Krokiety staropolskie 228sera 1 duża cebula sól, pieprz dodatkowo: 2 jajka bułka tarta wykonanie: Usmażyć naleśniki Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na patelni. Ziemniaki, biały ser bardzo dokładnie wymieszać (proponuję użyć praskę do ziemniaków). Doprawić do smaku solą i pieprzem. W naleśniki zawijać farsz. Panierować i podsmażyć My zrobiliśmy sos pieczarkowy ale świetnie
Ania i Marcin gotują
Kurczak Parmigiana 242polędwiczki) obtaczamy najpierw w mące, później w jajku, a następnie w bułce wymieszanej z parmezanem. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu jeśli mamy patelnię z nieprzywierającym dnem, a w głębokim tłuszczu jeśli do patelni przywierają smażone rzeczy (ser z panierki się roztapia i może przywierać do dna). Smażymy piersi bezpośrednio po panierowaniu. Gotowy sos przelewamy do naczynia żaroodpornego, na sosie
Bazując na smaku
Kurczak w podwójnym cieście 311Smak rewelacyjny! Panierowany w cieście naleśnikowym filet z kurczaka otulony pieczarkami i serem w dodatkowej warstwie ciasta. Kurczak w cieście naleśnikowym: 400 g filetu z kurczaka Pieprz 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa SKWORCU (kupisz tutaj) 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka przyprawy do pikantnego kurczaka SKWORCU (kupisz tutaj
VioletoweKucharzenie
Kotleciki z soczewicy 170olej do smażenia otręby do panierowania Wykonanie: -Soczewicę ugotować do miękkości /d o gotowania można dodać liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego/. -Ugotowaną soczewicę odcedzić/wcześniej usunąć pianę, która wytwarza się podczas gotowania/ i zmielić blenderem . Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie. -Do zimnej masy dodać jajko , płatki ,otręby, zmiazdzony czosnek, podsmazoną
Zakamarki mojej kuchni
158. Kabaczek w zalewie octowej 214dnia, w nadmiernej ilości usmażyłam panierowanego kabaczka, nie wiedząc co zrobić z jego resztą, wymyśliłam sobie, że z ciekawości zaleje go zalewą octową. Następnego dnia bardzo miło zadziwił mnie jego zupełnie inny smak. Moja siostra myślała, że to ryba;-) 1 kabaczek lub cukinia sól, pieprz mąka, bułka tarta i jajko do panierki olej do smażenia Zalewa octowa
Jadło i czytadło
Piersi z kurczaka na dziko 520jednak często pracochłonne jak na przykład pierś panierowana tzw. "schabowy z kurczaka" lub w celu uzyskania dobrego smaku trzeba ponieść koszty na zakup sosów w słoikach (słodko-kwaśny, chiński). Według mojego przepisu uzyskamy studencki obiad w przyzwoitej cenie i nie narobimy się przy tym. Składniki: -kilogram piersi z kurczaka -jedno jajko -pół szklanki bułki tartej -ząbek czosnku -przyprawy: papryka słodka
Tanie przepisy studenckie
Panierowane pieczarki, danie w 5 minut 257Panierowane pieczarki , danie w 5 minut Kiedy wszystko się nam przeje , a domownicy ze smętną miną gapiąc się w talerze , oczekują cudu . Wtedy można spróbować np. panierowanych pieczarek . Fajna , prosta potrawa , a do tego mega uniwersalna . Doskonale, sprawdzi się nawet na zimno jako przekąska, na imprezie lub lekka kolacja . Tak przyrządzone pieczarki są smaczne , prawie jak kotlety schabowe(...)niezłe i tyle , ugotujcie i spróbujcie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> składniki : kilka dość dużych pieczarek białych – nie muszą być ogromne 2 jajka 1 szklanka bułki tartej sól , pieprz do smaku olej do smażenia Pieczarki oczyszczamy z resztek torfu , a następnie wyłamujemy ogonki . Bardzo łatwo to zrobić , gdyż złapane mocno , łatwo się poddają Jajka roztrzepujemy
Ogrodnik w podróży
DEVOLAY Z SZYNKĄ I SEREM 325jaja 2 sztuki bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia ~~METODA~~ Filety myjemy, osuszamy. Kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety. Każdy rozbity filet oprószamy przyprawą ( przyprawę do kurczaka mieszamy z solą i pieprzem ) z jednej strony. Układamy plaster sera, plaster szynki, plaster sera i szynki. Ciasno zwijamy. Jajka roztrzepujemy. Zanurzamy roladki. Następnie obtaczamy w bułce
Kuchnia Paulettes
DOMOWE SZNYCLE Z MIESA MIELONEGO PO WIEJSKU 265niezbyt duże surowe ziemniaki 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bułeczka np. kajzerka + mleko do namoczenia (lub ok. 3 łyżki bułki tartej i mleko do namoczenia) 2 - 3 łyżki śmietany 1 łyżka musztardy 1 łyżka posiekanego koperku sól i pieprz do smaku zioła np. majeranek do smaku bułka do panierowania smalec do smażenia PRZYGOTOWANIE : Krok
Moja Książka Kucharska
Pieczarki panierowane, smażone w głębokim tłuszczu 985mikrofali lub gorącym piekarniku. Pieczarki panierowane dobrze smakują również przestudzone. Może wykorzystacie przepis na Sylwestra? Składniki: 500 g małych pieczarek sól i pieprz do przyprawienia pieczarek 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich (u mnie zioła Skworcu ) około 1/2 - 3/4 litra oleju rzepakowego do smażenia bułka tarta - około 1 szklanki Składniki panierki: 1 jajko 90 ml mleka 100 g mąki
Smak mojego domu
Kotlety mielone z indyka ze smażonymi pieczarkami 186dodaję bułki tartej ani jajek do mielonego, tylko w bułce tartej je obtaczam. Tak jest też w tym przypadku. Po usmażeniu mamy czyste mięso bez wypełniaczy. Mięso z indyka doskonale nadaje się do takiego wykonania. Składniki: 500 gram mięsa mielonego z indyka 300 gram pieczarek Sól Pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i smażymy
Smaki Ewy
Kotlety mielone z ryby i brokuła 230jajka tartą bułkę wymieszać doprawić przyprawą do ryby i pieprzem. 3. - Brokuły ugotować odcedzić i ostudzić podzielić na mniejsze kawałki dodać do masy rybnej wymieszać. 4. - W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem jak by było za rzadkie dodać tartą bułką 5 - Z masy zrobić kotleciki panierować w tartej bułce
W królestwie smaków Beaty
Zupa krem z pulpetami z brukselką 202panierować ,usmażyć i podać z ziemniakami i ulubioną surówką. Zupa krem z pulpetami z brukselką 2 litry bulionu drobiowego 2-3 różyczki kalafiora 2-3 różyczki brokułu marchewka 30 dag brukselki jogurt do zabielenia zupy sól pieprz cytrynowy Na pulpety : 50 dag mięsa z indyka 1 jajko
Takie tam pichcenie
Kotlety rybne z morszczuka. Smaczne nie tylko na piątkowy obiad. 386mięsa. Dodaje do zmielonej ryby surowe jajko, drobno pokrojoną zielona cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, kilka kropel soku z cytryny i ok.3-4 łyżki bułki tartej. Mieszam wszystko bardzo dokładnie do połączenia składników. Masę uklepuję łyżką i wkładam na ok.15 minut do lodówki. Po tym czasie lepię okrągłe, lekko spłaszczone kotleciki, każdy panieruję w bułce tartej. Smażę na średnio rozgrzanym
Kuchnia z widokiem na ogród
KARP PANIEROWANY 262Chwilowo fotka z "Poradnik domowy" 2001 Karp jest nieodzownym symbolem kolacji Wigilijnej. Nie może go zabraknąć na Wigilijnym stole. SKŁADNIKI 10 dzwonek świeżego karpia szklanka bułki
RAROSSA