jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:292/455)

Kurczak po polsku faszerowany wątróbką 160

sprawiony kurczak (ja miałam o wadze 1,5 kg) 4 wątróbki drobiowe 3 jajka 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 100 g tartej bułki 70 ml mleka 100 g masła gałka muszkatołowa papryka czerwona w proszku pieprz sól Przygotowanie: Kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy solą i odstawiamy. FARSZ DO KURCZAKA Tartą bułkę zalewamy gorącym mlekiem, masło topimy. Umyte i osuszone wątróbki przekrawamy

Kierunekuchnia
Sajgonki z kurczakiem 155

posiekany makaron Shirataki oraz natkę pietruszki, sos sojowy i ostrygowy, a także surowe jajko. Całość dokładnie mieszam.  Do miski o średnicy około 23 cm wlewam ciepłą wodę i maczam w niej papier ryżowy, aż ten wyraźnie zmięknie. Rozkładam go na desce, na środek nakładam łyżkę farszu i zawijam jak krokieta. Smażę na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron. Podaję

MamaOskarka
PODSMAŻANE NALEŚNIKI NADZIEWANE KASZĄ JĘCZMIENNĄ, PIECZARKAMI, BROKUŁEM I SEREM 183

olejem wtedy nie daje go do ciasta) Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę, sól, opcjonalnie olej i wszystko dokładnie wymieszać. Na dobrze rozgrzaną patelnie wylewać porcje ciasta, rozsmarować na całą szerokość patelni i smażyć z obu stron do rumiany kolor. Składniki na farsz: * 1 szklanka kaszy jęczmiennej mazurskiej * 500 g brokuła * 500 g pieczarek * 1/2 cebuli

Zrób to smacznie
Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 235

szczypiorku 100 g szynki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Składniki: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać drobno pokrojoną szynkę, posiekany szczypiorek, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem wypełnić połówki białek. Udekorować posiekanym szczypiorkiem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapisz Zapisz Zapisz

Oryginalny smak
Jajka faszerowane kawiorem 139

francuskiej sól, czarny pieprze kiełki pora lub inne dowolne lub rzeżucha Sposób przygotowania : Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki. Kawior mieszamy z majonezem i musztardą, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym . Na każdą połówkę nakładamy łyżkę farszu z kawiorem. Udekorować kiełkami pora lub rzeżuchą, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem

Pyry na Gaz
Drobiowe FIT gołąbki w sosie koperkowo- jogurtowym 239

naszym mięsem. Do miski przekładam mięso mielone , dodaję pokrojoną cebulę w kostkę , dodaję jajka , ryż ugotowany , i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem , następnie bardzo dokładnie mieszamy . Kiedy nasze mięso jest dokładnie wymieszane , zabieramy się za nasze liście kapusty , do każdego liścia przekładam łyżkę naszego farszu mięsnego , i bardzo dokładnie zwijamy , następnie nasze gotowe gołąbki układam w naczyniu żaroodpornym

Mój Smak
Naleśniki z piersią z kurczaka, z sosem majonezowo-czosnkowym 265

Składniki: Naleśniki: 1 jajko, 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 2  szklanki mleka (plus troszkę,w razie potrzeby gdyby ciasto było za gęste ), szczypta soli, 2 łyżki oleju, garść świeżego koperku ( może być mrożony ), Farsz: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, sól, pieprz, bazylia, czerwona słodka papryka, czerwona ostra papryka, 1 łyżka oleju, 1 świeża czerwona papryka, 5 kawałków

W kuchni u Moniki
naleśniki po rusku 6280

składniki na ciasto naleśnikowe (na ok. 10 szt.): 135 g mąki orkiszowej 3 jajka 120 ml mleka 2 łyżki oleju 1 szczypta soli wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Gotowe cisto odstawiamy na. 30 min. Po tym czasie smażymy naleśniki na rozgrzanej, suchej patelni. składniki na farsz: 4 ugotowane ziemniaki, wystudzone 250 g białego sera 1 cebula 4 ząbki czosnku

Domowy Smak Jedzenia
Tatarskie pierogi z wolowina czyli Niedzielne Mielenie odc.35 204

dymka, posiekana 1 łyżka śmietany olej do smażenia Do miski wlewamy wodę, dodajemy jajko, cukier, sól i olej. Zagniatamy ciasto dosypując po trosze mąkę. Zagniecione ciasto chowamy do lodówki na 30 minut. Mięso mieszamy w misce z cebulą, śmietaną i solą oraz pieprzem. Ciasto i farsz dzielimy na 6 części. na stolnicy rozwałkowujemy każdy kawałek ciasta na kółko o średnicy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krucha tarta z mąki konopnej i kokosowej z chorizo i pieczarkami 334

patelni i jeszcze chwilę przesmażamy. Całość zalewamy szklanką mleka kokosowego wymieszanego z 2 jajkami i przyprawami – tymiankiem, pieprzem cayene, papryką ostrą i słodką, rozmarynem i innymi ulubionymi ;) Przesmażamy jeszcze 2-3 minuty. Spód pewnie jest już odpowiednio podpieczony, możemy więc na niego wrzucić nasz pyszny farsz ;) I pozostaje nam tylko wrzucić tartę na kolejne 20 minut do piekarnika – także

Jak gotować i nie zwariować
Serowa rolada 192

ciepłym piekarniku przez 2 minuty. Gotowy żółty ser pozostawić do ostygnięcia. Ugotowane jajka obrać, przeciąć na połówki i oddzielić żółtka od białek. Białka. por, pietruszkę drobno pokroić dodać serka topionego, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i rozprowadzić po całości schłodzonego sera. Na rozłożony farsz przykryć plasterkami szynki. tak aby na siebie lekko zachodziły, aby nie było widać farszu. Żółtka

Smaczne Potrawy
Rolada szpinakowa 975

składniki ciasto: ok 350 g mrożonych liści szpinaku, rozmrożone i dobrze wyciśnięte 3 jajka średniej wielkości, oddzielone białka od żółtek sól i świeżo zmielony czarny pieprz 40 g kremowego białego serka sól, pieprz gałka muszkatołowa papryka w płatkach ( dałam pul biber) 1 duży ząbek czosnku farsz 1 cebula drobno  pokrojona (opcjonalnie) 200 g  miękkiego, kremowego serka

Stare Gary
Mielone nadziane szpinakiem 236

Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, posypać dwoma łyżkami bułki tartej, dodać mleko, sól, pieprz, majeranek i połówkę cebuli pokrojonej w kostkę. Mięso dobrze wymieszać. Brać po kawałku mięsa w dłoń i rozpłaszczyć je, na środek nakładać farsz, zawinąć i skleić boki. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Podsmażyć na rozgrzanym

W kuchni u Moniki
Szafranowe mini-rogaliki z serkiem 137

wyrastania (ciasto powinno co najmniej podwoić objętość). Ser rozetrzeć z cukrem i jajkiem, wymieszać z ziarenkami wanilii i budyniem.Wyrośnięte ciasto odgazować, uderzając pięścią, podzielić na kilka części.Następnie ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć farsz i zwijać rogaliki.Układać na blaszkę. Wstawić od nagrzanego piekarnika, piec około 12-15 minut

Moje domowe kucharzenie
Cebularze 183

dobre połączenie. I cebularze okazały się dobre, a nawet bardzo dobre :) Potrzebujemy: NA FARSZ: 5 dużych cebul 6 łyżek oleju 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki maku NA CIASTO: 500 g mąki 15 g suchych drożdży (albo ok. 40-50 g świeżych) 2 łyżeczki cukru 1 jajko 1 szklanka letniego mleka 2 łyżeczki soli 60 g masła lub margaryny 1 jajko

Marder&Marder Manufacture
Pulpeciki z łososia w azjatyckim stylu! 239

ciut większe kawałki, aby jednak zachować fakturę ryby. Łososia wrzucić do miski, dodać jajko, posiekaną dymkę i kolendrę, sok z cytryny i sos sojowy, doprawić chili, solą i pieprzem, a na koniec wmieszać bułkę tartą. Masę dobrze wymieszać i uformować kotleciki z mniej więcej łyżki farszu. Gotowe pulpeciki obtoczyć w mieszance jasnych i ciemnych ziaren sezamu. Tak przygotowane pulpeciki ułożyć

Plate of Joy
Cebularze 242

zapomnianym smakiem . Postanowiliśmy więc odświeżyć  ich smak.  Składniki  NA FARSZ: 5 dużych cebul 6 łyżek oleju 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki maku NA CIASTO: 500 g maki 15 g suchych drożdży (albo ok. 40-50 g świeżych) 2 łyżeczki cukru 1 jajko 1 szklanka letniego mleka 2 łyżeczki soli 60 g masła lub margaryny 1 jajko

cookpl
Cebularze i wypiekanie na śniadanie 201

śniadanie  ..tym razem prowadzonego przez Pawła i Madzię .Polecam .. NA FARSZ: 5 dużych cebul 6 łyżek oleju 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki maku NA CIASTO: 500 g maki 15 g suchych drożdży (albo ok. 40-50 g świeżych) 2 łyżeczki cukru 1 jajko 1 szklanka letniego mleka 2 łyżeczki soli 60 g masła lub margaryny 1 jajko

Moje domowe kucharzenie
Poniedziałkowy "fit" - gryczaki 169

obiadek może ubiegać się o miano zdrowego. Spotkałam się kiedyś z pierogami z farszem z kaszy, a żeby było szybciej i łatwiej przerobiłam pomysł tego nadzienia na kotleciki. Ich smak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Gryczaki SKŁADNIKI: 150 g kaszy gryczanej 100 g twarogu chudego 1 jajko 1 cebula sól pieprz olej bułka tarta 2 łyżki płatków owsianych Przygotowanie: Kaszę gotujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Stromboli 192

porcję ciasta nakładać po 2 łyżeczki sosu pomidorowego, 2 plasterki wędliny, 3 łyżeczki farszu a całość przykryć plastrem żółtego sera. Całość zawinąć wzdłuż dłuższej części a boki ciasta podwinąć pod spód. Gotowe Stromboli ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą z bułeczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać mielonym kminkiem oraz solą czosnkową. Zostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Piec

Krakowskie smaki Ani
Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami 376

Szczypta soli Płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany – ja dałam 18% Farsz: Pół filetu z kurczaka – mój miał jakieś 27 dag 1 duży por (biała część jest nam potrzebna) 20 dag pieczarek cebula Sól pieprz 200-250ml śmietany – ja dałam 18% 3 jajka Olej Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, sól do smaku, proszek

Fabryka pomysłów
JAGLANE GOŁĄBKI Z MIĘSEM I MŁODEJ KAPUSTY 158

miękka jak z szybkowaru. Odkąd go posiadam, gołąbki to dla mnie już żaden problem i zjadam je w całości, bo wcześniej kapustę odkładałam na bok i jadłam sam farsz 😂 Poniżej podałam przepis zarówno na gołąbki z szybkowaru, jak i z piekarnika. Jest to przepis na dużą rodzinną porcję na co najmniej 2 dni, bo jak już robię gołąbki to lubię(...)godzinę 😉 Idealna propozycja na lekki, letni obiad... Składniki: 2 główki młodej kapusty 2 szklanki kaszy jaglanej 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pęczek koperku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz 1 drobiowa kostka bulionowa 500 ml soku pomidorowego Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukujemy kilkakrotnie na sitku pod bieżącą wodą

Kuchnia MagdaLeny
JAGLANE GOŁĄBKI Z MIĘSEM Z MŁODEJ KAPUSTY 188

miękka jak z szybkowaru. Odkąd go posiadam, gołąbki to dla mnie już żaden problem i zjadam je w całości, bo wcześniej kapustę odkładałam na bok i jadłam sam farsz 😂 Poniżej podałam przepis zarówno na gołąbki z szybkowaru, jak i z piekarnika. Jest to przepis na dużą rodzinną porcję na co najmniej 2 dni, bo jak już robię gołąbki to lubię(...)godzinę 😉 Idealna propozycja na lekki, letni obiad... Składniki: 2 główki młodej kapusty 2 szklanki kaszy jaglanej 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pęczek koperku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz 1 drobiowa kostka bulionowa 500 ml soku pomidorowego Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukujemy kilkakrotnie na sitku pod bieżącą wodą

Kuchnia MagdaLeny
Pierogi z kaszą gryczaną i mascarpone 302

farsz: 100g. ugotowanej kaszy gryczanej ( ja użyłam prażonej) 250 g. serka mascarpone sok i skórka starta z 1/2 limonki szczypta imbiru w proszku sól do smaku Kaszę gryczaną ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odsączyć, ostudzić. Dodać serek mascarpone i sok i skórkę a połowy limonki, sól i imbir. Całość wymieszać. Ciasto na pierogi: 150 g. mąki pszennej małe jajko(...)będzie gładkie i elastyczne. Następnie oprószyć blat lub stolnicę mąką, rozwałkować ciasto i wykrawać krążki ( od szklanki lub innego okrągłego naczynia). Na każdy krążek nakładać po łyżeczce lub więcej farszu ( tyle, aby łatwo było zlepić brzegi ciasta). Do dużego garnka wlać wodę, zagotować. Gotującą się wodę osolić i dolać oliwy lub oleju.  Do garnka wrzucić kilka pierogów, gotować około

apetytnapieczenie
Uszka z soczewicą i pieczarkami 156

prawdę smacznym farszem. Jadałam uszka z farszem z samej soczewicy lub z samych grzybów, tym razem połączyłam soczewicę z pieczarkami.  Ciasto na uszka użyłam te samo co i na pierogi. Idealne, delikatne... Przepis tutaj :  ciasto na pierogi/uszka Miałam możliwość próbowania uszek z dwóch rodzaju ciasta, w jednym było jajko i woda połączona z mlekiem. Różnica diametralna. Moja rada(...)prawdę  nie dodawajcie jajka do ciasta na pierogi czy uszka. Przez jajko ciasto staje się twardsze.  Zapraszam do zapoznania się z przepisem Przepis: Składniki:  przepis na ciasto :  ciasto na uszka 1 szklanka zielonej soczewicy 500 g pieczarek 3 cebule sól , pieprz, papryka słodka, suszona włoszczyzna, zioła prowansalskie,  olej do smażenia   Wykonanie: 1. Przygotowujemy ciasto

Mój pomysł na
Ziemniaczana rolada z pietruszkowym farszem 222

pomysłu na roladę ziemniaczaną. CIASTO: 8 średniej wielkości ziemniaków 2 jaja 1,5 szklanki mąki 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka gęstej śmietany 12 % masło do wysmarowania formy FARSZ: 150 g słoniny 150 g boczku pęczek natki pietruszki 2 cebulki sól pieprz Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy będą miękki odcedzamy i mielimy lub przepuszczamy przez praskę(...)ciasta. Do przestudzonych ziemniaków wbijamy kolejno jajka. Muszą mieć one na tyle niską temperaturę, aby nie zrobiła się jajecznica. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Dodajemy powoli przesianą mąkę razem z mąką ziemniaczaną. Wyrabiamy gładkie ciasto i zostawiamy na 15 min w chłodnym miejscu. Wałkujemy na placek o grubości max 2 cm na szerokość naczynia. Farsz rozprowadzamy na całej powierzchni ciasta

Kuchnia od dwojga