jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:294/455)

Cukinia faszerowana po meksykańsku 388

jeden ze swoich pomysłów na jej przygotowanie – z farszem meksykańskim. Jest mięso … kukurydza … ryż i ostry sos , który sprawia , że danie nie tylko świetnie smakuje , ale jest też niesamowicie sycące! Spróbujecie? SKŁADNIKI: ( 4 porcje ) - cukinia – 2 szt - mięso mielone – 400 g - jajko – 1 szt - ryż – 100 g - papryka czerwona – 1 szt - kukurydza

Ostra na Słodko
Nadziane bułki drożdżowe z serem 230

blacie. Nie może być zbyt cienkie. Większym naczyniem wykrawamy kółka, nakładamy farsz, przykrywamy drugim, i zlepiamy krawędzie. Mniejszą szklanką ponownie wykrawamy kółka.  5. Ciasto, które "odcinamy", zbieramy i powtarzamy czynność z punktu 4 - aż do momentu kiedy ciasto się skończy. 6. Bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, na każdą nakładamy starkowany ser. Pozostawiamy bułki do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut

Szefowa kuchni
Pierogi z białym serem wg Kasi 185

może być surowa szczypta soli Przygotowanie :   Mąkę wysypuję na stolnicę, wbijam jajko, mieszam je z mąką, solą, dolewam wodę i zagniatam ciasto dopóki nie uzyska odpowiedniej konsystencji takiej do rozwałkowania, jak za rzadkie to dosypuję więcej mąki.  Przykryć ciasto ściereczką i zająć się przygotowywaniem farszu, aby przez ten czas gluten w cieście zaczął pracować, wtedy ciasto będzie

Proste Potrawy
Razowo-pszenne naleśniki z warzywami, prażonym sezamem i serem "śmierdziuchem" :-) 265

mąki żytniej razowej 1 szklanka mąki pszennej 3 szklanki wody lekko gazowanej 2 jajka szczypta soli (my używamy himalajskiej) 5 łyżek oliwy Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski i mieszamy do uzyskania jednolitego, w miarę rzadkiego ciasta. Smażymy naleśniki na patelni lekko wysmarowanej oliwą. Składniki na farsz: 2 papryki 2 małe cebulki 15 małych pieczarek 8 łyżek prażonego sezamu 250g

kuchnia do kwadratu
Francuskie ślimaki z szynką i serem 236

sera żółtego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki śmietany 18% 1 jajko sól pieprz Cebulę i szynkę kroimy w małą kosteczkę i lekko obsmażamy. Możemy dodać bez podsmażania. Ser ścieramy na tarce i wszystko mieszamy ze śmietaną. Dodajemy białko i doprawiamy solą i pieprzem. Farsz wykładamy na ciasto i smarujemy. Pozostawiamy brzegi do sklejenia. Zawijamy jak roladę, kroimy plastry

Olikowa kuchnia
Quiche z kurkami 339

najsmaczniejszych grzybów, dlatego w połączeniu z maślanym kruchym ciastem nadają tarcie wyjątkowy smak. Farsz: ok. 500 g kurek 2 cebule 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki rozmarynu sól, pieprz Ciasto na quiche: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła (pół kostki) 1 duże jajko 1 płaska łyżeczka soli 1-2 łyżki wody (opcjonalnie) Zalewa: 2 jajka

Poezja smaku
Szpinak – właściwości lecznicze 303

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokiety z pieczarkami i cebulą 176

jajka 1.1/2 szklanki mąki  przennej Tyle samo letniej wody 1/2 szklanki  gazowanej wody 2 łyżki  oleju Dwie szczypty  soli *Wszytko  mieszamy dokładnie  mikserem Rozgrzewamy  patelnię i lejemy ciasto okrągłym  ruchami tak by pokryło całą  powierzchnię najlepiej  żeby  placki byly cienkie  i smażymy z dwóch  stron. Farsz(...)polacza smakiem  a nie płynami. Odstawiamy do wystygniecia Nasze bliny mozemy juz faszerowac Metody  sa różne  koperty,Roladki  itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka  tarta  Zawiniete ktokiety musimy obtaczac w jajku a później bułce  tartej Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem okolo 0.5 cm i Smażymy  z obu stron na złoty

Viola cooks with passion
GOŁĄBKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI 174

się na blogu myślałam, że już lepszych nie wymyślę.Jakże błędne myślenie, wczoraj zrobiłam z suszonymi pomidorami i żurawiną. Boże jakie wyszły fantastyczne. Poezja, rozpływały się w ustach. Do farszu oprócz suszonych pomidorów, które były motywem przewodnim dodałam surowe pieczarki, dosłownie odrobinę mięsa mielonego - ok. 20 dag, bo dawno już zapomniane leżakowało sobie w zamrażalce. No i wyżej wspomniane suszone(...)torebki ugotowanego ryżu ( ewentualnie 500 g sypkiego)  350 g pieczarek  300 g suszonych pomidorów z zalewy  duży ząbek czosnku  łyżka suszonej żurawiny  1 jajko  20 dag mielonego mięsa  sól, pieprz, szczypta kminku mielonego, świeży majeranek  Sposób przygotowania:  Wykroić głąb z kapusty i włożyć do osolonego wrzątku w dużym garnku. Stopniowo wyjmować

pieprzny smaczek
Jagodzianki czyli drożdżówki z borówkami 159

niej rozczyn, ciepłe mleko oraz cukier, jajko i ekstrakt waniliowy. Polecam wyrabiać ręcznie ok. 10-15 minut, ale oczywiście można także wyrobić mikserem z końcówką z hakami przez ok. 5 minut. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę (dopóki ciasto nie podwoi swojej objętości). Wykonanie farszu: Borówki opłukać na sicie i odstawić do odcieknięcia(...)białkiem  - najlepiej za pomocą pędzelka). Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Jagodzianki położyć na blasze zachowując odstęp (ok. 2-3cm pomiędzy). Posmarować je z góry glazurą - jajkiem rozbełtanym z mlekiem. Odstawić na chwilę (ok. 10-15minut) do ponownego wyrośnięcia. Piec ok. 20minut w piekarniku w temperaturze 190 stopni. Wykonanie lukru: Cukier puder wymieszać z gorącą wodą

Mania Wypiekania
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem 228

sól, pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku olej do smażenia 90 g mąki pszennej 90 g masła 600 ml mleka 70 g tartego parmezanu lub grana padano 1 jajko Tym razem przepis na troszkę inną zapiekankę. Jej inność dotyczy przede wszystkim konsystencji po upieczeniu. Zazwyczaj kojarzymy zapiekanki jako dość ciężką i zbitą formę - a zaprezentowana dzisiaj przeze mnie(...)cedzakową, żeby nie dostało się do farszu zbyt dużo wody z pomidorów), ponownie ziemniaki, ponownie mięso, ponownie ziemniaki i na koniec mięso. Teraz czas na sos beszamelowy. W garnku roztapić masło, dodajać mąkę i podsmażyć przez chwilę energicznie mieszając. Dolać lekko podgrzane mleko i dokładnie wymieszać. Powinien powstać gęsty, aksamitny sos. Dodać jajko oraz połowę startego sera. Sos wyłożyć

Świat Domowej Kuchni
Krokiety z boczniakami i suszonymi pomidorami :) 203

mogą zastosować wegetarianie! Są to krokiety, oczywiście z wcześnie wspomnianymi boczniakami, a także z dodatkiem suszonych pomidorów w oleju :) Krokiety zostały przyrządzone z mąki pszennej pomieszanej z pełnoziarnistą, z farszem warzywnym i sosem grzybowym z suszonych grzybów leśnych. Ja krokietów nigdy nie panieruję i nie smażę, tak jak jest to chyba w większości domach. Zmniejszam w ten sposób kaloryczność dania(...)mleka - 250 ml wody gazowanej - 2 jajka - szczypta soli -> Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Aby otrzymać idealną konsystencję "naleśnikową" można dodać więcej mleka bądź mąki. Nakładać na bardzo mocno rozgrzaną patelnie teflonową po jednej kokilce masy. Smażyć z dwóch stron do lekkiego zbrązowienia się ciasta. Składniki na farsz: - opakowanie boczniaków w zalewie naturalnej (370 g) Barmar - pół słoiczka

Zdrowie na języku :P
Pierogi z kurczakiem i serem 283

mąki toruńskiej 2 jajka 3/4 szklanki wody gorącej przygotowanie Do mąki wbić jajka i dolewać ciepłą wodę, wyrabiać ciasto aż będzie jednolite, potem wałkujemy i wykrawamy szklanką kołka i nakładamy nadzienie i zlepiamy pierogi /jak już mamy wszystko gotowe wystarczy wrzucać i gotować w osolonej wodzie. farsz: 2 piersi z kurczaka 2 małe oscypki 20 dag startego zółtego sera przyprawy

Moje Wyroby
Ser do naleśników 161

żółtek (zazwyczaj śniadanie), wytrawnie z cebulką, szczypiorem, solą i pieprzem. Każda wersja farszu znika szybciutko ukryta w pulchnych i dużych naleśnikach podsmażonych na chrupko, tak jest pysznie! Wypróbuj te i wiele innych (zakładka: placki, naleśniki, omlety ) moich przepisów na naleśniki i naleśniki oraz naleśniki budyniowe bez jajek Ser do faszerowania naleśników, łatwy, smaczny, podany na słodko SKŁADNIKI: 500 g twarogu

Zasmakuj Kuchni
Papryka faszerowana 171

podgrzewać przez ok. minutę. Odstawić z ognia. Po lekkim przestudzeniu dodać jajko i wymieszać. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Papryki przekroić na połówki (postawić pionowo na desce i przekroić pionowo). Usunąć nasiona. Wnętrze doprawić solą, pieprzem, skropić oliwą i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wypełnić farszem, na wierzchu położyć plasterek pomidora, doprawić solą i resztą suszonego oregano. Wstawić do piekarnika

KUCHNIA POLSKA