Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu

Przepis na : obiad

Cordon bleu, zwany również filetem szwajcarskim można uznać za ulepszoną wersję zwykłego sznycla. I choć zazwyczaj robiony jest z cielęciny, to w naszych domach bywa bardzo często robiony z fileta z piersi kurczaka. Ot, filozofia praktycznie żadna – bo faszerowany szynką i serem – ale smak… A smak jak wiemy, w kuchni jest najważniejszy ;) Składniki: 1 filet z kurczaka 2 plastry szynki 2 plastry sera żółtego 1 jajko 2 łyżki mleka bułka tarta mąka sól pieprz Przygotowanie: Filet z kurczaka prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jacob Tastes

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kurczak, szynka, ser, jajko, bułki, cordon bleu, filet z kurczaka, pierś, piersi, sznycle, sznycel, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, dania mięsne, kotlet, kotlety, obiad, kurczak z serem, dania z kurczakiem, piersi z kurczaka faszerowane, dania z piersi kurczaka, jajka faszerowane

Inne przepisy z Jacob Tastes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.