jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:30/119)

Roladki brokułowo-kalafiorowe 187

rodzinka była zachwycona takim daniem, bardzo im to smakowało Roladki brokułowo-kalafiorowe SKŁADNIKI: filety z kurczaka podwójne - 1 szt brokuły - 8 różyczek kalafior - 8 różyczek mąka do panierowania tłuszcz do smażenia jajko 1 szt sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Brokuły i kalafiora gotować w osolonej wodzie do miękkości. Osączyć warzywa na sicie. Filety umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso(...)filety solą i pieprzem. Następnie na każdym filecie ułożyć po dwie różyczki kalafiora i brokuła, zwinąć filety w roladki. Obtaczać roladki w mące , zanurzać je w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować w tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
1433.Schabowe pod pierzynką 115

apetytu... schab mąka jajka  bułka tarta sól, pieprz vegeta majonez cebula ser żółty Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać, dodać przyprawy. Kotlety panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej..Smażyć z obu stron na rumiano. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, doprawić. Usmażone kotlety posmarować majonezem, położyć zeszkloną cebulę i przykryć startym

Moje domowe kucharzenie
KROKIETY DZIADOWSKIE 215

czubata szklanka ugotowanej na sypko kaszy szklanka zasmażonej, kiszonej kapusty 10 kapeluszy pieczarek lub świeżych grzybów 2 cebule 2 jajka 1/2 łyżeczki zmiażdżonego kminku sól pieprz tłuszcz do smażenia - najlepiej olej i smalec (pół na pół) tarta bułka do panierowania PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Cebulę siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Krok 2. Do podsmażonej cebuli dodajemy oczyszczone i rozdrobnione(...)niej zgrabne krokieciki. Krok 4. Do masy dodajemy jajko, zmiażdżony kminek, doprawiamy według własnych upodobań smakowych (powinna być pikantna), wyrabiamy. Krok 5. Z masy formujemy 10 krokietów, panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Krok 6. Krokiety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podajemy z filiżanką czerwonego barszczu lub pikantnym sosem grzybowym, pieczarkowym lub myśliwskim. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Bakłażan zapiekany z pomidorem i serem 171

odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie płuczemy pod bieżącą wodą, a nadmiar wody odciskamy w ręcznik papierowy. Jajko roztrzepujemy, dodajemy pieprz i szczyptę soli.  Plastry bakłażana panierujemy, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na rumiano. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Pomidora kroimy w plasterki. Bakłażanowe kotlety układamy na blasze wyłożonej

Czerwona Porzeczka
Scotch eggs. 161

mięso wymieszać z przyprawami. Podzielić na cztery części i uformować  placuszki około 12 cm średnicy.  Owinąć dokładnie jajka mięsem. Można pomóc sobie przy tym folią spożywczą. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju 8 - 10 minut. Na średnim ogniu. Podawać na ciepło lub bardziej tradycyjnie na zimno. Przekrojone na pół, z dobrej jakości majonezem

zadanie-gotowanie
Amur z patelni 126

łuskę, wypatroszyć, umyć. Pokroić w dzwonka, Posypać przyprawami, skropić sokiem z cytryny i oliwą, Odstawić na 2-3 godziny. Jajka rozmącić, mąkę i bułkę tartą wsypać na talerze. Panierować w mące, jajku i bułce tartej , smażyć na średnim ogniu na złoty kolor

Gotowanie jest łatwe
Panierowana pierś z kurczaka z cytrynową nutą. 188

niebo lepsza od tej kupnej, po usmażeniu ma piękny złociutki kolor i jest bardziej chrupiąca, a i smak ma nieporównywalny. Składniki na panierowaną pierś z kurczaka z cytrynową nutą 2 piersi z kurczaka 1 jajko bułka tarta sól pieprz cytrynowy olej do smażenia(...)Piersi z kurczaka rozbijamy, ale nie za cienko, gdyż maja być soczyste, tak na grubość około 1 cm. Każdą rozbitą pierś posypujemy solą i pieprzem cytrynowym, następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż się ładnie zarumienią. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Kurczak w sezamie 180

pół na pół.    Mięso z kurczaka wyciągamy z rosołu, studzimy i oddzielamy kości. Roztrzepujemy 2 jajka, przyprawiamy przyprawą do mięs lub do kurczaka.    Mięso panierujemy dwukrotnie w jajku i sezamie, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy na małym ogniu.    Rumiane i chrupiące to znaczy, że gotowe. Do tego ziemniaki i surówka

Maminek kulinarny
Bakłażan panierowany 148

pieprz olej do smażenia Wykonanie: Bakłażany umyć i pokroić w plastry. Każdy plaster posypać solą i odstawić na 10 minut. Następnie osączyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Jajka roztrzepać dodać sól oraz pieprz. panierować bakłażana najpierw w mące potem w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu układać na papierowym

magiczna kuchnia Kasi
Ryba panierowana 210

filety z ryby sok z cytryny estragon, sól,pieprz mąka  jajka sól, wegeta bułka tarta Rybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować w mące, jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej .Smażyć na rumiano z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Filet z soli w glazurze pomarańczowej 203

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dokładnie smarujemy warstwą oleju. W miseczce rozbijamy jajko i roztrzepujemy. W drugiej miseczce wysypujemy bułkę tartą. Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce. Przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy filety około 15 minut, następnie polewamy rybę glazurą. Pieczemy jeszcze około 7-10 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas

Mania Gotowania
Roladki z kremem chrzanowym i serem 300

serem i kremem chrzanowym. Taka smaczna odmiana  dla zwykłego schabowego. składniki: 6 plastrów schabu 120 g sera żółtego sól z pieprzem Kamis 1 jajko 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu tartego do panierowania bułka tarta olej do smażenia Schab rozbić tłuczkiem. Z obu stron posolić i popieprzyć(...)Majonez wymieszać z chrzanem. Ser żółty pokroić na sześć kawałków. Każdy rozbity plaster schabu posmarować kremem chrzanowym, ułożyć przy brzegu kawałek sera i zwinąć w roladkę. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i  surówka z białej

Monia miesza i gotuje
Miruna panierowana w orzechach 165

Powoli kończę testowanie  produktów  od Świadome odżywianie. Dziś wykorzystałam tarte orzechy do panierowania rybki. Wyszło bardzo smacznie:) składniki: 600 g filetów z miruny sól prowansalska Kamis 1-2 jajka 3 łyżki mąki(...)pszennej 100 g tartych orzechów włoskich Back Mit olej do smażenia Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki i opruszyć solą prowansalską. Mąkę wymieszać z tartymi orzechami. Kawałki ryby panierować w roztrzepanym jajku i przygotowanej panierce. Smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie  surówka z morelami

Monia miesza i gotuje
Kurczak à la KFC 3245

Wszystkie składniki panierki, w tym oba rodzaje mąki, łączymy ze sobą. Kawałki kurczaka wyjmujemy z zalewy i panierujemy w panierce, następnie ponownie moczymy w płynie zalewy (zamiast w jajku) i ponownie panierujemy. W rondlu lub frytkownicy rozgrzewamy olej w takiej ilości aby największe kawałki kurczaka mogły w nim swobodnie pływać i smażymy mięso z obu stron po około 8 minut

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Smaczna rybka w warzywach 172

chwilę razem. Na końcu dodać odlany i osączony groszek z puszki, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz, rozmieszać widelcem. Rybę panierować w rozmąconym jajku i mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Przełożyć morszczuka na półmisek, obłożyć warzywami. Rybę podawać na gorąco. (function

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania