jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:298/455)

PYSZNA JAJECZNICA ZAPIEKANA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 311

Jeżeli zdarzają się wam luźniejsze poranki, to polecam przyrządzenie jajecznicy zapiekanej w cieście francuskim. Warto przyrządzić farsz z aromatycznymi dodatkami, typu pieczarki czy wędzony boczek. Potrawę

Przepisy Aleksandry
Paszteciki krucho-drożdżowe z farszem z kiszonej kapusty i pieczarek 171

dłuższym brzegu ułożyć farsz, w odległości ok 5 cm od brzegu. Zawinąć ciasto wokół farszy, odciąć resztę ciasta i pociąć pod skosem na 6 - 7 cm fragmenty. Czynność powtórzyć na pozostałej części ciasta. Pokrojone paszteciki przekładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i  pieczemy

Anioły w kuchni
chrupiące, domowe krokiety kapuściano-pieczarkowe: Airfryer hd9240/30 198

Składniki: mąka pszenna 30 dag, mąka kukurydziana 10 dag, jajka 2 sztuki "M", sól 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżka, mleko 400 ml, woda 400 ml, olej rzepakowy 2 łyżki PANIERKA: olej rzepakowy 4 łyżki, tarta bułka 8-10 dag FARSZ: kapusta kiszona 30 dag, cebula 2 średnie, pieczarki 30 dag, olej rzepakowy 4 łyżki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi ruskie 141

masłem, a następnie przelewamy do miski z mąką i mieszamy drewnianą łyżką. Dodajemy jajko i sól. Całość wyrabiamy dokładnie ręką, przez około 5 minut. Następnie na wysypanym mąką blacie rozwałkowujemy cieniutko ciasto i wykrawamy za pomocą szklanki okrągłe placki. Na środek każdego nanosimy farsz i zawijamy brzeg pieroga w świderek. Pierogi gotować w osolonej wodzie. Od momentu wypłynięcia na wierzch

Kuchnia Pani Wiosny
Proteinowa Kinder Kanapka - Zdrowe Słodycze 204

Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS -  SKŁADNIKI FARSZU  - ✔   300 g Mielonego Twarogu Półtłustego ✔  Kilka Kropel Aromatu Waniliowego ✔   150 g Jogurtu Naturalnego ✔   2 łyżeczki Żelatyny ✔  Słodzik - SKŁADNIK CIASTA - ✔  Puszka Białej Fasoli ✔   1 Średni Banan ✔   8 g Kakao ✔   2 Jajka L ✔  Słodzik ✔   80 g Odżywki Białkowej - WARTOŚCI ODŻYWCZE

Sylwetka Od Kuchni
jajka faszerowane pieczarkami 117

twardo. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę, sparz, odcedź, pozostaw do wystygnięcia. Wystudzone jajka obierz i ostrożnie przekrój na pół. Wyjmij żółtka, przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem. Dodaj pieczarki i niewielką ilość majonezu, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Połówki białek wypełniaj farszem, przełóż na talerz

Darcia w kuchni
Kruchy placek ze szpinakiem i fetą - Turecki Börek 155

siebie jest słony. W misce wymieszać mleko,oliwę lub olej i roztrzepane jajka. Wyjmować z opakowania po jednym arkuszu ciasta (są tak cienkie,że szybko obsychaja i łamią się) i szybko smarować je mleczną mieszanką. Po posmarowaniu na całej powierzchni rozprowadzić cienko farsz. Pozostawić nieco mieszanki mleka do posmarowania surowego placka przed pieczeniem. Arkusz z nadzieńiem zwinąć a zwinięty delikatni

Sztuka gotowania w/g Samiry
Devolay z mięsa mielonego z mozzarellą i bazylią 174

obiedzie zostaną puste. Przynajmniej u mnie zawsze tak jest gdy robię te kotleciki. Oprócz farszu, który proponuję w przepisie można użyć innego sera czy plasterka szynki z kawałkiem czerwonej papryki. Co kto lubi.   Składniki na 5 kotlecików: 40 dkg mięsa z piersi kurczaka 1 jajko łyżka kopiata bułki tartej sól i pieprz do smaku łyżka posiekanej natki pietruszki

Maślane ciasteczko
Chaczapuri 14207

odstawiamy na 20 minut pod przykryciem. Ser feta przeciskamy przez praskę, dodajemy do niego jajko, łyżkę mąki i dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 6 części, z każdej z nich zagniatamy kulę, którą rozwałkowujemy na placek o średnicy około 20 cm. Na każdy placek nakładamy farsz i zawijamy chaczapuri w następujący sposób: Zawinięte chaczapuri nakładamy na rozgrzaną, suchą patelnię i smażymy

paapilotkaa
Kurczak pieczony z maślanym nadzieniem ziemniaczanym ze szczypiorkiem, porem i kolendrą + masterchef 178

masę. Ziemniaki przestygną dodajemy do nich drobno poszatkowane: szczypiorek, cebulę oraz pora, a także jajko. Teraz nadzienie doprawiamy do smaku obiema formami kolendry (ziarnistej jedynie odrobinę, żeby z rzadka trafiać na niespodziankę w formie orzeźwiającego, ale intensywnego smaku nasion), białym pieprzem i solą. Takim farszem nadziewamy kurczaka, a następnie go zaszywamy. Układamy mięso w brytfance. Jeżeli zostało nam jakieś nadzienie

Życie zamknięte w smaku
Pierogi z botwinka i białym serem 202

podgotować w osolonej wodzie. Posiekać koperek i dokładnie rozgnieść ser biały. Dodać botwinkę, jajko i dobrze wymieszać, przyprawić. Ciasto pierogowe, jak zawsze robię według sprawdzonego przepisu: NAJLEPSZE CIASTO NA PIEROGI Rozwałkować ciasto do grubości ok 5mm, wykroić w kółka za pomocą szklanki. Nałożyć farsz i posklejać pierogi. Gotować w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia. Boczek pokroić i kosteczkę

MarciochaKucharzy
Zapiekane naleśniki z indykiem po meksykańsku 264

Składniki na naleśniki:  200 g mąki pszennej  3 szklanki mleka 2 jajka szczypta soli  1 łyżka oleju + do smażenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj na gładką masę i smaż na patelni z obu stron, aż się zarumieni.  Porcja na 13-15 Naleśników Farsz: 250 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżka masła klarowanego

Niezły Młynek
Pierogi, pierożki...... 156

tradycyjne. Zapraszam. SKŁADNIKI: Ciasto:  1 kg. maki  2 łyżki oleju,  3 jajka ( jedno całe 2 żółtka),  1 szklanka gorącego mleka i jeśli mało to podlewamy ciepłą woda Wszystkie składniki łączmy , dobrze wyrabiamy, ciasto powinno być szkliste, łatwo poddające się obróbce. Na farsz   1/2 kg sera,  2 kg ziemniaków. Dodam ,że przewaga ziemniaków, sprawia

W kuchennym oknie Ewy
CZERWONY BARSZCZ Z USZKAMI 146

cebule zeszklić, dodać posiekane ugotowane grzyby i bułkę tartą, wymieszać. Gdy masa przestygnie, wbić jajko, wymieszać,doprawić pieprzem i solą.Mąkę i szczyptę soli wymieszac widelcem, z kilkoma lyzkami gorącej wody iolejem. Zagniesc ciasto. Cienko rozwałkować, kroić na nieduże kwadraty, na każdym ułozyć porcję farszu,zlepić brzegi nadając formę uszek. Wrzucić uszka do lekko posolonej wody, gotować az wypłyną. Odcedzić

Z Majeczką w kuchni
Paszteciki krucho-drożdżowe z farszem z kiszonej kapusty i pieczarek 238

dłuższym brzegu ułożyć farsz, w odległości ok 5 cm od brzegu. Zawinąć ciasto wokół farszy, odciąć resztę ciasta i pociąć pod skosem na 6 - 7 cm fragmenty. Czynność powtórzyć na pozostałej części ciasta. Pokrojone paszteciki przekładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i  pieczemy

Anioły w kuchni