożyć na lekkie stężenie kremów do lodówki na 2 godziny. Na 15 min przed podaniem wyjąć z lodówki i pokroić. Ewentualnie: 100 gr czekolady

moj przepis na
Ciasto 3 BIT wersja mniej słodka ze wskazówkami 121

prawidłowo ubić śmietanę ze śmietan fixem lub żelatyną. Efektem warsztatów było bardzo popularne ciasto 3 BIT. U mnie dziewczyny poznały wersję mniej słodką, z kakaowymi herbatnikami, z mniejszą ilością kajmaku i cukru Składniki na blachę 40×30 cm: 500 g herbatnikow kakaowych około 75 szt 250 g masy kajmakowej, możecie dać więcej, ja nie chciałam przesłodzić 2 budynie śmietankowe(...)dodać 2 śmietan fixy. Dodaje się je na samym początku ubijania śmietany. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć 1 warstwę herbatników, tak aby forma była dokładnie pokryta herbatnikami. Rozsmarować kajmak, najpierw delikatnie, nie szarpać łyżką, bo herbatniki się wtedy podnoszą. Można łyżkę maczać we wrzątku, żeby sobie ułatwić. Wyrównać. Wyłożyć 2 warstwę herbatników, wyłożyć krem budyniowy. Wyrównać. Wyłożyć 3 warstwę

moj przepis na
Łatwy sernik bez pieczenia – gotowany 145

zmielonego twarogu lub sera z wiaderka 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki mleka 200 g masła 4 jajka 2 budynie waniliowe bez cukru (po 40 g) 200 g kajmaku z puszki 50-100 g orzeszków ziemnych Herbatniki kruszymy na pył (najwygodniej w malakserze, ale można też ręcznie). Łączymy z rozpuszczonym masłem oraz masłem orzechowym i mieszamy, aż powstaną jednolite okruchy(...)czas mieszamy – masa się zagotuje i zacznie gęstnieć. Gdy pojawią się bąble, zdejmujemy z ognia i wlewamy na przygotowany spód. Zostawiamy do przestygnięcia. Na lekko ciepłym serniku rozsmarowujemy kajmak. Posypujemy orzeszkami – można je uprzednio podprażyć na suchej patelni. Sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Post Łatwy sernik bez pieczenia – gotowany pochodzi

Poezja smaku