jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:85/119)

Kotlety jajeczne 143

następnie obraną i przesmażoną cebulkę dodaję , oraz czosnek , musztardę,3 czubate łyżki bułki tartej , surowe jajka , i  wszystkie nasze przyprawy , kiedy mamy dodane wszystkie składniki , wszystko dokładnie mieszamy tak aby składniki się połączyły . Kiedy nasze składniki mamy wymieszane , formujemy nasze kotlety i panierujemy w bułce tartej i wykładamy na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju , smażymy nasze kotlety na złoty

Mój Smak
pieczarki panierowane 339

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 400 – 500 g pieczarek 2 jajka ok. 2/3 szkl mąki ok. 1 szkl bułki tartej sól, pieprz tłuszcz do głębokiego smażenia

Domowy Smak Jedzenia
kulki z zielonych śledzi w zalewie 267

łyżeczka czarnego pieprzu ziarnistego  2 cebule Śledzie wypłukać i zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajka, starty czosnek i posiekaną cebulę. Wymieszać. Bułki tartej dodać tyle, żeby masa nie była zbyt rzadka aby dało się formować kulki. Mokrymi rękami lepić kulki i panierować w bułce tartej. Usmażyć na oleju, przełożyć do dużego słoja lub innego zamykanego naczynia.  Wodę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dorsz, migdały, parmezan i aioli 238

zapiekanego ze szparagami , smażonego dorsza z boczkiem i karmelizowaną kapustą oraz dorsza z kalafiorowym puree Dorsz panierowany w migdałach i parmezanie Składniki: 4 porcje 600 g fileta z dorsza 150 g zmielonych migdałów 50 utartego parmezanu sól i pieprz do smaku 1 rozmącone jajko Podziel rybę na 4 porcje. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj migdały z parmezanem. Zamocz porcje ryby

codojedzenia
Kotlety mielone 316

mleku, odcisnąć .Zemleć razem z boczkiem pokrojonym w kostkę i połączyć z mięsem mielonym i jajkiem, dodać cebulę. Przyprawić solą i pieprzem, pamiętając żeby nie przesolić, bo boczek jest słony. Starannie wyrobić. Jeżeli masa byłaby zbyt rzadka, dosypać bułki tartej. Formować kotleciki, panierować w bułce tartej [ niekoniecznie]  i smażyć na oleju z obu stron na rumiano

Moje domowe kucharzenie
Twarogowce 158

całe - będzie słodsze 5 łyżek mąki  3-4 łyżki cukru  bułka tarta Ziemniaki, twarożek, jajko, cukier waniliowy, mąkę i cukier mieszamy w malakserze lub miksujemy. Ma powstać ciasto, które nie będzie się kleiło do rąk Z powstałej masy formujemy kotleciki i panierujemy w bułce tartej z obu stron Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy na złoty kolor Zjadamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kotleciki drobiowo warzywne 137

udko z kurczaka 1 mała cebula 1 mała marchewka 50 g mozzarelli w bloku 1 duże jajko 1,5 łyżki bułki tartej 100 g cukinii 1 garść świeżego szpinaku sól do smaku pieprz kolorowy do smaku chili do smaku dodatkowo : bułka tarta do panierowania olej do smażenia Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kotleciki mielone 175

Najpierw namaczamy 2 kromki chleba w wodzie. Myjemy mięso mielone i dajemy do miski, dodajemy jajko, wyciskamy wodę z chleba i dodajemy do mięsa. Następnie przyprawiamy mięso. Kroimy drobno pietruszkę zieloną i dodajemy do mięsa.  Wszystko razem mieszamy, formujemy małe kotleciki i panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy

Serce zamknięte w formie pyszności
karnibahar kizartmasi -kalafior panierowany,turecka przystawka meze... 205

Składniki: kalafior 1 większy, sok z cytryny 2 łyżki, sól morska 2 łyżeczki, jajka 4 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, bułka tarta 2 szklanki, olej

W Mojej Kuchni Lubię
Kotleciki z ciecierzycy i cukinii 158

smaczne kotleciki z ciecierzycy i cukinii. Są bardzo delikatne, bo nie dodałam do nich jajek. Jeśli chcecie mieć pewność, że nie rozpłyną się podczas smażenia, radzę dodać 1-2 jajka. A jeszcze bardziej polecam polane sosem koperkowym i podane z surówką z młodej kapusty. Składniki: 1 nieduża cukinia 1 szklanka ziaren ciecierzycy ząbek czosnku sól, pieprz, kminek, słodka papryka, tymianek(...)czosnek, cukinię, przyprawy i sól. Formować nieduże kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na rumiano na niewielkiej ilości oleju. Placuszki są delikatne, więc jeżeli damy za dużo oleju, to olej wsiąknie w kotlety i mogą pękać. Nie próbowałam wersji z surowym jajkiem, ale przypuszczam, że byłyby twardsze i bardziej zwarte

Czerwień i błękit
Kotlety z indyka z pieczarkami i parmezanem . 148

łyżeczki czosnku  Eco Blik  1 duża cebula Bułka tarta do panierowania   olej do smażenia  Wykonanie : Do miski przekładamy zmielone mięso z indyka. Pieczarki i cebulę obieramy i myjemy , ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach . Do mięsa wbijamy jajka , dodajemy wodę 4,5 łyżek bułki tartej , ser żółty lub parmezan  , i przyprawy , dobrze wyrabiamy masę

Sama słodycz i szczypta chili
KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI 143

posiekać.Następnie umyte pieczarki starte na tarce o dużych oczkach, mozzarellę w kostkę oraz jajko z przyprawami.Dokładnie mieszamy,odstawiamy na 1/2 godz.Po tym czasie dodajemy 3-4 łyżki bułki tartej,ponownie mieszamy,formujemy kotleciki.Bułkę tartą wysypujemy na talerz i dokładnie panierujemy mięsko.Patelnie mocno rozgrzewamy,wlewamy olej i gdy jest gorący smażymy kotlety na rumiano z obu stron

Niespełnione zdolności kulinarne
Krokiety z parówkami i warzywami 122

drugiego dnia są jak znalazł do takiego szybkiego dania. Wystarczy zawinąć w nie ulubione dodatki, panierować, usmażyć i obiad lub kolacja na ciepło gotowa. Krokiety z parówkami i warzywami SKŁADNIKI: 6 gotowych naleśników 3 parówki dobrej jakości papryka konserwowa 3 ogórki konserwowe 1 jajko bułka tarta szczypta soli szczypta papryki słodkiej olej do smażenia Parówki obieramy z osłonek i kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wątróbka drobiowa panierowana 157

wątróbkę smażoną z cebulką. Dziś zapraszam na jeszcze prostszą wersję, wątróbkę panierowaną. Wątróbka jes pyszna, nie skwierczy i nie pryska przy smażeniu i nie ma opcji by się nie udała. Gdy tylko panierka się zrumieni wątróbka jest gotowa i pyszna. Składniki: 350-400 g wątróbki drobiowej 1 jajko mąka do oprószenia bułka tarta sól, pieprz 1 szklanka mleka - opcjonalnie olej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filet panierowany otrębami i bułką tartą 168

3 pojedyncze filety z kurczaka sól do smaku Panierka : 5 łyżek otrąb pszennych prażonych 10 łyżek bułki tartej pieprz do smaku Dodatkowo : 3 jajka olej rzepakowy

Ewa w kuchni
Pulpety z tuńczykiem 135

mięsem wrzucić do miski i wymieszać. Poszatkować szczypiorek. Dodać do miski, przyprawić wg uznania. Jajko roztrzepać widelcem i dodać do miski, można ewentualnie dodać jeszcze pod koniec 3-4 łyżki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać, a następnie tworzyć kuleczki z powstałej mięsnej masy. Panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na oleju ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia wyłożyć

Gotuję Testuję
Naleśniki - najlepsze ciasto 266

słono, z mięsem lub z rybą, z kapustą i grzybami - wtedy powstają krokiety, czyli zawijane panierowane w bułce naleśniki i smażone na rumiano. Jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe. Można dodawać tylko mleka, mleka z wodą, mleko z wodą gazowaną, różną mąkę i proporcje jajek, czasem łyżkę oleju. Moja mama robi wyśmienite cienkie naleśniki. I to jest nasz domowy przepis

Zasmakuj Kuchni
Kotlety Ryżowe 185

jajka pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać. Do ryżu dodać pokrojone jajka, pietruszkę, mąkę, 1 surowe jajko i doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Wilgotnymi rękami lepić niewielkie kotleciki. Podczas formowania należy mocno ściskać porcje ryżu, żeby podczas smażenia kotlety się nie rozleciały. Kotleciki panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor

Mama Gotuje
Kotlety w kokosowej panierce 191

panierowania ich w bułce tartej. Zalecam jednak trochę poeksperymentować z panierkami. Tym razem wykorzystałam do panierowania kotletów wiórki kokosowe. Bo przecież wiórki kokosowe nie muszą być wykorzystywane tylko do ciast. Piersi z kurczaka, rozbijamy delikatnie tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety maczamy w roztrzepanym jajku, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych, smażymy kotlety na złoty kolor, najlepiej na oleju rzepakowym. Kotlety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 8312

filetów z kurczaka 1 szklanka mąki 1 szklanka wody  1 jajko 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia Sos czosnkowy: 4 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 300 ml jogurtu naturalnego 2-3 łyżki posiekanego koperku odrobina cukru  Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym, to bardzo ciekawy przepis, w którym zarówno ciasto jak i sos z którym(...)również sposób panierowania filetów. Zazwyczaj płaty mięsa obtacza się w cieście i od razu smaży... tutaj natomiast kurczaka jak gdyby marynuje się w czosnkowym cieście. Serdecznie polecam do wypróbowania. Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kotlety i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Mąkę wymieszać ze szklanką wody (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodać sól, jajko i przeciśnięty

Świat Domowej Kuchni
Kotleciki z kaszy jaglanej z pieczarkami… 246

jaglaną według przepisu na opakowaniu, studzimy. Ostudzoną kaszę jaglaną przenosimy do miski gdzie wbijamy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, zeszkloną cebulę lekko usmażone pieczarki. Mieszamy, dodajemy 2 łyżki mąki jaglanej, znów mieszamy. Na osobnym talerzyku wysypujemy 2 łyżki mąki jaglanej. Formujemy kotleciki, po czym panierujemy je w mące. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Kotleciki smażymy aż do zarumienienia, odsączamy

madamekuchnia.wordpress.com
Smalec (czysty) 234

oleju kokosowego, gdy jego zapach i słodkawy smak dobrze się komponuje, czyli np. do panierowanych ryb i drobiu albo też naleśników paleo . Do smażenia wołowiny, niezależnie czy jako stek czy na gulasz, używam właśnie smalcu (domowego). Placki ziemniaczane, czy jajecznica tylko na smalcu, ale jajka sadzone czasem robię na maśle klarowanym. Zalecam jednak umiar w używaniu smalcu , chyba że masz

PaleoSMAK
Krokiety ziemniaczane z oscypkiem + film 117

przeciskamy przez praskę lub przekręcamy przez maszynkę ugotowane i przestudzone ziemniaki, dodajemy podduszoną cebulkę, jajka, mąkę oraz natkę pietruszki, na końcu ścieramy na tarce o dużych oczkach oscypka. Całość doprawiamy czarnym pieprzem i solą, masę dokładnie mieszamy. Następnie wilgotnymi dłońmi formujemy nieduże owalne krokiety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone

Smakowite Dania
Zapiekańce ziemniaczane z mięsem 164

oleju, dodajemy do niego przyprawę do mięsa i natkę pietruszki. Do ziemniaków dodajemy mąkę, jajko, sól, pieprz i zagniatamy ciasto. Do mięsa dodajemy pokrojone drobno ogórki i keczup i całość mieszamy. Nabieramy na rękę ciasto, na środek nakładamy farsz mięsny i zlepiamy tworząc kotlety. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Panierowane pulpeciki rybne 260

SKŁADNIKI 600 g mrożonych lub świeżych płatów z dorsza, mintaja lub innej ryby 2 jajka ( jedno zużyć do panierki ) bułka tarta pół cebuli olej do smażenia

zielonacukinka
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym 195

części, jedną odkładamy a w powstałą lukę wsypujemy mąkę. Wbijamy 2 jajka, dokładamy podsmażoną cebulkę i wyrabiamy masę.    Przygotowujemy tackę posypaną bułką tartą i talerz z bułką tartą do obtaczania placków.    Moczymy dłonie w wodzie, nabieramy porcje masy ziemniaczanej, formujemy placki,  panierujemy w bułce i układamy na tacy.    Na patelni rozgrzewamy olej

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania