Filet z dorsza na dwie panierki

Filet z dorsza na dwie panierki

Filet z dorsza na dwie panierki

Przepis na : kolacja

Dorsz. Lubię to.Zrobiony klasycznie i po mojemu. Co kto lubi ;))Najlepiej smakuje jednak panierowany i stąd ta propozycja.Filety mam dosyć cienkie, więc wzbogacenie o "kołderkę"w tym przypadku jest wskazane.- 4 filety z dorsza- pół szklanki startego parmezanu- pół szklanki bułki tartej - 2-3 jajka- sól- olej do smażeniaFilety posolić z obu stron i zostawić na około 15-20 minut. 2 Filety przetnij na pół i  umocz delikatnie lub posmaruj roztrzepanym jajkiem, obtocz w parmezanie i teraz zanurz w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, dorsz, bułki, tarta, kapusta kiszona, kapustą, ziemniaki, chleb, ryby smażone, przekąska, kolacja, obiad, przekąski, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.