Składniki: -4 jajka -kostka sera białego -kilka łyżek jogurtu naturalnego (gęstego) -pęczek szczypiorku -łyżka lub dwie majonezu -sól i pieprz [ew. kilka rzodkiewek, drobno pokrojona szynka lub tuńczyk] Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Następnie drobno kroimy - można też zetrzeć na tarce. Dodajemy do twarogu razem z posiekanym szczypiorkiem, jogurtem i majonezem. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. I śniadanie
KasiekGotujemajonezu – 0.5 puszki kukurydzy – 0.5 awokado – sól, pieprz – kilka pomidorków koktajlowych Składniki nadzienie z pastą jajeczną i rzodkiewką: – 2 jajka ugotowane na twardo – posiekana natka pietruszki – kilka plastrów szynki pokrojonej w drobną kostkę – majonez – kilka rzodkiewek * Przepis na babeczki vol au vent Z ciasta francuskiego ( przepis tutaj lub gotowego) przygotować(...)odsączamy tuńczyka, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy drobno pokrojone awokado i kukurydzę. Doprawiamy i dodajemy majonez tak, by składniki się połączyły. Odstawiamy. Dla nadzienia z pastą jajeczną: ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno pokrojoną szynkę, posiekaną natkę pietruszki, łączymy majonezem. Jak łatwo się domyślić, skoro mamy 32 babeczki i 4 nadzienia, to każdego rodzaju będzie po 8 :) Zaczynamy nadziewanie, tzn. do środka
Pociąg Do Kuchniżadna – bo faszerowany szynką i serem – ale smak… A smak jak wiemy, w kuchni jest najważniejszy ;) Składniki: 1 filet z kurczaka 2 plastry szynki 2 plastry sera żółtego 1 jajko 2 łyżki mleka bułka tarta mąka sól pieprz Przygotowanie: Filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół. Rozbijamy cienko. Opruszamy solą i pieprzem. Na rozbity i doprawiony filet(...)nakładamy szynkę i ser żółty. Całość składamy jak kieszonkę. Panierujemy w mące, jajku wymieszanym z mlekiem i bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu, na średnim ogniu, aż do uzyskania złocistego koloru
Jacob TastesSkładniki: jajka papryka pomidor plasterki szynki sól pieprz Wykonanie: Szynkę ułożyć w koszyczkach do muffinek, na nie położyć małe kawałeczki pomidora i papryki, wszystko delikatnie oprószyć solą i pieprzem, następnie wlać do koszyczka jajko, posolić i popieprzyć. Piec w piekarniku ok 20 minut, ostatnie 3 minuty z termoobiegiem
Pychotkaaapatelni, do tego zapach wędzonych wędlin I ćwikła. Życzę pogogodnych Świąt Wielkanocnych , smacznego jajka , miłości I zdrowia. Składniki:jajka na twardo- u mnie 10 szt :)wędlina( szynka, baleron itd )kiełbasaoliwa Ugotowane jajka , kroimy na pół. Rozgrzewamy patelnie z niewielką ilością oleju.Smażymy na średnim gazie z dwóch stron. Na drugiej patelni smażymy też na niewielkiej ilości oleju naszą ulubioną wędlinę
Smaki EdytyPost Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe śniadanie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojejuż jesteście po śniadaniu? Oto śniadanie w naszym wydaniu. Przyrządzić takie to krótka chwilka, ale niezbędna jest Ci kokilka :) Składniki (na jedna porcję): 2 jajka, 2-3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej, mała cebulka, kawałek serka pleśniowego (wg uznania), 2-3 pomidorki koktajlowe, przyprawy: sól, pieprz czy inne ulubione (dla nas tymianek), kiełki rzodkiewki do dekoracji oraz obowiązkowo spożycia
Delicious TitbitsMega kanapka jest to fajne rozwiązanie na sycące śniadanie SKŁADNIKI : ( na 2 kanapki ) chleb – 3 kromki ser mozzarella – 1 opakowanie – 150 gram pesto z bazyli jajka – 2 sztuki majonez szynka – 2 plasterki sałata – 2 liście sól, pieprz olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Dwie kromki posmarować pesto i przekroić na pół. Pokroić mozzarellę i ułożyć na połówkach posmarowanych kromek. Dodać szynkę
kuchniabellissima.wordpress.commajerankiem,czosnkiem i odrobiną soli. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Posmarować musztardą i zawinąć w plastry szynki a potem w folię spożywczą lub aluminiową.Odłożyć na godzinkę.Potem odwinąć z folii i owinąć ciastem francuskim. Ponacinać na wierzchu i posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego na 160-170 C piekarnika i piec ok 30-40 minut aż ciasto ładnie
Monia miesza i gotujewłaśnie te owoce sprawiają, że sałatka po prostu… wymiata! :) Składniki: 3 spore garście zielonych winogron (najlepiej bezpestkowych) 1/2 czerwonej papryki 3 duże jajka ugotowane na twardo 100 g żółtego sera 120 g wędzonej szynki 3 łyżki posiekanego szczypiorku(...)ząbki czosnku 2 czubate łyżki majonezu 1 płaska łyżka ketchupu sól pieprz Wykonanie: Winogrona myjemy, osuszamy i kroimy na połówki, a większe egzemplarze na ćwiartki. Ugotowane jajka dość drobno siekamy. Ser oraz szynkę kroimy w kostkę. Czerwoną paprykę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, majonez oraz ketchup
MyCookBook.plsobie miłe, smakowe wspomnienie. ;-) Jak dla mnie prawdziwa pychotka, zamierzam powtarzać w przyszłości. Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Farsz: 100g szynki konserwowej w plastrach 100g żółtego sera w plastrach 1/3 pęczka szczypiorku 1/2 ogórka szklarniowego 1 łyżka majonezu garść kiełków pieprz, sól 1. W garnku z nieprzywierającą powierzchnią gotujemy wodę(...)Przestudzone ciasto miksujemy z jajkami do uzyskania gładkiej masy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W przypadku braku rękawa, możemy wyłożyć ciasto zwykłą łyżką, zachowując wąski, podłużny kształt (uwaga - ciasto bardzo rośnie podczas pieczenia). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. Studzimy. 3. Przygotowujemy farsz: szynkę konserwową i żółty ser drobno
Szefowa kuchniporcja dla 2 męskich głodomorów)6 jajek4 łyżki mleka2 łyżki mąkiszynkapomidorgroszek zielony sól, pieprzsłodka paprykaser żółtyszczypiorekmasło klarowaneWykonanie:Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła sklarowanego. Wrzucamy szynkę, pomidor i groszek. Smażymy kilka minut. Jajka z mlekiem i mąką roztrzepujemy. Dodajemy sól, pieprz i paprykę. Wylewamy na podsmażone warzywka. Nie mieszamy, tylko delikatnie podważamy brzegi frittaty, aby masa jajeczna spłynęła
Walijskie Pichceniekotletów6-8 plasterków szynkikostki sera żółtegoolejsól, pieprz, paprika, bułka tartajajkomąka Wykonanie:Ubijamy kotlety- najlepiej ubijać między woreczkami.Ubity kotlet- solimy, pieprzymy , paprykujemy. Na kotlet układamy plaster szynki I ser żółty. Zawijamy. Obtaczamy w mace, jajku I bułce tartej.Smażymy na średnim gazie ze wszystkich stron. Kotlety podałam z brokułami.Smacznego
Smaki EdytyPrzekąska na przyjęcie :) Składniki szynka wieprzowa 50 dkg ser żółty 20 dkg jajka 4 szt cebula czerwona 1 szt ogórki kiszone 2-3 szt sól i pieprz majonez 2 łyżki … Czytaj dalej Sałatka serowa w szynce
czarrna od kuchnispecjalnymi kulkami lub np. fasolą/grochem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Składniki na farsz: 8 pieczarek, 150g startego żółtego sera, 150g szynki gotowanej, 2 ząbki czosnku, 3 jajka, 200ml śmietany 30%, przyprawy (sól, pieprz, zioła), olej. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Szynkę kroimy w niewielką kostkę i razem z pieczarkami oraz przeciśniętym czosnkiem podsmażamy
Pudełko rozmaitości