potraw na świąteczny stół „. Pyszna soczysta rolada. ok. 1,5 kg schabu 0,5 kg mięsa mielonego 300 g kurek ( u mnie mrożone ) 1 cebula 1 jajko kilka plastrów szynki suszonej jabłka sól, pieprz olej dodatkowo : sznurek bawełniany do wiązania Cebulę obrać i pokroić w kostkę
Polska Zupasię przejadły więc trochę poeksperymentowałam. Pasta z konserwy mięsnej jest kremowa i delikatna, ale jej smak zaostrzyłam chrzanem i chrupiącą rzodkiewką. Składniki: 120 g konserwy mięsnej (np. szynka mielona) 4 jajka 2 łyżki majonezu 5-6 rzodkiewek 1 łyżeczka ostrego chrzanu kilka gałązek koperku sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać. Konserwę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać jajka, majonez
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzypominało mi że jest lato;) Dlatego jem dużo owoców i przygotowuje kolorowe sałatki. Śniadanie : Wegański pasztet z grochu i czerwonej fasoli (przepis wkrótce na blogu) Lunch : Błyskawiczna sałatka: jajko, awokado, pomidor, szynka, sól, pieprz. Przekąska : Banan, nektarynka, brzoskwinia Smacznego
Codzienne Gotowaniektóra powstała dzięki spopularyzowaniu tradycyjnych przepisów włoskich imigrantów pośród amerykańskiego społeczeństwa i kojarzy się z włoską mammą wprost z hollywoodzkiego filmu. Składniki: Klopsiki: 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 jajko 2 łyżki świeżo startego parmezanu 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli czarny pieprz Sos pomidorowy: 1 cebula
Smakowity Blog Kulinarnyaromat. Dziś proponuję prostą sałatkę z rukoli i grillowanej cukinii. Znalazłam jeszcze jedną, niezbyt dużą cukinię w ogrodzie i byłoby żal gdyby się zmarnowała. Dodałam do niej jeszcze jajka, pomidorki koktajlowe, szynkę szwarcwaldzką i ser grana padano. Taka sałatkę możemy podać na kolację lub jako przystawkę przed daniem głównym.” Czytaj więcej
Wiem co jemPrzecież nie mogłabym Was nie zaskoczyć! Składniki: ciasto na tartę - przepis tutaj (klik) 3 duże marchwie 2 duże pietruszki 1 cukinia 1 bakłażan opakowanie boczku długo dojrzewającego lub szynki szwarcwaldzkiej 1 jajko 1 łyżka stołowa musztardy Dijon 1 duży ząbek czosnku (lub 2 małe) sól i pieprz do smaku Wykonanie: Przygotować ciasto na tartę według przepisu (klik) . Marchew, pietruszkę, cukinię
Garniec Magaliebyły jeszcze nieużywane silikonowe formy na tartletki, więc skorzystałem z okazji, żeby je przetestować. Wyszło pyszne, ale czego się można było spodziewać po kruchym spodzie i nadzieniu z szynki, cebuli i jajka
Milion SmakówPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 słoik selera krojonego 1 puszka kukurydzy 4 krążki ananasa 10 jajek 30 dag szynki 20 dag sera żółtego -tartego lub startego 1/2 pory 2 ząbki czosnku 5 łyżek majonezu sól
Ugotujmy Cośświeżych drożdży 50 g smalcu ze skwarkami 250-300 g letniej wody 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 200 g żółtego sera 150 g salami i szynki pieprz 5 jajek +1 żółtko SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Świeże drożdże połączyć z cukrem i częścią letniej wody , przykryć folią spożywczą i poczekać kilka minut aż wyrosną. W dużym naczyniu połączyć mąkę
zielonacukinkaJakie przyprawy kojarzą sie Wam z Wielkanocą? Moim zdaniem taką najbardziej wielkanocną przyprawą jest chrzan. Ostry. Czyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można wykorzystać go do zup, sosów i tylko nasza wyobraźnia nas ogranicza do czego jeszcze! Zapraszam Was dzisiaj na przepyszne drobiowe roladki z chrzanem i żurawiną. Połączenie idealne - ostro i słodko. Kruche, soczyste. Przepyszne
Szybko Tanio Smacznieprzyprawy oraz "proszek grzybowy" - razem smażyć około 1/2 godz. podlewając wodą w której gotowały się grzyby, zaprawić śmietaną i sos gotowy, ZRAZY 0,5kg. zmielonej szynki wieprzowej 1 jajko cebula łyżka masła klarowanego przyprawy:sól, pieprz, majeranek, ewentualnie vegeta WYKONANIE: cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na maśle, do mięsa wrzucamy wszystkie przyprawy i jajko, wyrabiamy, formujemy
Kuchnia Beatymiseczkach waflowych. Takich jakie używam do deserów. Polecam taką porcyjkę sałatki każdemu. Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku zielonego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 8 jajek 30 dag szynki 20 dag żółtego sera w kawałku peczek szczypiorku pęczek natki pietruszki 3 łyzki majonezu sól,pieprz miseczki waflowe ok 10 sztuk Wykonanie: Papryki kroimy w małą kosteczkę
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 300 g mąki łyżeczka suszonych drożdży 100 ml ciepłego mleka szczypta gałki muszkatołowej i tymianku kilka kropel sosu sojowego cebula kilka plasterków salami i szynki konserwowej 3 jajka parmezan Przygotowanie: Mąkę z szczyptą tymianku i gałki muszkatołowej przesiać do miski, wsypać drożdże i wlać mleko. Zagnieść, a miskę położyć na garnku z gorącą wodą
Gaździnka warzyewentualnie pół małej cebuli, ogórek koszony lub korniszony, pieczarki – u mnie tym razem bez tych dodatków Pomidory sparzamy gorącą wodą, obieramy ze skórki. Do miski wrzucamy otręby, jajka, twarożek, przyprawy. Szynkę kroimy w kostkę, paski jak nam wygodniej. Pomidorki kroimy na cztery dorzucamy do miski. Paprykę kroimy w drobna kostkę dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy
Humanistka w kuchni