jej kuchnia - 1500 przepisów (strona:43/100)

Szpinakowe naleśniki z twarożkiem i łososiem (bezglutenowe) 187

kuchni, więc postanowiłam zabrać się za to ponownie.  Inspirując się przepisem na naleśniki z kaszy gryczanej, zrobiłam nową wersję - z ryżu basmati. Tym razem dodałam nieco mąki ziemniaczanej i, co oczywiste, szpinaku. Ciasto wyszło dość lejące, ale mimo to z zapałem i ciekawością zabrałam się za smażenie. Moja mała, teflonowa patelnia jest niezawodna, dlatego użyłam jej również tym razem

Kuchnia Ellie
Ach ta Rysia! 236

kuchni odnieść filiżankę, wróciłam. Patrzę a tam ona! Gąsienica wspina się na pozostałości po bazylii.Rysia jedna!  W tym momencie dotarło do mnie, że mam zwierzątko, takie balkonowe. Nie mogę jeszcze rozgryźć tych istot. Poprzednie dwie żarły miętę, przechadzały się po rozmarynie. Ponadgryzały liście borówki amerykańskiej i szałwię. A ta? Popróbowała świeżo wyrośniętą rukolę, ale chyba jej nie smakowało

Blondynka Gotuje
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU 184

odrobiną octu na 3 godz. W przypadku filetów w oleju wystarczy je wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym. Cebulę pokroić w kostkę, posolić i zeszklić na oleju ( nie można jej zrumienić ma się tylko zeszklić ). Gdy zmięknie dodać cynamon, majeranek, cukier i koncentrat pomidorowy. Doprawić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Na każdy płat śledziowy nałożyć porcję farszu cebulowego(...)ciasno w naczyniu, posypać ziarnami pieprzu, ziela angielskiego i liściem laurowym. Zalać olejem i odstawić do lodówki. Artykuł ŚLEDZIE PO KASZUBSKU pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Grillowany camembert z sosem z granata i lekka salata 153

Dzisiaj proponujemy alternatywę dla żurawiny, która w połączeniu z camembertem stanowią klasyczny duet.  Zamiast żurawiny postanowiliśmy wykorzystać owoc granatu, który również charakteryzuje się

Kuchnia od dwojga
surówka jak z chińskiej restauracji 137

Ta surówka jest prawie identyczna jak ta podawana w chińskich restauracjach. Zaraz po zrobieniu jest chrupiąca ale im starsza tym lepsza. Dlatego gdy planujemy większą imprezę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pływające bezy 199

Składniki na 4 porcje: 3 jajka 1 kubek śmietany kremówki 1 kubek mleka 1 kubek cukru laska wanilii szczypta soli polewa do lodów karmelowa lub inna

Luźna Kuchnia
Malinowe praliny 140

kuchni akurat coś innego), czynność powtarzamy. W sumie nakładamy 3 warstwy czekolady. Gdy ostatnia zastygnie, odcinamy końcówkę woreczka lub rękawa cukierniczego i wypełniamy nadzieniem po kolei każdą czekoladkę. Najlepiej zostawić około 1mm wolnego miejsca od brzegu, to będzie nasze dno. Foremkę znów wkładamy na chwile do lodówki. Na końcu wypełniamy każdą pralinę od góry czekoladą tworząc jej dno i znów

Relaxtime
Chłodnik z botwinki 205

danie kuchni kresowej ,idealnie sprawdza się w upalne dni. Składniki 1 l kefiru 250 ml śmietany 18% 2 duże ogórki gruntowe 2 jajka sok z 1/2 cytryny pęczek koperku pęczek botwiny sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Botwinę płuczemy i siekamy (bez buraczków). Wrzucamy do wrzątku ,dodajemy sok z cytryny i gotujemy do jej miękkości

R'n'G Kitchen
Red Rock City - opinia 254

rodzaj kuchni. To też się chwali. Na początek wybraliśmy burgery: ja zdecydowałam się na Hawaiian Hamburger (20 zł) z grillowaną szynką, ananasem i serem, a Mąż na Classic American Cheesburger (19,50 zł) z podwójnym serem. Do tego piwo Paulaner (8 zł za 0,5l).  Burgery były dobre, bułka nie rozpadała się, chociaż można jeszcze popracować nad jej jakością

Pasja Smaku
Pstrąg z tabbouleh i grillowanymi pomidorkami 165

kuchni i jest tam traktowana z dużym szacunkiem. Nikt tak naprawdę nie pamięta skąd wzięła się Tabbouleh, prawdopodobnie przybyła do Jerozolimy z Libanu i Syrii, pewne jest jedno, że szybko stała się integralną częścią palestyńskiego dziedzictwa. Tabbouleh to sałatka pietruszkowa, a nie bulgurowa, choć ilość pietruszki zmienia się w zależności od tego kto ją przygotowuje, Libańczycy używają jej naprawdę

Słodki Kompromis
Z miłości do słodkości, czyli przepis na praliny i czekoladowego łamańca z marką Helio 185

Chyba każdy z nas miał takie chwil ę kiedy nagle i niepohamowanie ma ochotę na "coś słodkiego". Problem pojawia się gdy w naszej domowej spiżarce n

Projekty ze smakiem
pyszne serowe odrywane drożdżówki... 166

Składniki: NADZIENIE: twaróg półtłusty 50 dag, żółtka 2 sztuki, mleko 3,2% 1/2 szklanki, aromat migdałowy 1 łyżeczka, cukier puder 2 łyżki, skórka pomarańczowa kandyzowana 125

W Mojej Kuchni Lubię
Babka z gotowanych ziemniaków z sosem 172

U mnie w domu dosyć często pojawia się babka ziemniaczana ale ta klasyczna, z cebulka i mięskiem. Tym razem postanowiłam, że zrobię babkę z gotowanych ziemniaków

Kuchnia Viki
Madera - ogród botaniczny na wzgórzu Monte 166

Monte, obecnie luksusowe przedmieścia Funchal, dawniej odrębna miejscowość uzdrowiskowa, do której przybywali kuracjusze już w XIX wieku, m.in. Karol I Habsburg. Miejscowość znajduje się na wzgórzu

Taste Of My Day
Ryż z soczewicą. Wyprawa do Indii. 164

pomysł na to danie :)   Kolory naszego dania idealnie oddają kolorystykę tamtego regionu. Niezwykła ilość przypraw to główna cecha dań hinduskich. To sedno niezwykłego smaku i tak wielkiej popularności kuchni Indii na całym świecie. Cieszcie oczy tymi kolorami :) A teraz, jak już pobudziliśmy Wasze kubki smakowe, zabieramy się do pracy :) Ryż z soczewicą i warzywami : (4 osoby) Składniki: 2 torebki(...)kroimy w kostkę jednak nie zbyt drobno, chodzi oto, aby były wyczuwalne w trakcie konsumpcji. Na rozgrzaną suchą patelnię wsypujemy garam masalę i prażymy ja przez chwilę. WAŻNE !, żeby jej nie spalić, a jedynie delikatnie uprażyć, aby wydobyć z niej jak najwięcej aromatów. Teraz dodajemy dużą łyżkę pasty tandoori (dostaniecie ją w sklepach z przyprawami z całego świata

vegetanie