reguły ryby w sosie warzywnym z pomidorami tzw. rybę po grecku robię z filetów oprószonych mąką i tak smażonych. Masa moich znajomych smaży rybę panierowaną w jajku i bułce tartej i taką zalewa sosem. muszę przyznać, że mi taka też smakuje. Postanowiłam dopasować proporcje składników do swojej wersji. Zrobiłam. Wszystkim smakowało. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniprzepis na 4 - 5 porcji w zależności od wielkości piersi. Składniki: 1 podwójna pierś drobiowa pęczek pietruszki 1/3 kostki masła sól, pieprz do panierowania: mąka 2 jajka bułka tarta olej do smażenia sposób wykonania : Pierś kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą i pieprzem. Natkę pietruszki rozdrobnić, posypać po mięsie. Na każdy środek kotleta położyć kosteczkę masełka. Kotlety zwinąć(...)ciasno. Należy zwrócić uwagę żeby masło nie wystawało na zewnątrz kotleta. Panierować najpierw w mące , potem w rozkłóconym jajku ( z dodatkiem przypraw ) a na końcu w bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu
Darcia w kuchniDanie dla 5 osób. Składniki: Podwójna pierś drobiowa 5 - 6 pieczarek 30 g sera żółtego masło przyprawy: sól, pieprz, vegeta, olej do smażenia Do panierowania : mąka , 2 jajka, bułka tarta Sposób wykonania: Pieczarki oczyściłam pokroiłam w plasterki, podsmażyłam na odrobinie oleju, wystudziłam. Pierś kurczaka umyłam , pokroiłam na części formując 5 kotletów, rozbiłam, posypałam solą, pieprzem i odrobiną vegety. Na środek(...)każdego kotlecika położyłam podsmażone pieczarki, starty żółty ser i odrobinę masełka, ciasno zwinęłam. Panierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku z dodatkiem przypraw a na końcu w bułce tarte. Smażyłam na wolnym ogniu z obu stron na rumiano
Darcia w kuchnisobie jest suchy, to mięso nie ma wiele tłuszczu. Trzeba zamknąć w nim wilgoć i tłuszcz, który przy smażeniu wytopi się z boczku i szynki parmeńskiej. Panierujemy kotlety w jajkach roztrzepanych z mlekiem i tartej bułce – dokładnie i z każdej strony, żeby jak najbardziej zamknąć nadzienie. Na dużej patelni rozgrzewamy przynajmniej centymetrową warstwę oleju – po włożeniu na rozgrzany tłuszcz(...)plasterki prosciutto (szynki parmeńskiej) 4 cieniutkie plasterki wędzonego na zimno bekonu (40g) 50g tartej lub kostkowanej mozzarelli sól pieprz olej do smażenia SKŁADNIKI DO PANIEROWANIA 5-6 łyżek mąki pszennej 2 jajka S lub M 3 łyżki mleka bułka tarta
Karo in the Kitchenczasu – pojawił się dorsz w panierce sezamowej. Składniki: - 1 kg filetów ze swieżego dorsza - sok z ½ cytryny - 2 jajka - 2 łyżki wody (do jajek) - sól himalajska - pieprz cytrynowy - mąka tortowa (do panierowania ryby) - ok. 120g sezamu - oliwa do smażenia Płaty płuczemy i osuszamy recznikiem papierowym. Dzielimy na porcje, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, oprószamy solą(...)pieprzem cytrynowym. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Jajka roztrzepujemy z wodą (nie ubijamy). Do miseczek wsypujemy mąkę i sezam. Rybę panierujemy kolejno: w mące – jajku – sezamie – ponownie w mące. Na patelni rozgrzewamy oliwę do smażenia (tyle, aby ryba była w połowie zanurzona). Kładziemy porcje ryby i smażymy
mojewypiekiinietylkocieniutkie plasterki. Ser pokroić na kwadraty. Na każdym filecie ułożyć kilka talarków zielonego ogórka i sera. Filety zwinąć w roladki. Następnie jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Roladki panierować w mące, jajku i tartej bułce. Usmażyć w głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Roladki podawać z ziemniakami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusipieprz do smaku SKŁADNIKI NA SCHABOWEGO Z KOŚCIĄ: krojone plastry schabowego z kością (każdy po około 160-200 g, grubości 2-2,5 cm) 1 jajko 2 łyżki zimnej wody bułka tarta do panierowania sól i świeżo zmielony pieprz olej do smażenia DODATKOWO: ugotowane młode ziemniaki posypane koperkiem WYKONANIE: KAPUSTA: Kapustę przekrój na ćwiartki, opłucz i pokrój(...)tłuczkiem (najlepiej miedzy dwoma kawałkami foli spożywczej), zaczynając od kości i kierując się na zewnątrz, na grubość około 5-7 mm . Następnie oprósz je solą oraz pieprzem i panieruj najpierw w jajku rozbełtanym z wodą, a następnie w bułce tartej. Smaż kotlety na rozgrzanym oleju ( około 2-3 mm warstwy oleju na patelni) na średnim ogniu, na złocisty kolor
Słodko-Słony Świat Ilonyskórki, usuwamy duże, twarde pestki, przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i vegetą, uważając jednocześnie aby nie przesolić, ponieważ wówczas warzywo po usmażeniu stanie się gorzkawe. 2. Panierujemy obtaczając kolejno w mące, jajku oraz bułce tartej. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Miruna Składniki 4 filety z miruny przyprawa(...)sól maka jajko bułka tarta olej Sposób Zamrożone filety należy rozmrozić. W dalszej kolejności przyprawiamy je sola, pieprzem oraz delikatem do mięs. Następnie filety panierujemy najpierw w mące, następnie jajku, a na samym końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron
Kuchenne aromatypyszny i chrupiący. Bez ociekającego tłuszczu ze smażenia. Składniki: 2 sprawione świeże karpie 1 cytryna skórka otarta z dwóch cytryn 2 szklanki bułki tartej 4 jajka 50 ml jasnego piwa mąka pszenna do panierowania sól do smaku pieprz cytrynowy do smaku 10 dag masła z lodówki Jak wykonać ? Sprawione karpie(...)moczymy 2-3 godziny w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na dzwonka. Następnie skrapiamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i oprószamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym, panierujemy w mące. Jajka roztrzepujemy z piwem, maczamy w nich dzwonka ryby, obtaczamy w bułce wymieszanej ze startą skórką z dwóch cytryn. Z nadmiaru panierki otrząsamy rybę. Dzwonka układamy w naczyniu
Wanilia i Kardamondodajemy do zmielonego farszu doprawiamy do smaku solą, czerwoną czubrycą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki ,zawijać w rulony. Jajka do panierki roztrzepujemy widelcem solimy szczyptę i panierujemy krokiety w jajku i bułeczce tartej, smażymy na masełku lub rozgrzanym oleju na rumiano . Podajemy gorące solo lub z czerwonym barszczykiem. Smacznego! Zapraszam do krainy wspaniałych przypraw gdzie znajdziecie wspaniałą ofertę
Wanilia i Kardamonlnem -sól, pieprz -czosnek niedźwiedzi -2 jajka -olej do smażenia Łososia kroimy na porcje. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Jajka roztrzepujemy, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Łososia panierujemy w panierce, jajku i ponownie w panierce. Smażymy na patelni z olejem na średnim ogniu. Zdejmujemy i układamy na talerzu z ręcznikiem papierowym do odsączenia. Możemy podać z kluseczkami gryczanymi
Maminek kulinarnytego przepisu, zresztą każdy ma większy lub mniejszy apetyt na grzybki. Polecam ten przepis dla wszystkich amatorów panierowanych grzybów. Szybki, prosty obiad, w sam raz na bezmięsny piątek:-) Jako dodatek sprawdzi się pikantno-słodki sos chili. Składniki: boczniaki 1-2 jajka 1 łyżka(...)mleka bułka tarta sól, pieprz Wykonanie: Boczniaki myjemy i odcinamy od kapeluszy nóżki (bo są twarde) Kapelusze doprawiamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i zaczynamy panierowanie. Kapelusze maczamy w jajku następnie posypujemy bułką tartą i smażymy na oleju, jak kotlety. Smacznego
IMPRESJA SMAKUsiak są pyszne i zasmakują całej rodzince. :) Kotlety rybne: 500 g ryby np. mintaja (może być mrożony) ok. 300-350 g ugotowanych ziemniaków 1 dymka pokrojona drobno 2 jajka (1 do panierowania) sok z 1/3 lub połowy większej cytryny 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu ziołowego (może być zwykły) 2 łyżeczki chrzanu 3 łyżki mąki 1 łyżeczka przyprawy(...)bułkę tartą i ostatni - większy na zapanierowane kotlety. Zakładamy gumowe rękawiczki (nie upaćkamy się jak małe świnki i łatwiej będzie panierować kotlety) i bierzemy większą garstkę masy ziemniaczano-rybnej i formujemy kotlety. Obtaczamy je kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Z podanej ilości wychodzi ok 6-7 dość sporych kotletów. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez
Cooking MonsterSkładniki: ryba: 1 kg dowolnej ryby ( u mnie morszczuk) sól, pieprz mąka, jajka i tarta bułka do panierowania warzywa: 50 dag marchwi 50 dag pietruszki 50 dag selera 4-5 dużych cebul 4 liście laurowe 5 kulek ziela(...)angielskiego 10 łyżeczek koncentratu pomidorowego 10 łyżek ketchupu sól, pieprz, cukier tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Panierujemy kolejno w mące, jajkach i tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Cebule kroimy w kostkę. Szklimy. Dodajemy resztę warzyw obranych i startych na tarce na grubych oczkach. Dusimy
Pobite gary Barbary