Składniki : 350 ml mleka 150 ml wody gazowanej 1 jajko 10 kopiastych łyżek mąki pszennej, 5 łyżek mąki owsianej, sól 1-2 łyżki oleju Naleśniki z mąki owsianej mają specyficzny smak. Jeśli w czasie smażenia ciasto będzie gęstnieć, należy dolać do niego ciut wody lub mleka. Przygotowanie: Podane składniki zmiksować... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula