wiórkami kokosowymi Ps. Wczorajszy post też został uzupełniony o przepis ;) Przepis: 40g mąki (pełnoziarnista + pszenna 3:1) 20g mąki kokosowej łyżka wiórek kokosowych 60ml mleczka kokosowego/mleka jajko 100g puree z dyni hokkoido szczypta cynamonu, soli coś do posłodzenia 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Mąkę i resztę suchych składników przesiewamy. Mokre miksujemy w drugiej
More food, love and dreamsCiasteczka owsiane są jednym z moich ulubionych deserów. Są słodkie i nie mają dużo kalorii, a jedzenie ich sprawia mi zawsze ogromną przyjemność. Przygotowanie ich jest
Niezły Młynekrozdrabniania wszystkich rodzajów składników. Marchewkę starłam w minutę:) (ale na tarce zostały nieduże kawałeczki warzywa). Pomógł mi również w przygotowaniu tego wspaniałego tortu. Składniki:Biszkopt:6 jajek – osobno żółtka i białka130g mąki pszennej (użyłam tortowej)50g zmielonych migdałów1 łyżeczka proszku do pieczenia180g cukru 1/3 łyżeczki aromatu śmietankowego lub waniliowego (polecam Dr.Oetker)Do nasączenia:1/2 szklanki zaparzonej kawy (ostygniętej
Mała Cukierenkaczęsto u nas goszczą. Tym razem sięgnęłam po stary, sprawdzony przepis na biszkopt z masą jabłkową, delikatnym kremem budyniowym i puszystą pianką z białek...forma 23x33 cm Biszkopt:3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Stale ubijając dodawać po 1 żółtku. Dodać przesianą mąkę, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto
Z miłości do słodkościSuper ciasto łączące delikatność biszkoptu i smakowitość jabłek, przełamane nutką cytryny. Polecam bo naprawdę pyszne. Składniki:6 jajek3/3 szklanki mąki3/4 szklanki cukrułyżeczka proszku do pieczenialitr
Z Majeczką w kuchniPączki uwielbiają wszyscy chyba, ja dziś zrobiłam moim dzieciakom mini pączusie, takie na jeden gryz :) Mięciutkie, pulchniutkie, rozpływają się w ustach, korzystajmy więc z uroków
Z Majeczką w kuchniGofry to fajny pomysł na smaczne śniadanie czy kolację, u mnie tak bardzo lubiane przez dzieciaki . Moja improwizacja to gofry razowe, pierwszy raz takie zagościły na
Z Majeczką w kuchnifirmy Tescoma w ramach świątecznego testowania otrzymałam foremki do wykonania uli.W fajnych Wielkanocnych wzorach: jajko, króliczek i kurczaczek.Składniki:200 g orzechów włoskich200 g cukru pudru1 białkoforemki do ciastek uli Delicja Tescomypół puszki masy kajmakowejwafle tortoweWykonanie:Orzechy mielimy, dodajemy cukier puder, białko. Dokładnie mieszamy.Wstawiamy do lodówki na min. godzinę na schłodzenie.Schłodzoną masę wkładamy do foremek, ściskamy, dołaczonym dzióbkiem robimy
Z Majeczką w kuchniPropozycja na kolację w sam raz :) Syta i pysznaSkładniki:szklanka makaronu łazankipuszka groszku puszka kukurydzy3 jajka1/2 kg piersi z kurczakapół pęczka natki pietruszkisól,pieprzsłodka papryka3 łyżki
Z Majeczką w kuchniPysze, złociste, kotleciki z ryby....Delikatne mięsko, dzieciakom bardzo przypadły do smakuSkładniki:1/2 kg filetu z morszczuka2 marchwie1 cebulapół pęczka natki pietruszki4 łyżki mleka1 jajko6 łyżek
Z Majeczką w kuchniCiasto które powstało z połączenia 2 różnych przepisów na ciasta. Efekt wyszedł idealny, rozpływająca się w ustach masa i przepyszne aromatyczne piernikowe ciasto. Składniki:ciasto
Z Majeczką w kuchniSzybki do przygotowania, pyszny serniczek. Polecam, zawsze wychodzi i nie opada Składniki:ciasto:2 szkl mąki1 szkl cukru2 jajka1/2 kostki margaryny1/2 łyżeczki proszku do pieczeniamasa
Z Majeczką w kuchnispecjalnymi tarczami do krojenia, siekania, szatkowania i rozdrabniania wszystkich rodzajów składników. Marchewkę starłam w minutę:). Pomógł mi również w przygotowaniu tego wspaniałego tortu. Składniki:Biszkopt:6 jajek – osobno żółtka i białka130g mąki pszennej (użyłam tortowej)50g zmielonych migdałów1 łyżeczka proszku do pieczenia180g cukru 1/3 łyżeczki aromatu śmietankowego lub waniliowego (polecam Dr.Oetker)Do nasączenia:1/2 szklanki zaparzonej kawy (ostygniętej
Mała Cukierenkasałatki częściej niż myślimy :) Polecam i zaczynamy:Składniki na miskę sałatki :10-12 małych ziemniaków 6 ogórków konserwowych1 kg matiasów1 czerwona cebulasól, pieprz sos tatarski z jajkiem- przepis tutajWykonanie:Moczymy śledzie.Ziemniaki gotujemy w mundurkach.Ugotowane ziemniaki kroimy w gubą kostkę. Wymoczone śledzie kroimy w paski. Ogórki w półtalarki. Cebulę- w półtalarki.Wszystkie składniki łączymy- dodajemy cały sos tatarski
Smaki EdytyKolejny pomysł na szybki obiad, którego urozmaiceniem jest dodanie nowego produktu jaki pojawił się na rynku, czyli białka z jajek kurzych firmy Newella. Obiad to połączenie piersi, suszonych pomidorów, fasoli, białka i serka kremowego. Całość mega apetyczna wyszła. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik