jeden na drugim żeby zachowały pulchność i nakrywamy pokrywką. Ciepłe łatwiej zawinąć i panierować. Zrobienie farszu zaczynamy od podsmażenia plastrów cebuli. Dodajemy pokrojone drobno pieczarki, sól, pieprz i majeranek. Dla zaostrzenia smaku dodajemy zgniecione ząbki czosnku ale nie jest to konieczne. Dusimy aż pieczarki będą miękkie. Jajka kroimy w kostkę(...)mieszamy z poszatkowanym szczypiorkiem i podsmażonymi pieczarkami. Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz i składamy w kopertę: najpierw składamy dół i górę do środka a resztę zawijamy. Krokiety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, Obsmażamy z obu stron na złoty kolor
prawdziwe jedzenieżeby powstały cztery porcje. Lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Jajka łączymy z mlekiem. Bułkę dokładnie mieszamy z słodką papryką i tymiankiem. Piersi panierujemy kolejno w jajku, bułce tartej z przyprawami. Smażymy na złoto z każdej strony. źródło: przepis własny Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 45 h Koszt przygotowania
Pobite gary BarbaryZostawić na ok. 1 godzinę, aby mięso przeszło smakami. W misce rozkłócić jajko z 2 łyżkami mleka i szczyptą soli. Na patelni rozgrzać olej. Kotleciki panierujemy najpierw w jajku, następnie w płatkach owsianych. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnisera żółtego 1. Sery przeciąć w poprzek na pół (żeby powstały 4 "kotleciki"). 2. Jajko roztrzepać. Plastry ananasa odsączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać olej. 3. Ser panierować dokładnie w jajku i bułce, usmażyć na złoto z jednej strony, przekręcić, położyć ananasa i plastry sera, przykryć i smażyć na malutkim ogniu, aż ser się rozpuści. Inspiracja: O kuchni
Kto ugości moich gości?prażonych pestek słonecznika 1 jajko odrobina mleka bułka tarta ulubiony sos ziołowy Wykonanie: Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka. Ser kroimy w małą kostkę ok 1cm. następnie panierujemy go w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej ze stron. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Ogórka kroimy w półplasterki, pomidorki na pół,rzodkiewkę na 4, szczypiorek siekamy
Malinowe Pocałunkiłyżek ketchupu parę pasków papryki sól pieprz nać pietruszki olej do smażenia mąka, jajko i bułka tarta do panierki ryb Dorsza pokroić w kawałki. Każdy płat posolić, panierować w mące, jajku oraz w bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odstawić do schłodzenia. W osobnym rondlu wlać odrobinę oleju i dodać pokrojoną w kostkę cebulę
Gotuję Testujęinnego jak panierowany filet z cielęciny ( ewentualnie schabu) wypełnioną serem i szynką. Najczęściej w formie kieszonki wypełnionej dodatkami, w mojej wersji jako roladka. Niezwykle popularny, bardzo prosty i smaczny J Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) Składniki: 2 sznycle cielęce lub grubsze plastry schabu 2 plastry ulubionej szynki 2 plastry żółtego sera 1 jajko 1/4 szklanki mleka(...)sera. Zwijamy ciasno w roladę. Jajko wbijamy na talerz, roztrzepujemy widelcem z odrobiną soli. Na drugi talerz wsypujemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Gotowe sznycle panierujemy w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej. Roladki możemy spiąć go wykałaczką, ale nie jest to koniecznie. Na patelni rozgrzewamy około 1 centymetrową warstwę oleju, smażymy kotlety na średnim
Mania GotowaniaCzas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 ser typu camembert 3 łyżki zesmażonych na maśle z tymiankiem pokrojonych w kostkę świeżych maślaków 1 jajko bułka tarta Olej słonecznikowy Przygotowanie: 1/ W rondelku rozgrzewamy olej w ilości takiej by panierowany ser po zanurzeniu w nim pokrył się cały. 2/ Camembert kroimy na dwie równe części. W środku każdej z części wydrążamy zagłębienie(...)umieszczamy przesmażone i odsączone z tłuszczu maślaki i posypujemy zmielonym pieprzem. Rozkrojone części smarujemy na krawędziach roztrzepanym jajkiem i tymiankiem. Złączamy w całość lekko przyciskając. 3/ Panierujemy ostrożnie złączony camembert w jajku i bułce dwukrotnie a następnie ostrożnie wrzucamy do rondelka z rozgrzanym olejem. 4/ Smażymy ok. 1,5 minuty z każdej strony. 5/ Wyjmujemy usmażony camembert na ręcznik
Kuchnia PROzdrowotnastrony głowy. Rybę ułożyć rozcięciem na brzuchu i nacisnąć dłonią dzięki czemu ryba rozłoży się na płasko. Składniki: 8 płotek sól pieprz 2 łyżki mąki 2 jajka sezam do panierowania olej do smażenia Płotki sprawić według opisu powyższego. Każdą płotkę oprószyć solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Każdą rybę obtoczyć w mące, jajku , a następnie
O kuchni z uczuciembyło nadzienie składniki: na ok 20 pierożków ciasto: 120 g mąki 200 ml wody łyżka masła szczypta soli nadzienie - mozzarella pokrojona w kosteczkę + jajko i tarta bułka do panierowania olej do smażenia przygotowanie Do garnka wlać wodę , dodać sól i masło. Kiedy woda się zagotuje , ciągle mieszając dodajemy mąkę. Całość gotujemy przez(...)miarę cienko. Wyciąć kółka szklanką lub foremką . Nałożyć nadzienie czyli trochę mozzarelli pokrojonej w drobną kostkę . Sklejamy ciasto tak jak pierogi, dobrze łącząc brzegi. Każdy pierożek panierujemy - najpierw moczymy w roztrzepanym jajku a następnie otaczamy w tartej bułce. Smażymy na głębokim oleju,na średnim ogniu, do uzyskania złotego koloru. Usmażone odsączyć na papierowym ręczniku. Zjadamy jeszcze ciepłe
Stare Garysera żółtego 1 łyżeczka soli czosnkowej 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 jajko majeranek olej do smażenia mąka woda ok 100 ml Filety ryby oprószyć majerankiem potem panierować w roztrzepanym jajku i mące, usmażyć na oleju na złoty kolor. Ser żółty zetrzeć na tarce. Makaron ugotować, ja użyłam wstążki ząbkowanej ale może byc tez inny . Dno naczynia żaroodpornego posmarować
Monia miesza i gotujedżemem, czy powidłami, niekiedy bez niczego: Składniki na 8-9 naleśników: 2 szklanki mąki, 1 szkl.mleka, 1 szkl.wody gazowanej 2 jajka, szczypta soli, olej do smażenia Przygotowanie naleśników: Jajka ubijamy z solą, dodajemy mąkę, po 1 szkl. wody gazowanej i mleka, dokładnie mieszamy trzepaczką. Ciasto ma być lejące, ale nie rzadkie, smażymy naleśniki na gorącym oleju z obu stron. Studzimy(...)naleśniku układamy duży plaster żółtego sera, rozsmarowujemy czubatą łyżkę farszu z pieczarek, zostawiamy wolne boki, zawijamy naleśniki z obu stron na zakładkę i zwijamy w rulon. Gotowe krokiety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na złoto na oleju. Podajemy jako samodzielne danie np. czerwonego barszczu. Możemy je przekroić wcześniej przed panierowaniem, wtedy wyjdzie trochę więcej mniejszych krokietów
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędomowej imprezie. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 jajka Mąka do obtoczenia Bułka tarta do panierowania Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy i kroimy na długie paseczki. Mogą być cieńsze lub grubsze. Doprawiamy dokładnie(...)przyprawą do mięsa i wymieszanymi przyprawami: oregano, ziołami prowansalskimi i suszoną natką pietruszki. Mięso odstawiamy na 30 minut do lodówki. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mace. Następnie panierujemy kurczaka w rozmąconym jajku (doprawionym) solą i pieprzem) oraz bułce tartej. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju. Podajemy z sosem czosnkowym
VioletoweKucharzeniefiletu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 100 g kurek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki 1 szklanka żółtego sera Sól Pieprz 1 jajko Bułka tarta do panierowania Oliwa z oliwek Dodatkowo: 1,5 szklanki wody 100 g ryżu 5 łyżek mrożonego groszku 1 łyżka suszonej marchewki Sól Filety z piersi kurczaka kroimy na płaty(...)ścieramy na tarce o średnich oczkach, pietruszkę siekamy. Na każdym płacie mięsa rozkładamy cebulę z kurkami, natkę pietruszki i ser. Wszystko zwijamy w ciasną roladkę. Każdą panierujemy w przyprawionym solą i pieprzem rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. W garnku gotujemy wodę. Wsypujemy ryż, mrożony groszek i marchewkę. Solimy. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem
VioletoweKucharzenie