Przepis na : kolacja
Dorsz. Lubię to.Zrobiony klasycznie i po mojemu. Co kto lubi ;))Najlepiej smakuje jednak panierowany i stąd ta propozycja.Filety mam dosyć cienkie, więc wzbogacenie o "kołderkę"w tym przypadku jest wskazane.- 4 filety z dorsza- pół szklanki startego parmezanu- pół szklanki bułki tartej - 2-3 jajka- sól- olej do smażeniaFilety posolić z obu stron i zostawić na około 15-20 minut. 2 Filety przetnij na pół i umocz delikatnie lub posmaruj roztrzepanym jajkiem, obtocz w parmezanie i teraz zanurz w ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne