jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:35/119)

Ryba panierowana z sosem curry + film 208

moim domu króluje karp, który będzie propozycją dla starszej części rodziny, młodsi członkowie rodziny zadowolą się morszczukiem panierowanym z sosem curry. Jest to bardzo smaczna potrawa, która zauroczy nie jedno podniebienie. składniki na 4 porcje 4 filety z ryby np. morszczuka 2 jajka bułka tarta olej do smażenia czarny pieprz sól(...)pietruszki drobno siekamy a orzechy włoskie rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Do miski wbijamy jajka doprawiamy odrobiną soli oraz pieprzu i rozkłócamy widelcem. Umyte filety z ryby moczymy w jajkach a następnie panierujemy w bułce tartej. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe ryby przekładamy na talerz i polewamy niewielką ilością sosu, posypujemy natką pietruszki

Smakowite Dania
Burgery z boczniaków (360 kcal) 183

duże boczniaki jajko bułka tarta sól, pieprz tłuszcz do smażenia 8 liści sałaty pomidor pół cebuli musztarda 4 plasterki sera żółtego Przygotowanie Boczniaki posypujemy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Bułki przekrawamy, smarujemy musztardą. Na dolną część bułki nakładamy sałatę, ser, pomidora i cebulkę pokrojone w plasterki oraz boczniaka i przykrywamy

e-PrzepisyKulinarne
Schab po kowalsku 234

kotlety schabowe 1 jajko bułka tarta sól, pieprz przyprawa curry 1 cebula tarty ser żółty keczup majonez olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Kotlety rozbijamy, solimy, pieprzymy i panierujemy kolejno w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron. 2. Cebulę posiekać, usmażyć na tym samym oleju, na którym smażyły się kotlety. Oprószyć solą, pieprzem i curry. Dusić

Kuchnia domowa Ani
Chrupiący makaron - Paccheri. 176

Panierunek: 1 jajko bułka tarta frytura do smażenia Wykonanie: Paccheri ugotować  al dente, w osolonej wodzie. Zahartować . Mięso, ser i pozostałe składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce, jajku, bułce. Smażyć we frytkownicy ew. na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym

Kulinarny karnet Christophera
Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka 175

liczą kalorii, tradycyjnie panierowany filet i smażony na tłuszczu. Mięso może być jedzone również na zimno. Sprawdzi się jako wędlina. W przepisie uwzględniam wariant środkowy Drukuj Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 filet z indyka 1/2 opakowania fety 1 średni brokuł 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku sól, pieprz jajko, mąka, bułka tarta(...)fetę i przyprawy. Mieszamy na w miarę jednolitą masę. Filet oprawiamy, nakrawamy zgodnie z instrukcją w poście. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Nakładamy farsz i zwijamy. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Kładziemy do żaroodpornego naczynia i na wierzch kładziemy małe kawałki masła. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach, co 10 min polewając mięso rozpuszczonym masłem

Mieszam w Garnku
TWISTER a'la KFC - TORTILLA Z KURCZAKIEM 184

Krok 2. Jajka roztrzepujemy w miseczce , płatki kukurydziane rozdrabniamy np. blenderem. Do powstałej z płatków panierki dodajemy przyprawę do kurczaka oraz mielone chilli, mieszamy. Krok 3. Mięso kurczaka panierujemy najpierw w jajku, następnie w płatkach kukurydzianych z przyprawami. Zapanierowane kąski z kurczaka smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor, wyjmujemy, osączamy na papierowym ręczniku, trzymamy w cieple. Krok 4. Przygotowujemy

Moja Książka Kucharska
Ryba po Grecku 138

jajko 2 szklanki mąki oliwa (są również wersje z dodatkiem marchewki ,ja jednak wolę tylko z cebulą) Sposób: Rybę myjemy ,oczyszczamy  i posypujemy solą,pieprzem, i panierujemy w rozklepanym jajku a następnie w  mące.(przepis dokładny na moim blogu) Smażymy na patelni z dodatkiem oliwy. Gdy ryba jest usmażona odstawiamy do wystygnięcia. Ja zawsze odsączam papierowym ręcznikiem nadmiar

Viola cooks with passion
Rybka w panierce 135

bułka tarta jajka sól, wegeta Filety ryby pokroić na kawałki i włożyć do mleka, moczyć około 20 minut. Wyjąć z mleka, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować mące, w jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej .Smażyć z dwóch stron na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
Smażone patisony 145

jest to konieczne). Kroimy na plastry grubości 1 cm i wykrawamy gniazda nasienne.  Nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy wegetą i pieprzem. Odstawiamy na kwadrans.  Panierujemy w mące, jajku rozmąconym z mlekiem,a na  końcu w bułce tartej. Smażymy najpierw na dosyć mocno rozgrzanym oleju. Gdy będą miały złoty kolor przykrywamy pokrywką i smażymy jeszcze chwilę

Moje Kuchenne Rewelacje
Krokiety z pasztetem i jajkiem 214

dodajemy jajka, wlewamy mleko oraz olej, miksujemy. Na rozgrzanej patelni smażmy dość cienkie naleśniki, na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy krokiety składając boki do środka. Krokiety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażmy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką z pieczarek i sera 178

wbiłam jajka. Rozkłóciłam widelcem. Na talerz wysypałam bułkę tartą. Kotlety wyjęłam z lodówki. Na rozgrzaną patelnię wlałam tyle oleju, żeby jego poziom sięgał do połowy smażonych kotletów. Kotlety panierowałam najpierw w jajku a potem w bułce tartej.   Trzeba pamiętać, żeby kotlety dokładnie zanurzyć w jajkach a potem dokładnie obtoczyć w bułce. Nie należy dociskać   ręką kotletów do panierki

Kuchnia u Krysi
Schabowy w grzybowej panierce 192

smażenia jajko Suszone grzyby mielimy na drobno. Mieszamy je z bułką tarta, tak mniej więcej 1:1. Mięso rozbijamy na kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Panierujemy najpierw w jajku, a potem w grzybowej panierce i smażymy na rumiano. Kotlety proponuje podać z ziemniakami i sałatką z ogórka, sałaty, pomidora i kukurydzy z sosem vinaigrette. Gotowe! :)   Rozliczenie

Czerwona Porzeczka
Bitki/kotlety ze śledzia (według przepisu z 1904 roku) 136

jajko oraz dodać namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem. Z powstałej masy uformować okrągłe kotlety. Każdego z nich obtoczyć w mące i panierować kolejno w jajku (roztrzepanym) oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu - z obu stron na rumiano (na średnim ogniu).      (*) Treść oryginalnego przepisu:   “Licząc na jeden bitek jednego

Di gotuje
Bezglutenowe krokiety z kapustą i grzybami 123

jajkami, mlekiem, olejem i solą. Odstaw na kwadrans. Na dobrze rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Ugotowaną kapustę z grzybami zmiksuj blenderem i posmaruj naleśniki. Dokładnie zawiń. Przygotowane krykiety panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawaj ciepłe

Kuchnia bezglutenowa
Kania a'la schabowy 199

jajko bułka tarta sól pieprz Sposób przygotowania: Kani nie płuczemy w wodzie, nie namaczamy w mleku, a jedynie wydmuchujemy dokładnie blaszki. Duże grzyby możemy podzielić na mniejsze części. Panierujemy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia, zaczynając od strony z blaszkami, gdyż wtedy usmażone kanie nie będą płaskie

Na Ciasteczkowych Papierach

Proponowane wyszukiwania