kajmak - 2148 przepisów (strona:33/144)

Łatwy sernik bez pieczenia – gotowany 122

zmielonego twarogu lub sera z wiaderka 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki mleka 200 g masła 4 jajka 2 budynie waniliowe bez cukru (po 40 g) 200 g kajmaku z puszki 50-100 g orzeszków ziemnych Herbatniki kruszymy na pył (najwygodniej w malakserze, ale można też ręcznie). Łączymy z rozpuszczonym masłem oraz masłem orzechowym i mieszamy, aż powstaną jednolite okruchy(...)czas mieszamy – masa się zagotuje i zacznie gęstnieć. Gdy pojawią się bąble, zdejmujemy z ognia i wlewamy na przygotowany spód. Zostawiamy do przestygnięcia. Na lekko ciepłym serniku rozsmarowujemy kajmak. Posypujemy orzeszkami – można je uprzednio podprażyć na suchej patelni. Sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Post Łatwy sernik bez pieczenia – gotowany pochodzi

Poezja smaku
Szyszki z ryżu preparowanego, czekolady i kajmaku 100

Szyszki z ryżu preparowanego, czekolady i kajmaku to wspomnienie dzieciństwa. Prosta do wykonania i bardzo smaczna słodycz. Artykuł Szyszki z ryżu preparowanego, czekolady i kajmaku pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto "Szampańskie" 139

litra mleka 600 ml mleka 5 łyżek cukru ( lub do smaku) Z podanych składników gotujemy budyń ( ma być gęsty). Gorący wylewamy na ciasto. Masa kajmakowa  ( można też użyć kajmaku z puszki- ja zrobiłam domowy- jest jaśniejszy i lepiej kontrastuje z czekoladą) 400 ml mleka 300 g cukru cukier waniliowy małe opakowanie 4 czubate łyżki masła Mleko i cukier gotujemy(...)zgęstnieje i powstanie kajmak. Po ostudzeniu ucieramy na puch z masłem. Dodatki: 1 pomarańcza 100 g gorzkiej czekolady 1 galaretka pomarańczowa   WYKONANIE: blat ciasta   gorący budyń szybko przykrywamy drugim blatem ciasta (i odstawiamy do ostudzenia)   masa kajmakowa     kawałki czekolady    plastry pomarańczy   zalewamy tężejącą galaretką ( na 400 ml wody)   Smacznego! p { margin

Domowe ciasta
Ciasto czekoladowe z kremem kajmakowym 121

Ciasto czekoladowe z kajmakiem, to bez wątpienia wypiek, który świetnie się prezentuje na stole i z powodzeniem zastąpi kawałek tortu. To połączenie mocno czekoladowego ciasta ze słodyczą masy krówkowej. Wybornie smakuje. Ciasto mimo dużej zawartości kakao nie jest suche, tylko idealnie wilgotne. Długo pozostaje świeże. SKŁADNIKI Ciasto: 3 jajka szczypta soli 150 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego(...)czarnej porzeczki lub innego 50 ml oleju rzepakowego 300 g mąki pszennej tortowej 40 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody Masa kajmakowa: 1 puszka kajmaku (masy krówkowej) 200 g śmietany 30% 100 g masła w temperaturze pokojowej 2 śmietan-fixy wiórki czekoladowe WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Formę keksową o wymiarach

Passions hobbies life
Tort kajmakowy z mango 91

biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej czarnej herbaty Krem kajmakowy: 150 g śmietanki 30 % 125 g serka mascarpone 3 łyżki kajmaku 1 łyżka kakao Śmietankę ubijam, a następnie dodaję do niej mascarpone, kajmak i kakao i całość delikatnie miksuję na wolnych obrotach. Krem mango: 200 g puree z mango (1 średniej

Słodki sentyment
Ciasto serowo-kajmakowe 187

Piątnica z wiaderka) 4 łyżki cukru pudru 1 op. cukru z wanilią (12 g) lub cukru wanilinowego 4 łyżeczki żelatyny 250 ml niesłodzonego mleka skondensowanego Masa kajmakowa: 400 g kajmaku 3 łyżeczki żelatyny 250 ml niesłodzonego mleka skondensowanego Dodatkowo: 50-70 g kakaowych herbatników Do misy miksera wybijamy jajka. Dodajemy szczyptę soli, drobny cukier oraz cukier wanilinowy. Ubijamy całość(...)miksujemy lub mieszamy łyżką (do ujednolicenia konsystencji). Żelatynę zalewamy mniej więcej 1/4 szklanki zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy na małej mocy palnika, do rozpuszczenia. Łączymy z kajmakiem Schłodzone mleko skondensowane miksujemy na puszystą masę. Łączymy z masą kajmakową. Masę kajmakową wylewamy na masę serową, wyrównujemy. Kakaowe herbatniki mielimy na piach. Posypujemy po wierzchu ciasta. Odstawiamy do całkowitego

Smaki Na Talerzu
Baileys homemade 103

kieliszek domowego Baileysa. …. ten opis przygotowałam wczoraj. A dzisiaj ? proszę piękne słońce, pomogło !!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Baileys homemade Składniki 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego lub puszka gotowego kajmaku 0,5 litra wódki czystej 0,5 szklanki mleka szklanka 250 ml 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub małe espresso Instrukcje Puszkę z mlekiem gotujemy 2 godziny na małym ogniu, pamiętając(...)puszka była cały czas zanurzona w wodzie. W razie potrzeby dolewamy wodę. Puszkę otwieramy po całkowitym wystudzeniu. (Można użyć gotowego kajmaku). Mleko, masę z puszki i kawę rozpuszczoną w małej ilości wody miksujemy lub dokładnie blendujemy. Dodajemy wódkę i przelewamy do butelek. Schładzamy i do czasu wypicia przechowujemy w lodówce. Artykuł Baileys homemade pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Mazurek z orzechami 99

chłodnym i suchym miejscu. Wypełnienie i wykończenie mazurka zajmuje dosłownie 10 minut, można zrobić, to tuż przed podaniem. Mazurek z orzechami jest bardzo pyszny, smak orzechów zatopionych w kajmaku w połączeniu z dżem porzeczkowy idealnie do siebie pasuje. Smacznego. Print Mazurek z orzechami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Prosty mazurek z chrupiącymi orzechami. Course Desery(...)Cuisine Polska Keyword kajmak, orzechy Prep Time 20 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 40 minutes Servings 15 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 180 g mąki krupczatki 50 g mąki pszennej 120 g masła 110 g drobnego cukru 1 średnie jajko Składniki na masę 400 g gotowej masy kajmakowej 10 łyżek dżemu z czarnej porzeczki 50 g migdałów

SprawdzonaKuchnia.pl
Kajmaki kakaowe (wafle domowe) 284

Domowe wafle kakaowe inaczej zwane kajmakami, chyba trochę ostatnio zapomniane, a szkoda bo są pyszne i łatwe w wykonaniu. Składniki: 1 opakowanie wafli 200g masła pół szklanki cukru 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mleka w proszku 1/3 szklanki wody Przepis: W rondelku roztapiamy masło, dodajemy wodę, kakao i cukier. Mieszamy do rozpuszczenia cukru. Masę zostawiamy do ostygnięcia, Do ostygniętej masy(...)proszku i dokładnie mieszamy, Wafle przekładamy masą i obciążamy np. deską aby były równe, Gotowe wafle ostawiamy do lodówki na kilka godzin, po tym czasie dowolnie kroimy. Artykuł Kajmaki kakaowe (wafle domowe) pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Ciasto milionera 156

duża dawka słodyczy! Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 100 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Dodatkowo: 1/2 puszki kajmaku ok. 50-70 g mieszanki bakalii 100 g gorzkiej czekolady 5-6 łyżek śmietanki 30% 1 łyżka płatków migdałowych 30 g białej czekolady Wykonanie: Ciasto: Do miski przesiewamy przez sitko(...)przenosimy go na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min. Studzimy. Na spodzie rozsmarowujemy masę kajmakową. Na kajmak wykładamy mieszankę orzechów i owoców suszonych (u mnie: orzeszki ziemne, rodzynki, suszony rabarbar, chipsy bananowe, karmelizowane migdały, suszona miechunka, suszona żurawina). Do posiekanej czekolady gorzkiej dodajemy śmietankę kremówkę i rozpuszczamy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto milionera 156

duża dawka słodyczy! Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 100 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Dodatkowo: 1/2 puszki kajmaku ok. 50-70 g mieszanki bakalii 100 g gorzkiej czekolady 5-6 łyżek śmietanki 30% 1 łyżka płatków migdałowych 30 g białej czekolady Wykonanie: Ciasto: Do miski przesiewamy przez sitko(...)przenosimy go na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min. Studzimy. Na spodzie rozsmarowujemy masę kajmakową. Na kajmak wykładamy mieszankę orzechów i owoców suszonych (u mnie: orzeszki ziemne, rodzynki, suszony rabarbar, chipsy bananowe, karmelizowane migdały, suszona miechunka, suszona żurawina). Do posiekanej czekolady gorzkiej dodajemy śmietankę kremówkę i rozpuszczamy

Kuchnia MagdaLeny
Babka karmelowa, dwukolorowa 130

Pyszna babka pachnąca kajmakiem. Dzięki kakao wyczarowałam dwa kolory, a lukier i kawałki karmelu z borówkami to niebo w gębie! Polecam Co nam trzeba? forma do babki szeroka, nie za wysoka 300g mąki 4 jajka 150 g cukru brązowego (trzcinowego) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300g masy kajmakowej 100ml mleka pół kostki masła prawdziwego 2 łyżki kakao prawdziwego lukier: cukier(...)czubate łyżki, łyżka gorącej wody, kilka kropel soku z cytryny kawałeczki posypki karmelowej borówki amerykańskie Robimy! Masło rozpuszczamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kajmak i dalej miksujemy. Następnie po kolei dodajemy mleko, mąkę przesianą przez sitko i wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz masło. Powstałe ciasto dzielimy na pół. Do jednej połowy dajemy kakao. Lekko

Latosiowydom
Kruche rurki z kremem kajmakowym 173

Masa kajmakowa: 350 ml śmietany kremówki 200 gr masy kajmakowej 2 łyżeczki spirytusu Kremówkę wlać do misy miksera ubić na sztywno, po koniec ubijania dodawać powoli, łyżka po łyżce kajmak. Kolejną łyżkę kajmaku dodawać po dokładnym wmiksowaniu poprzedniej porcji, dodać spityrus, krótko zmiksować. Krem kajmakowy przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką Bismarck (nr 230 Wiltona) lub inną do nadziewania

moj przepis na
Domowe wafelki Knoppers 137

oryginalnego przepisu, to dla mnie nadal jest ciut za słodki – ale to kwestia gustu. Dla małych i dużych łasuchów, pożywny wafelek przekładny masą orzechową, masą waniliową i kajmakiem. Bardzo łatwy do zrobienia. Można dodatkowo polać czekoladą lub zanurzyć w czekoladzie. Przepis wart wypróbowania! Składniki na wafle o standardowej wielości kwadratu o boku około 30 cm (wychodzi około 30 wafelków(...)Ponadto: Opakowanie wafli 1/4 puszki masy kajmakowej Pierwszy wafel położyć na deseczce, posmarować masą z nutelli, przykryć drugim waflem. Następnie posmarować masą mleczną, przykryć trzecim waflem. Następnie cienko rozsmarować kajmakiem, przykryć czwartym waflem. Obciążyć deseczką i włożyć na lekkie stężenie kremów do lodówki na 2 godziny. Na 15 min przed podaniem wyjąć z lodówki i pokroić. Ewentualnie: 100 gr czekolady

moj przepis na
Ciasto 3 BIT wersja mniej słodka ze wskazówkami 154

prawidłowo ubić śmietanę ze śmietan fixem lub żelatyną. Efektem warsztatów było bardzo popularne ciasto 3 BIT. U mnie dziewczyny poznały wersję mniej słodką, z kakaowymi herbatnikami, z mniejszą ilością kajmaku i cukru Składniki na blachę 40×30 cm: 500 g herbatnikow kakaowych około 75 szt 250 g masy kajmakowej, możecie dać więcej, ja nie chciałam przesłodzić 2 budynie śmietankowe(...)dodać 2 śmietan fixy. Dodaje się je na samym początku ubijania śmietany. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć 1 warstwę herbatników, tak aby forma była dokładnie pokryta herbatnikami. Rozsmarować kajmak, najpierw delikatnie, nie szarpać łyżką, bo herbatniki się wtedy podnoszą. Można łyżkę maczać we wrzątku, żeby sobie ułatwić. Wyrównać. Wyłożyć 2 warstwę herbatników, wyłożyć krem budyniowy. Wyrównać. Wyłożyć 3 warstwę

moj przepis na