Roladki schabowe z orzechami.

Roladki schabowe z orzechami.

Roladki schabowe z orzechami.

Składniki: 800 g schabu 60 g orzechów włoskich 2 żółtka 1 jajko 2 płaskie łyżki masła (temp. pokojowa) 2 łyżki chrzanu tartego 2 łyżki tartego parmezanu bułka tarta do panierowania pieprz,sól olej do smażenia Wykonanie: Schab opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm i rozbić je tłuczkiem. Każdy kotlet posolić, popieprzyć o na chwilę odstawić. W miseczce roztrzepać 2 żółtka widelcem, a następnie dodać masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan i dokładnie wymieszać. Ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schabowe, orzechy, tarta, frytki, bułki, kotlety, kotlet, roladki, schab, orzechy włoskie, ziemniaki, ryż, pieczone ziemniaki, mięso, ryż smażony, masło orzechowe, smażony ser, mięsa pieczone

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.