jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:82/119)

Kotlety siekane z pieczarkami i serem 115

dania mięsne to zapraszam tutaj W tej kategorii znajdziecie najwięcej przepisów. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 5 średnich pieczarek 4 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1/4 łyżeczki kurkumy sól pieprz bułka tarta do panierowania masło klarowane do smażenia Mięso posiekać drobno nożem, a następnie dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Włożyć pozostałe

O kuchni z uczuciem
Schab z ananasem 210

Planowałam rozklepać kotlety i usmażyć tradycyjne schabowe. I już sięgałam po wytłoczkę z jajkami, kiedy w rękę wpadła mi napoczęta puszka ananasa. Pierwsza myśl - schabowy zapiekany pod ananasem i plasterkiem sera, druga myśl - tłuc, panierować, smażyć, zapiekać... za dużo roboty. Zwyciężyło moje lenistwo i powstało szybkie i naprawdę rewelacyjnie smaczne danie. Przygotowałam je w wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję

Kuchenne zapiski Edyty
KLOPSIKI MIELONE Z GOTOWANEGO MIĘSA W JARZYNOWYM SOSIE 207

Sposób przygotowania klopsików :  Mięso oddzielić od kości, zemleć w maszynce razem z warzywami i zeszkloną wcześniej cebulą. Dodać jajko, ok 2-3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, paprykę do smaku oraz natkę pietruszki. Zmoczonymi w wodzie dłońmi formować kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Sos: Cebule podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone papryki.Podsmażamy

Walijskie Pichcenie
Placuszki ziemniaczane z tuńczykiem i kukurydzą 165

zalewy na durszlaku lub sicie. Do większej miski przełożyć ziemniaki, starty ser, dymkę i odsączoną kukurydzę z tuńczykiem. Wbić jajka i dodać ok 3 łyżki tartej bułki. Dokładnie wymieszać masę. Powinna się dobrze formować. Z masy ziemniaczanej formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Inspiracją był przepis znaleziony w necie

Smakołyki Asi
Chiński kurczak pomarańczowy 413

paprykę kroimy w słupki. Dymkę drobno siekamy. Papryczkę chilli i imbir drobno siekamy. W woku rozgrzewamy olej. Jajko roztrzepujemy widelcem i dodajemy do zamarynowanego kurczaka. Skrobię kukurydzianą przekładamy na talerz lub do woreczka, doprawiamy solą i pieprzem.  Kurczaka panierujemy w skrobi. Najszybciej wrzucić go po prostu do woreczka z mąką i potrząsnąć :)  Kurczaka smażymy partiami na głębokim oleju

Mania Gotowania
Kotleciki chrzanowe z gotowanego kurczaka 407

bułka tarta mąka 2 łyżki masła 3 łyżki oleju z pestek winogron Mięso zmiksować w malakserze z natką. Dołożyć jajko, chrzan i 3 łyżeczki bułki tartej - jeszcze chwilę miksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podzielić masę na 4 części. Panierować małe kotleciki w mące zmieszanej pół na pół z bułką tartą ( myślę , że wystarczy zmieszać po 3 łyżki). Rozgrzać

Buniabaje w kuchni
Kotlety rybne z tymiankiem 198

kostkę bułką. Cebulę usiekać drobno i rumienić na 2 łyżkach oleju . Pokroić drobno tymianek. Zmieszać puree ziemniaczane z jajkiem, rybą, cebulą, usiekanym tymiankiem. Doprawić szczyptą soli i pieprzu . Podzielić masę na kotlety (mnie wyszło 8 małych kotletów) ,a potem panierować w mące. Usmażyć na rumiano na gorącym oleju ( smażę początkowo na dużym płomieniu by zrobiła się rumiana skórka - przewracam

Buniabaje w kuchni
Soczyste kotlety mielone 206

świeży koperek, co nadaje im fajnego smaku i aromatu. Do panierowania użyłam mąki pszennej pełnoziarnistej, która mniej się przypala i nie chłonie tak bardzo tłuszczu w czasie smażenia. Składniki: (na około 10 średnich kotletów) 1 kg mielonej niezbyt tłustej łopatki wieprzowej (można dodać 1/3 część mielonej wołowiny) 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej

Kuchcik gotuje
Pulpety w sosie koperkowym nadziewane porami i suszonymi pomidorami 294

jaglaną i sałatą lodową z winegretem. Składniki: 800 g mielonego mięsa z indyka 2 jajka 1 sucha kajzerka łyżka ziół do pizzy 2 ząbki czosnku 2 pory (jasne części) kilka suszonych pomidorów w oliwie 1 łyżka oliwy z pomidorów sól i pieprz mąka do panierowania mały pęczek koperku 2/3 szklanki słodkiej śmietanki min. 18% sól i pieprz Pory przekroić wzdłuż(...)Dodać zioła do pizzy i posiekane suszone pomidory, sól i pieprz do smaku. Odłożyć, by farsz nieco przestygł. Kajzerkę namoczyć w wodzie, a kiedy napęcznieje, odcisnąć. Wymieszać z mięsem, jajkami, zmiażdżonym czosnkiem i ziołami. Dobrze wyrobić masę. Zagotować około 2 szklanki wody lub lekkiego warzywnego bulionu (niezbyt słonego, bo pulpety podczas gotowania oddają sól). Maczając dłonie w zimnej wodzie, odrywać

Czerwień i błękit
Panierowane pieczarki. Szybka przekąska. 202

Takie szybkie pieczarki są doskonałe na każdą uroczystość. Polecam przygotować je w większej ilości na zbliżającego się Sylwestra. Panierowane pieczarki podaję zawsze w towarzystwie mojego ulubionego sosu czosnkowego i ketchupu. Składniki: (na około 15 małych pieczarek) 15 małych pieczarek 1 jajko sól i pieprz do smaku około 3 czubate łyżki oleju kokosowego (u mnie Woj-len) * bułka tarta do obtoczenia

Słodkie okruszki
Kotleciki jaglane z marchewką 187

Kotleciki: Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Ugotowane jajka i marchew zetrzeć na tarce, dodać kaszę, surowe jajka i doprawić do smaku. Dodać tyle bułki tartej aby można było łatwo formować kotleciki. Łyżką nakładać masę i formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce i smażyć na rumiano z obu stron.  Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Dla Czytelników

Smakołyki Asi
Kotleciki jajeczno-jaglane z sałatką 443

olej do smażenia Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce, dodać kaszę, surowe jajko i doprawić do smaku. Dodać tyle bułki tartej aby można było łatwo formować kotleciki. Łyżką nakładać masę i formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce i smażyć na rumiano z obu stron

Smakołyki Asi
Mozzarella z mięsem mielonym 193

opcjonalnie do masy) bułka tarta do obtoczenia 2 op. mozzarelli mini olej do smażenia Wykonanie: Mięso mieszamy z jajkami, przyprawą do indyka i bułką tartą (wyrabiamy tak jak na mielone). Każdą kulkę mozzarelli dokładnie obtaczamy mięsem. Następnie każdą kulę mięsa panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu, niezbyt długo aby mozzarella nie wypłynęła. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Kotleciki z cukinii z dodatkami 146

ukochana cukinia :)) Lubię bardzo, mam ją bardzo często w lodówce i często wykorzystuję :)) Tym razem kotleciki, zwykłe takie panierowane, podsmażone, na to pokrojone suszone pomidory i papryka, to wszystko posypane żółtym serem. Smaczne było :)) Miłego dnia :)) Składniki: cukinia bułka tarta jajko  mąka papryka czerwona suszone pomidory  ser żółty olej rzepakowy do smażenia Cukinię kroję w plasterki, obsypuję solą

kruche babeczki
Krokiety z pieczarkami jajkiem 216

pokroić w drobną kostkę. Dodać do cebuli i smażyć aż odparuje woda z pieczarek. Całość ostudzić. 4. Ugotowane jajka obrać, pokroić w drobną kosteczkę i dodać do wystudzonego farszu. Całość doprawić.  5. Wykładać porcje farszu na naleśniki, zawijać w krokiety, panierować i smażyć na złoto. Można podawać solo lub tak jak u mnie z czerwonym barszczykiem

Kto ugości moich gości?
Zapiekane jajka faszerowane w skorupkach 195

przekroić ostrym nożem wzdłuż na pół, uważając by nie uszkodzić skorupek. Łyżeczką ostrożnie wyjąć jajka ze skorupek jajka drobniutko posiekać , dodatkowo można rozgnieść widelcem, następnie wymieszać z jogurtem solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem. Farszem wypełnić przygotowane skorupki panierować w bułce tartej od strony farszu, lekko dociskając układać na patelni z rozgrzanym masłem farszem w dół i podsmażać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety panierowane w plackach ziemniaczanych 150

szklanki  Zetrzeć do ziemniaków na drobnej tarce marchew  czosnek i cebulę.  Dodać jajka mąkę,skrobię osadzoną na dnie szklanki  i posiekane zioła wszystko razem wymieszać  i doprawić solą pieprzem 3. w powstałej masie ziemniaczanej panierować  piersi z kurczaka nie jest to proste ale warto się  pomęczyć  Smażyć na rozgrzanym oleju

W królestwie smaków Beaty
Kotleciki drobiowe smażone 304

łyżki mąki kukurydzianej olej do smażenia Mięso mielimy w maszynce lub bardzo drobno siekamy. Mięso mieszamy z jajkiem odciśniętą bułką, posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy mięso solą i pieprzem, dodajemy bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy okrągłe kotleciki i panierujemy w mieszance obu mąk. Kotlety smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z tymiankiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Aromatyczne kotleciki w sosie koperkowym. 148

łyżeczki suszonego bułka tarta do panierowania olej do smażenia SOS 0,5 litra rosołu pół pęczka koperku 1 łyżka masła 1 mała cebulka 3 łyżki mąki 100-150 ml śmietany słodkiej 18% do zup i sosów sól pieprz      Mięso mielone przekładamy do sporej miski, dodajemy lekko roztrzepane jajka, cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, musztardę, sól, pieprz, oregano

Rozpustne gotowanie
Klopsiki w sosie koperkowym 225

Składniki: 0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 duże jajko ekologiczne 1/3 szkl. płatków  +1/3 szkl. wody lub 1 lekko czerstwa kajzerka 1 płaska łyżeczka soli  1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu kilka łyżek mąki do panierowania klopsików olej do smażenia klopsików Składniki sosu: 2 i 1/2 szkl. bulionu drobiowego(...)płynu. Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce (robię to za pomocą małego blendera;). Do dużej miski przełożyć mięso mielone, namoczone płatki (lub kajzerkę), utarty czosnek i cebulę, jajko, sól i pieprz. Masę mięsną należy dokładnie wyrobić, aby wszystkie składniki połączyły się.  Uformować niewielkie kulki, obtoczyć je w mące i podsmażyć na oleju. Smażyć krótko tylko do lekkiego zrumienienia

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania