Przepis na : śniadanie
Składniki: jajka papryka pomidor plasterki szynki sól pieprz Wykonanie: Szynkę ułożyć w koszyczkach do muffinek, na nie położyć małe kawałeczki pomidora i papryki, wszystko delikatnie oprószyć solą i pieprzem, następnie wlać do koszyczka jajko, posolić i popieprzyć. Piec w piekarniku ok 20 minut, ostatnie 3 minuty z termoobiegiem. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...