kuchni, więc postanowiłam zabrać się za to ponownie. Inspirując się przepisem na naleśniki z kaszy gryczanej, zrobiłam nową wersję - z ryżu basmati. Tym razem dodałam nieco mąki ziemniaczanej i, co oczywiste, szpinaku. Ciasto wyszło dość lejące, ale mimo to z zapałem i ciekawością zabrałam się za smażenie. Moja mała, teflonowa patelnia jest niezawodna, dlatego użyłam jej również tym razem
Kuchnia Elliekuchni odnieść filiżankę, wróciłam. Patrzę a tam ona! Gąsienica wspina się na pozostałości po bazylii.Rysia jedna! W tym momencie dotarło do mnie, że mam zwierzątko, takie balkonowe. Nie mogę jeszcze rozgryźć tych istot. Poprzednie dwie żarły miętę, przechadzały się po rozmarynie. Ponadgryzały liście borówki amerykańskiej i szałwię. A ta? Popróbowała świeżo wyrośniętą rukolę, ale chyba jej nie smakowało
Blondynka Gotujeodrobiną octu na 3 godz. W przypadku filetów w oleju wystarczy je wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym. Cebulę pokroić w kostkę, posolić i zeszklić na oleju ( nie można jej zrumienić ma się tylko zeszklić ). Gdy zmięknie dodać cynamon, majeranek, cukier i koncentrat pomidorowy. Doprawić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Na każdy płat śledziowy nałożyć porcję farszu cebulowego(...)ciasno w naczyniu, posypać ziarnami pieprzu, ziela angielskiego i liściem laurowym. Zalać olejem i odstawić do lodówki. Artykuł ŚLEDZIE PO KASZUBSKU pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaDzisiaj proponujemy alternatywę dla żurawiny, która w połączeniu z camembertem stanowią klasyczny duet. Zamiast żurawiny postanowiliśmy wykorzystać owoc granatu, który również charakteryzuje się
Kuchnia od dwojgaTa surówka jest prawie identyczna jak ta podawana w chińskich restauracjach. Zaraz po zrobieniu jest chrupiąca ale im starsza tym lepsza. Dlatego gdy planujemy większą imprezę
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki na 4 porcje: 3 jajka 1 kubek śmietany kremówki 1 kubek mleka 1 kubek cukru laska wanilii szczypta soli polewa do lodów karmelowa lub inna
Luźna Kuchniakuchni akurat coś innego), czynność powtarzamy. W sumie nakładamy 3 warstwy czekolady. Gdy ostatnia zastygnie, odcinamy końcówkę woreczka lub rękawa cukierniczego i wypełniamy nadzieniem po kolei każdą czekoladkę. Najlepiej zostawić około 1mm wolnego miejsca od brzegu, to będzie nasze dno. Foremkę znów wkładamy na chwile do lodówki. Na końcu wypełniamy każdą pralinę od góry czekoladą tworząc jej dno i znów
Relaxtimedanie kuchni kresowej ,idealnie sprawdza się w upalne dni. Składniki 1 l kefiru 250 ml śmietany 18% 2 duże ogórki gruntowe 2 jajka sok z 1/2 cytryny pęczek koperku pęczek botwiny sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Botwinę płuczemy i siekamy (bez buraczków). Wrzucamy do wrzątku ,dodajemy sok z cytryny i gotujemy do jej miękkości
R'n'G Kitchenrodzaj kuchni. To też się chwali. Na początek wybraliśmy burgery: ja zdecydowałam się na Hawaiian Hamburger (20 zł) z grillowaną szynką, ananasem i serem, a Mąż na Classic American Cheesburger (19,50 zł) z podwójnym serem. Do tego piwo Paulaner (8 zł za 0,5l). Burgery były dobre, bułka nie rozpadała się, chociaż można jeszcze popracować nad jej jakością
Pasja Smakukuchni i jest tam traktowana z dużym szacunkiem. Nikt tak naprawdę nie pamięta skąd wzięła się Tabbouleh, prawdopodobnie przybyła do Jerozolimy z Libanu i Syrii, pewne jest jedno, że szybko stała się integralną częścią palestyńskiego dziedzictwa. Tabbouleh to sałatka pietruszkowa, a nie bulgurowa, choć ilość pietruszki zmienia się w zależności od tego kto ją przygotowuje, Libańczycy używają jej naprawdę
Słodki KompromisChyba każdy z nas miał takie chwil ę kiedy nagle i niepohamowanie ma ochotę na "coś słodkiego". Problem pojawia się gdy w naszej domowej spiżarce n
Projekty ze smakiemSkładniki: NADZIENIE: twaróg półtłusty 50 dag, żółtka 2 sztuki, mleko 3,2% 1/2 szklanki, aromat migdałowy 1 łyżeczka, cukier puder 2 łyżki, skórka pomarańczowa kandyzowana 125
W Mojej Kuchni LubięU mnie w domu dosyć często pojawia się babka ziemniaczana ale ta klasyczna, z cebulka i mięskiem. Tym razem postanowiłam, że zrobię babkę z gotowanych ziemniaków
Kuchnia VikiMonte, obecnie luksusowe przedmieścia Funchal, dawniej odrębna miejscowość uzdrowiskowa, do której przybywali kuracjusze już w XIX wieku, m.in. Karol I Habsburg. Miejscowość znajduje się na wzgórzu
Taste Of My Daypomysł na to danie :) Kolory naszego dania idealnie oddają kolorystykę tamtego regionu. Niezwykła ilość przypraw to główna cecha dań hinduskich. To sedno niezwykłego smaku i tak wielkiej popularności kuchni Indii na całym świecie. Cieszcie oczy tymi kolorami :) A teraz, jak już pobudziliśmy Wasze kubki smakowe, zabieramy się do pracy :) Ryż z soczewicą i warzywami : (4 osoby) Składniki: 2 torebki(...)kroimy w kostkę jednak nie zbyt drobno, chodzi oto, aby były wyczuwalne w trakcie konsumpcji. Na rozgrzaną suchą patelnię wsypujemy garam masalę i prażymy ja przez chwilę. WAŻNE !, żeby jej nie spalić, a jedynie delikatnie uprażyć, aby wydobyć z niej jak najwięcej aromatów. Teraz dodajemy dużą łyżkę pasty tandoori (dostaniecie ją w sklepach z przyprawami z całego świata
vegetanie