jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:292/455)

Francuska tarta z brokułami i serem Camembert 244

dobrego! (moja ciocia i mama również były zachwycone...:))  Delikatny farsz idealnie komponuje się z francuskim ciastem. Danie jest lekkie, zdrowe, kolorowe... w sam raz na spotkanie ze znajomymi w plenerze :) Polecam! Składniki (na ok. 3-4 porcje) : opakowanie świeżego ciasta francuskiego (ok. 275 g) brokuł pomidorki koktajlowe 3 jajka mały jogurt naturalny cebula 2 ząbki czosnku łyżka masła

Kuchnia Ellie
Szarlotki MINI 208

sprawdzą się wyśmienicie o każdej porze roku . Piekłam je w małych foremkach kokilkach , wielkość foremki akurat na jedną porcję. składniki: 300 g mąki pszennej ok 1/3 szkl cukru 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła ok 1 kg jabłek Jabłka obrać, pokroić na drobne kawałki, włożyć do garnuszka , zasypać cukrem ( ok 1 szkl cukru lub mniej(...)piecyku.  Nałożyć farsz jabłkowy. Drugą część ciasta rozwałkować, wykroić krążki wielkości foremek. W środku każdego krążka wyciąć małą  foremką jabłuszko ( nie wyjmować wyciętego ciasta z środka krążka), delikatnie przenieść na jabłka.  Z trzeciej części ciasta wyciąć małymi foremkami listki, i ułożyć je na około  na brzegach każdego ciastka. Posmarować wszystko roztrzepanym jajkiem Piec

Z Marcepanem
Szarlotki MINI 168

sprawdzą się wyśmienicie o każdej porze roku . Piekłam je w małych foremkach kokilkach , wielkość foremki akurat na jedną porcję. składniki: 300 g mąki pszennej ok 1/3 szkl cukru 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła ok 1 kg jabłek Jabłka obrać, pokroić na drobne kawałki, włożyć do garnuszka , zasypać cukrem ( ok 1 szkl cukru lub mniej(...)piecyku.  Nałożyć farsz jabłkowy. Drugą część ciasta rozwałkować, wykroić krążki wielkości foremek. W środku każdego krążka wyciąć małą  foremką jabłuszko ( nie wyjmować wyciętego ciasta z środka krążka), delikatnie przenieść na jabłka.  Z trzeciej części ciasta wyciąć małymi foremkami listki, i ułożyć je na około  na brzegach każdego ciastka. Posmarować wszystko roztrzepanym jajkiem Piec

Z Marcepanem
Wytrawne ciastka alpejskie 199

przygotowania ciastek użyłem: 2 płatów ciasta francuskiego, 20 plasterków parzonego boczku, 2 małych cukinii, słoiczka (300 gram) pomidorów suszonych w oliwie, 2 ząbków czosnku, 30 gram parmezanu, 1 jajka. Przygotowanie ciastek zacząłem od pokrojenia cukinii na podłużne, cienkie plastry. Najlepiej użyć w tym celu obieraczki do warzyw i za jej pomocą kroić cienkie plastry cukinii, tak jakby obierając ją cały(...)lekko podsmażonego wcześniej boczku, układając je w taki sam sposób, tyle, że starałem się, aby one nie zachodziły na siebie. Na boczku, zaraz przy dłuższym boku ciasta francuskiego ułożyłem farsz z suszonych pomidorów, sera i czosnku. Zrobiłem to za pomocą łyżki stołowej, starając się uformować w miarę równy wałek o średnicy około 2 cm. Na jeden płat ciasta francuskiego zużyłem

Wyprawy kulinarne
Faszerowane grzyby w sosie koperkowym 131

Klopsiki będą wtedy mniejsze. Przygotowanie klopsów – cebulkę, posiekać drobno i dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać zioła, bułkę tartą, potarty ser (100 g), paprykę słodką i chili. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Od pieczarek odciąć nóżki. Doprawić solą. Do każdego kapelusza włożyć farsz mięsny. Tak przygotowane grzyby włożyć do naczynia żaroodpornego. Przygotowanie sosu – w śmietanie i wodzie

Kuchnia Pokoleń
Sajgonki – Specjał kuchni wietnamskiej 91

sojowy i sos rybny. Po kilku minutach ściągamy z ognia przestudzone mieszamy z miesem, jajkiem i kapustą (w razie potrzeby doprawiamy sosami). 4 Do miski wlewamy ciepłą wodę i umieszczamy w niej papier ryżowy do czasu aż lekko zmieknie. Następnie wyciągamy, nakładamy łyżke farszu i formujemy na kształt krokietów, pamietając aby było ciasno ściśniete. Ja używam lnianej ścierki do zawijania

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Naleśniki o smaku pizzy 308

ciekawy pomysł na obiad lub kolację. Polecam!     Składniki na ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli 2 łyżki świeżych lub suszonych ziół: oregano, bazylia + olej do smażenia   Farsz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 cebula 100g pieczarek 20 dkg startego żółtego sera 3 łyżki

Blog z Apetytem
Kolorowa tarta warzywna 226

mąki pszennej pełnoziarnistej 100g masła duża szczypta soli łyżeczka suszonego tymianku 3 łyżki zimnej wody Farsz: 1 cienka cukinia zielona 1 cienka cukinia żółta 4 niezbyt duże czerwone cebule 1 cienki bakłażan (chiński, do kupienia w Auchan) 5 niewielkich podłużnych pomidorów śliwkowych 3 spore jajka 100 ml jogurtu (ja użyłam mleka owsianego, bo nie miałam akurat jogurtu) szczypta soli

Dietolog
Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem :) 210

sól i pieprz do smaku bułka tarta 3 łyżki woda zimna 100 ml Dodatkowo: jajka 3 szt Wykonanie: Łopatkę myjemy i mielimy na średnich oczkach. Dodajemy starte pieczarki jajo,bułkę tartą ,czosnek zmielony, pomidorki pokrojone drobniutko,sól i pieprz. Zalewamy wodą i wyrabiamy farsz. Farsz przekładamy na folie aluminiową i robimy kwadracik.Ugotowane jaja obieramy ze skorupek i kładziemy

Różowa kuchnia
Schabowy pod pieczarkami 159

Schab rozbijamy. Jajko rozmącamy z łyżką wody, solą, pieprzem i tymiankiem. Plastry schabu obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy i łączymy z pieczarkami, doprawiamy. Kotlety układamy na blaszce, kładziemy na nie farsz i podpiekamy 10min w 160st. Co zrobić, aby panierka z kotletów się nie odklejała

Kulinarne blogowanie
Krokiety z kurczakiem i kukurydzą 178

około 5 minut, do połączenia się smaków. Na każdego naleśnika nakładamy po sporej łyżce farszu i go równomiernie rozkładamy. Boki lekko zwijamy do środka i zawijamy jak standardowy  naleśnik. Do panierowania: jaja sól, pieprz panierka orzechowa AlePanierka Panierkę wysypujemy sobie na duży talerz. Jajka rozmącamy widelcem i doprawiamy. Krokiety w razie konieczności możecie od razu przekroić na dwie części

MamaOskarka
Naleśniki wytrawne (bezglutenowe) 155

mąki gryczanej 20 g skrobi ziemniaczanej (1 łyżka) 20 g mąki ryżowej (1 łyżka) 2 jajka 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru trzcinowego (biały też może być, jak kto woli) 2 szklanki mleka (może być mleko sojowe, ryżowe, kokosowe itd.) Składniki na farsz: 250 g pieczarek 200 g sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach mała puszka

Kawa z mlekiem
Wytrawne babeczki z salami 128

łyżeczka soli himalajskiej  * pół szklanki mleka  * pół szklanki oleju  * 2 jajka * pomidor * kilka plasterków salami  * pół czerwonej papryki  * czerwona cebula  * 200g sera żółtego  Przygotowanie : Wszystkie suche składniki wymieszać. Wszystkie mokre składniki wymieszać i wlać do suchych i wymieszać delikatnie. Farsz pokroić w kostkę lub cienkie plasterki. Razem z serem dodać do masy. Ciasto

Magiczne Życie Marty
Kwiaty cukinii nadziewane ricottą i orzechami włoskimi w cieście 145

mną dwa lata i wreszcie udało się zrealizować plan. Delikatne kwiaty cukinii z delikatnym farszem w chrupiącym cieście... to nie może smakować źle! Składniki (na 2 - 3 porcje) 10- 12 kwiatów cukinii  100 gram sera ricotta garść orzechów włoskich  sól i pieprz 1 jajko  2 łyżki mleka  2 łyżki mąki ryżowej  1/4 łyżeczki proszku

Mango Papaja
domowe kremowe pierożki a la tortellini 154

pszennej 2 jajka 1 żółtko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajka, żółtko oaz sól i zagniatamy ciasto. Przykrywamy aby nie wyschło i odstawiamy ok. 60 min. Następnie rozwałkowujemy i wykrawamy małą szklaneczką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy łyżeczką farsz, zlepiamy brzegi następnie końce tak jak uszka, wrzucamy partiami na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania