jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:285/455)

Bezglutenowe ciasto na pierogi, ravioli - przepis podstawowy 141

jajka 15-20 g oliwy z oliwek 40 g wody szczypta soli Mix wymieszaj z jajkami, oliwą, solą i wyrabiaj ciasto by było jednolite i elastyczne. Odstaw na 15 minut. Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj i wycinaj pierogi. Nakładaj  przygotowany, ulubiony farsz i sklejaj. Przygotowane pierogi wrzucaj na lekko posolony wrzątek i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu

Kuchnia bezglutenowa
Omlet z soczewicą i tuńczykiem 251

Wtedy omlet jest zdecydowanie bardziej puszysty. Druga, to opcja "na lenia", czyli od razu roztrzepujemy całe jajka i dodajemy do nich pozostałe składniki - posiekany szczypiorek, pieprz i sól. Smażymy na suchej patelni bez tłuszczu do ścięcia się powierzchni mieszanki jajecznej. Składniki na farsz: - 100 gramów soczewicy czerwonej - 1 puszka pomidorów bez skóry - 2 ogórki konserwowe (około 70 gramów) - 50 gramów

Życie zamknięte w smaku
,,Kurkowe tymbaliki’’ 136

całość według uznania. Smażymy na ogniu około 10 minut, aż cały płyn z grzybów odparuje. Przestudzamy. Jajka ubijamy ze śmietaną, wymieszaną z kaszką. Masę jajeczną doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy szczypiorek. Kokilki lub foremki do mufinek wysmarowujemy masłem, wysypujemy tartą bułką. Wkładamy farsz kurkowy i zalewamy masą jajeczną. Kokilki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut

Podróż w kulinaria
Rustykalna tarta z rabarbarem 166

drobno, po czym rozetrzeć w dłoniach tak, by powstało coś w rodzaju kruszonki. Dodać miód i jajko, po czym zagnieść jednolite ciasto. Jak każde kruche, zawinąć w ściereczkę i odłożyć w zimne miejsce na co najmniej pół godziny. W tym czasie przygotować farsz. Rabarbar dokładnie umyć i odciąć liście oraz wysuszone końce, pokroić w nieduże kawałki, długości mniej więcej

Przepysznik - BLW i nie tylko
Naleśniki w trzech odsłonach 130

Cukier Śmietana kwaśna Wykonanie: Do jogurtu dodajemy borówki oraz cukier do smaku, część borowek rozdrabniamy widelcem. Farsz zawijamy w naleśniku i podajemy ze śmietaną, cukrem i borówkami. SMACZNEGO Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem Składniki: 400 gram szpinaku ( mrożonego ) 250 gram twarogu 2 jajka ok. 100 ml mleka 1 cebula 3-5 ząbków czosnku Sól, pieprz masło Wykonanie: Szpinak odparowujemy, cebulę

Smaki Ewy
Pieczeń z kaszy gryczanej i kapusty 177

całość przesmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. W dużej misce mieszamy kaszę z kapustą i studzimy. Dodajemy jajka, bułkę tartą i listki oregano, całość energicznie mieszamy. Formę na keksówkę o wymiarach 25/12 wykładamy papierem do pieczenia, który smarujemy masłem i posypujemy mąką. Przekładamy farsz z kaszy, wierzch wygładzamy, przykrywamy folią aluminiową do pieczenia. Pieczemy

Moniki Smakołyki
Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym 191

skrzydełka faszerowane, na każdy dzień i od święta.  Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym  Składniki: Farsz skrzydełka z kurczaka - 4 szt papryka czerwona - 8 słupków ogórki korniszony - 8 słupków ser żółty - 8 słupków przyprawa do kurczaka tłuszcz do smażenia Ciasto naleśnikowe: jajko - 1 szt mąka - 50 g woda - 40 ml mleko - 50 ml sól- szczypta papryka ostra- szczypta Sposób

Kuchnia Danusi
Jajka faszerowane pieczarkami 163

pieczarki i dusimy do momentu aż woda wyparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. 2. Jajka gotujemy na twardo, przekrawamy wzdłuż na pół. Wyciągamy żółtka, łączymy je z podsmażonymi pieczarkami, majonezem. Doprawiamy do smaku. 3. Na białka wykładamy po czubatej łyżeczce farszu. Dekorujemy natką pietruszki

Szefowa kuchni
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami 226

jajka 5 plastrów suszonych pomidorów łyżeczka sosu sweet-chili łyżka majonezu pieprz, sól szczypiorek do ozdoby Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka,pomidory i majonez miksujemy razem na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Białka faszerujemy powstałym farszem. Ozdabiamy szczypiorkiem. SMACZNEGO!:) Przepis znaleziony na blogu  Kuchnia Agaty

Czerwona Porzeczka
Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną 131

smażyć do miękkości składników. Następnie ostawić patelnie na bok i wbić jajko, dodać kaszę, dokładnie wymieszać, ale nie smażyć.   Łupiny bakłażana wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut i piec w temperaturze 170 stopni. Następnie wyjąć, napełnić farszem i piec jeszcze przez 15 minut

Jadło i czytadło
Pasztet z kaczki z suszoną śliwką 142

Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i starannie wyrobić, aż masa będzie gładka i lśniąca. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Dodać wyciśnięty czosnek. Napełnić połówkę foremki , ułożyć suszoną śliwkę. nakryć pozostałym farszem. Piec ok. 1,5 godz. w temperaturze 180 C. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne

W kuchennym oknie Ewy
Bakłażan faszerowany mięsem i kaszą jaglana 177

rumienienia.Dodac czosnek Mieso mielone wymieszac z podduszona cebula i czosnkiem.Mocno doprawic sola i pieprzem.Dodac kasze jaglana,jajko i drobno pokrojonego,obranego ze skory pomidora (tylko twarda czesc,bez pestek i wody) jak rowniez upieczony i pokrojony w kostke miazsz z baklazana Przygotowanym farszem napelnic polowki baklazanow,posypac startym serem i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 180 ° C .Piec okolo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety à la pizza 2103

trzymamy chwilkę aż papryka straci surowość. Doprawiamy solą i pieprzem . Studzimy. Schab panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach i ponownie w mące. Smażymy z obu stron na złoto w głębokim tłuszczu. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Na powierzchni usmażonych kotletów układamy farsz z pieczarek, cebuli i papryki, posypujemy startym serem. Układamy usmażone kotlety na blaszce, wstawiamy do piekarnika

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z kapustą i grzybami 198

innej zieleniny /natka pietruszki, seler naciowy/,  oliwa,  pieprz ziołowy,  sól,  liść laurowy,  1 łyżeczka tartej bułki,  czasami dodaję 1 ząbek czosnku. Wykonanie farszu: - grzyby namoczyć w gorącej wodzie – gdy woda przestygnie grzyby pokroić w paseczki – przełożyć na małą patelnię – zalać wodą + odrobina soli – gotować aż wyparuje woda. - kapustę włożyć do garnka – zalać wodą(...)oliwy + sól Wykonanie ciasta:  mąka + wrzątek – wymieszać łyżką, gdy ostygnie + jajko – zagnieść ciasto tak, aby się nie kleiło. Jeśli ciasto byłoby klejące to podsypać odrobinę mąki i zagnieść jeszcze. Odkroić kawałek ciasta – ułożyć na leciutko oprószonej mąką stolnicy – wałkować niezbyt cienkie placki – wykrawać szklanką kółka – kłaść farsz i zlepiać pierogi. W garnku zagotować wodę z solą – na wrzątek kłaść

Tradycyjna kuchnia inaczej
Pierogi ze szpinakiem, żurawiną i fetą 158

lubi pierogów? Chyba każdy je uwielbia. Ale... trzeba je ulepić. Kiedy ma się przepis na idealne ciasto na pierogi to żaden problem. A farsz? To już kwestia smaku, upodobań, albo chęci na coś konkretnego. Ja tak właśnie miałam. Zobaczyłam na straganie świeży szpinak, pomyślałam więc, że dobrze byłoby go zmieszać z serem feta (to już robiłam), ale dodać do tego(...)mąki pszennej (Typ...) 55 g miękkiego masła 2 żółtka 1 całe jajko ok. 200 – 250 ml wody 1 łyżeczka soli Wykonanie: Najpierw zrobiłam idealne ciasto na pierogi (przepis) Przełożyłam do miski, przykryłam ściereczką i zostawiłam na 15 minut, żeby odpoczęło. W tym czasie zajęłam się farszem. Szpinak, umyłam, oczyściłam i wybrałam ładne dorodne listki. Oberwałam ogonki i pocięłam na cienkie

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania